Może i jest to trochę kwestia nastawienia ale 3500 to limit na wszystko związane ze skuterem łącznie z przegladami rejestracjami itd
to bardzo malutko biorąc pod uwagę że malutki torosik kosztuje 2500
Nie ma co kombinować, bo to po prostu muszą być najtańsze (jeśli mają być nowe). Dojdzie rejestracja 100,- ubezpieczenie 100,- za chwilę przegląd gwarancyjny po 300km za 250,- kask jakiś za 250-300 i po zawodach.
To w takim razie sam skuter musi być do 3tysięcy Nowy i na resztę na pewno starczy
No to albo duży romet Router za 2999, albo (niewiele tańszy, ale mniejszy) romet City Line 2... Innych propozycji na OLXsie nie widzę.
Sprawdź, czy się na tym City Line mieścisz.
City Line ale nie wiem jaki rocznik, ma kolega i meiszcze sie bez problemu tylko ze mna druga osoba nie ma za komfortowo, szczegolnie z kufrem ale jak juz wczesniej powiedzialem zalezy mi na 1 miejscu... Co do rometa Routera to chodzi o Grande tak? Dzieki za podpowiedz postaram sie poszukac czy jest gdzies blisko mnie ten Grande, bo City Line jest miasto obok...
Mam jeszcze takie pytanie... Czy Router należy do Rometa? Głównie chodzi mi o to, że szukam różnych informacji w Internecie o tym routerze grande i jedni mowia ze to to samo dokładnie co Romet rxl ale z minimalnie innym designem a znowu inni piszą, że są to dwie różne firmy... Sa też takie opinie ze oba skutery to Romet Router Grande Rxl... ? Dziwna sytuacja
jest mało istotne do kogo dana nazwa nalezy w PL tylko kto jest producentem/czyje są bebechy w środku
a to jest to samo
Czyli rozumiem, ze moze byc prawdą opinia którą wyszperałem na innym forum ... a mianowicie, ze podzespoly są te same bo ta sama firma jednak jako Router produkują wersje budzetowe ekonomiczne a jako Romet wersje Premium ( no dobra w tej cenie to smiesznie brzmi) ... W kazdym razie trochę sie uspokoiłem, z początku myslalem ze jest to ,,podróbka'' Rometa
to jest ta sama konstrukcja i w większości przypadków z tych samych części - a często z tej samej fabryki nawet.
Różnią się czasem doborem użytych do montażu śrubek bo jedne to śrubki krzyżakowe z dużym i płaskim łbem a w innym to np śrubka na ampula z dużą podkładką.
Podobno też np Junak jest jeszcze bardziej premium niż romet a romet jest bardziej premium niż router czy toros.. hgw gdzie w tym wszystkim jest barton i zip...:D i czy są mniej premium czy bardziej.. I podobno ma to przełożenie w jakości plastików. Aczkolwiek ja do plastików junaka 607 zastrzeżeń nie mam (może dlatego że to najbardziej premium :D ).
Dla porównania:
Junak 607
Barton Falcon
Romet 787 (ty w wersji 125 ale to bez znaczenia)
Romet RXL
Markiz95, to samo napisałem ci już na pierwszej stronie, to wszytko jest prawie to samo. Może być mała lub duża buda. Może mieć różne naklejki, światełka, liczniki, dwie tarcze, albo tylko jedną... reszta mechanicznie identyczna.
Nadal uważam, że ten Nexxon był fajną propozycją, to trwała i niewodna maszynka. Przy odrobinie fartu nie trzeba by było przy nim nic robić. Kymco ma chyba co 2000 lub 3000 przegląd, więc był robiony albo przy 4K (500km temu), albo przy 3K (1,5K temu) - niedawno. Olej sobie możesz zawsze wymienić sam, naciągnąć łańcuch (jeśli trzeba, a taka usługa potrafi kosztować ze 20,-pln), przesmarować go i naprzód. To ma automatyczne sprzęgło, więc masz łatwiej na starcie z ogarnięciem skrzyni.