Piaggio / Gilera Typhoon stunt ;) //// Crasch pady ...

:smiley: Witam :smiley:
A więc tak mój skuter to P/G Typhoon z 1994 roku, przebieg to ok. 12 tył

v-max na seryjnym cylindrze to ok. 100km/h nie wiem dokładnie ile bo licznik mi się ko??czy. Typhoon jeszcze nie jest dobrze wyregulowany dopiero jak kupie wszystkie części to będą go regulował;)

TUNING MECHANICZNY : (Co jest zrobione)

:arrow: Sprzęgło Polini G3
:arrow: Dzwon Koso
:arrow: Wariator Polini Speed Control
:arrow: Wentylator wariatora Polni Evo
:arrow: Nowy pasek
:arrow: Gasbox Polini
:arrow: Wydech Yasuni Z
:arrow: Cylinder Polini Corsa (jeszcze nie zamontowany)

Dalsze plany to :

:arrow: Kręciec RMS
:arrow: Gaźnik Dellorto 17,5
:arrow: Zawór membranowy Hebo
:arrow: Filtr powietrza Polini
:arrow: Tarcza hamulcowa Metrakit
:arrow: Klocki hamulcowe Galfer
:arrow: Szczłki hamulcowe Galfer

TUNING OPTYCZNY :

Na razie nic nie ma zrobione z tuningu optycznego

:arrow: Malowanie Pomaraż?czowo-Czarne
:arrow: Manetki PRO GRIP Superbike
:arrow: Nak?adki na ryfle
:arrow: Wyg?adzenie Ty?u
:arrow: Klosze kierunkowskazów białe
:arrow: Lampa tylna lexus LED
:arrow: Felgi od NRG
:arrow: Regeneracja przedniego zawieszenia
:arrow: Chwytak powietrza
:arrow: Malowanie pokrywy przekładni

W najbliższym czasie będą montował12bar i możliwe że też crash pady :wink: Nie wiem jeszcze jak będzie z tymi felgami od NRG. Postaram się zrobić jakieś fotki :wink:

Tutaj macie fotki skutera przed tuningiem i części które ma do tej pory wsadzone :wink:

http://bikepics.com/members/stefantyphoon/94piaggio-typhoon50/

PozdrO ;D

postaraj się jak najszybciej dac foty, bo bez nich nie ma co komentowac :stuck_out_tongue:

Dobra Fotki już są możliwe że w przyszłym tygodniu będą miał już 12bar i crash pady, a jak dobrze pójdzie to będzie pomalowany :wink:

widzę ze ty z tym tuningiem i stuntem to tak na serio xD
?ycze Ci powodzenia i daj więcej fotek :mrgreen:

No może w sobotą dam zdjęcia z crash padami i 12bar :wink: nie wiem czy wsadzić sobie felgi 13 czy zostawić serie

to juz od ciebe zależy ale typhoony wyglądaja o wiele lepiej z wiekszymi felgami niz z seryjnymi 10’ :stuck_out_tongue:

No nie powiem super tuning mechaniczny. Sam bym cos takiego sobie wsadzil do neosa :mrgreen: ale coś :oops: A takze wyglad niczego sobie

Dostałem dzisiaj felgi :smiley: trzeba je wyszlifować pomalować;) Sprzedający oszukać mnie i nie dałmi ośki ;/ http://bikepics.com/pictures/1378094/ Większości prac będzie robiona z opóźnienim ponieważ jeszcze nie dostałem części ;/

Felgi to dopiero beda ladnie wyglądac jak się je zalozy na skuter. Ale nie sa w zbyt dobrym stanie ale jak je doprowadzisz do stanu uzywalnosci będzie ok.

Pasuje ale jak ktoś mówi że sprzedaje razem z o?k? a potem patrze że jej nie mam to coś jest nie tak ;/ W sobotą spróbuje zrobić crash pady, 12bar, pomalowałfelgi, a resztą zrobić jak przyjdą części ;]

[ Dodano: 2008-08-09, 22:29 ]
A więc tak zrobiłem dzisiaj 12bar i przygotoważem felgi do małowania. Oczywiście 12bar już był testowany ;] Jutro będą małowałfelgi i 12bar

Tutaj są fotki sorry za jakość ale telefon mi się wy?adowałi musiałem podłączyć go do ?adowarki, był za krótki kabel i musiałem zrobić zdjęcia na zoomieć ;]

JUTRO ZROBIĘ WIĘCEJ ZDJĘ??? I LEPSZYCH ;]

Fajny kolorek :slight_smile: Widzę kolega z gdańska, jakby co to możemy się spotkać :smiley:

Dzięki. No możemy ale dopiero jak zamontuje cyk bo nadal czekam na pierścienie itp. ;] czyli sobota, piątek ale to jeszcze się dogadamy ;] Felgi pomalowane już dawno ale nie miałem czasu żeby wrzucie fotki ;] jutro jeszcze dam więcej fotek stelaża. ;] i może jak zamontuje cyk to dam film z pierwszego odpalenia ;] PozdrO :smiley: FOTKI :

Ładny tajfun a na tych felgach będzie się 100x lepiej prezetowal

Jak wstawisz fajne wentyle, to dopiero będzie efekt :sunglasses: I najlepiej opone przemaluj takim czarnym smarem, będzie lepszy efekt :wink:

Tutaj mam filmik z jazdy ;] sorki za jakość ale było kręcone telefonem ;] [youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=WTGgf_pp3tg[/youtube] A tutaj drugi nie było v-maxa bo filmik był kręcony w połowie dystansu ;] było jakieś około 90-95 km/h [youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=hFEQrZs2v2A[/youtube] A tutaj parę zdjęć jak się prezentuje z felgami ;] PozdrO :smiley:

Hmm fajny Kolorek i te felgi też niczego sobie :slight_smile: Te 95km/h to na jakich rolkach?

Moim zdaniem felgi daj na niebiesko

Trzeba przyznać, że felgi większe w typh wyglądają o niebo lepiej od serii. Kiedy nadkole i reszta tunu?

Konio napisał:

Hmm fajny Kolorek i te felgi też niczego sobie :-) Te 95km/h to na jakich rolkach?

Rolki 4g ale to nie był v-max Reszta będzie na przyszły sezon albo jak mi się uda to na ten . A teraz stunt ;p

Spoko skuterek. Prawdziwy stunt pies :smiley: