Witam gęstym dymem xD
Pali ktoś z was shishę? Jakie melasy preferujecie?
Piszcie
Ja dodam, że ostatnio palę tylko Starbuzz, Fantasia, Romman… I to jest klasa…
bez dopalaczy to nie palenie!! To robienie dużej ilości dymu…
Lubię wymieszać jabłko z miętą i brzoskwinię. A lejecie czasem inne ciecze? Nie mam własnej shishy ale jak z kolegami palimy to staramy się czasem wlać coś innego niż woda. Jak wlejesz mleko to dym jest taki lżejszy i bardziej delikatny. W internecie radzą, że najlpsze jest mleko 3,2%, my wlaliśmy bardziej gęste i po kilkudziesięciu buchach przez węże do ust wlewało się mleko - najgorsze jakie kiedykolwiek posmakowałem Jeszcze z sokiem jabłkowym paliłem ale wtedy dym mocno gryzie w gardło. Jeśli ktoś wlał spirytus to czekam na opisanie przeżyć
Ja mam zamiar we wakacje zakupić faję Paliłem u kuzynki i piękna sprawa
Nom ja też już z chłopakami się składamy i kupujemy… i tu mam pytanko… czy fajka wodna ma nikotynę itp. jak normalny papieros czy to uzależniaż i gdzie się ten węgiel wsypuje i zapala ???
czy to ejst zdrowe ? czy to to samo co papierosy ? co na to wasi rodzice ? czy to tez tak smiedzi jak zwykły papieros ?
Favete napisał:
czy to ejst zdroweź czy to to samo co papierosy?
Nie widziałem jeszcze, żeby były jakieś konkretne badania na ten temat ale czytałem wiele opini speców, którzy mówią, że przez oczyszczanie się dymu w wodzie jest to wielokrotnie mniej szkodliwe od fajurek. Zdrowe zależy w jakim sensie. Na pewno palenie tytoniu truskawkowego nie jest tak zdrowe jak jedzenie truskawek ale w krajach arabskich palą ciągle i żyją. jak palisz raz na jakiś czas to nie odbije się to na Twoim zdrowiu.
Favete napisał:
co na to wasi rodzice?
Nic nie wiedzą ale z pewnością woleliby, żebym palił shishe niż dawał w palnik tak, że urywa mi się film a rano budzę się z bolącą dupą obok nagiego kolegi :D
Favete napisał:
czy to tez tak smiedzi jak zwykły papieros ?
Zapach dymu z fajki wodnej jest niezwykle przyjemny dla nosa. Palisz tytoń brzoskwiniowy to dym ma prostu smakuje i pachnie brzoskwiniami ;)
Adverion napisał:
czy fajka wodna ma nikotynę itp. jak normalny papieros czy to uzależniaż
Ma, ale dym się w wodzie oczyszcza i nie jest tak szkodliwa. Jak z uzależnieniem jest to nie wiem ale jak palisz raz na jakiś czas to nic się nie stanie.
Adverion napisał:
i gdzie się ten węgiel wsypuje i zapala ???
Na korpus nakładasz cybuch, w cybuchu jest tytoń, na cybuch nakładasz folię aluminiową, w której robisz igłą kilka dziurek i na to kładziesz węgiel.
poluki ma całkowitą rację co do rad Jakie firmy palicie? Dajcie jakieś swoje fotki
ten caly zestaw do palenia to jakiej wielkosci on jest ? ile kosztuje takie cosą warto? ;p (nigdy nie palilem normalnych fajek)
Są do kupienia fajki różnych wielkości. Możesz kupić taką niewielką, wygodną jeśli chcesz ją wziąć gdzieś na wycieczkę czy coś albo większe - 80cm a nawet wyższe. Można już coś dostać za 30 zł ale nie polecam takich. Są fora o shishach - na pewno tam są opinie i znajdziesz coś dobrego dla siebie. Czy warto? Przekonasz się jak spotkasz się z kumplami, wypijecie 2-3 browarki, puścicie lajtową muzę i sobie urządzicie taki chill-oucik przy fajeczce Polecam przy jaraniu taki klimacik - noc, zgaszone światło ale włączony niebieski neon do komputera czy skutera. Spoko wygląda niebieski dym unoszący się w powietrzu
Omal bym zapomniał o puszczaniu baniek W dzieciństwie miećszało się wodę z płynem do naczyń i przez słomkę robiło bańkę. Teraz też tak robię tylko, że wdmuchuję dym do bańki
Jak tu
JuTjube
pomysł w pytke ! zarąbisty efekt gdy ta bańka się rozwala ;D
He he he… :lol: Mi taki coś nigdy nawet do głowy nie przyszło Może warto spróbować
Poszukam na necie coś o szkodliwości, bo wolę się nie zatruwać tak jak zwykłymi fajkami, których nawet nie tknę, no może kiedyś żeby zobaczyć jak smakują, ale tylko raz!
Ta zobaczysz jak smakują jeden raz, a potem jeszcze raz i jeszcze ;]
dzis z chłopakami wpadlismy na pomysl aby samemu zrobić fajke wodna
http://w893.wrzuta.pl/obraz/0NZ4TxjXEz6/fajka_wodna
http://w893.wrzuta.pl/obraz/9NupHsnbhNu/fajka_wodna_3
tanie i fajne
jutro wrzuce fotki z palenia
http://www.youtube.com/watch?v=lg03PfA05-I&feature=related
na jutube jest dużo filmików z fajkami wodnymi samoróbkami ja jutro jestem w domku więc jak coś wykombinuję to może wam pokaże
Z lekka żałosne Jaki masz cybuch do tego?
Mówicie, że ta woda to oczyszcza, a z tego co wyczytałem w Google to wprawdzie oczyszcza, ale nie ze wszystkiego i jedna sesja z fajką (45min.) dostarcza tyle tego syfu co kilka papierosów :!: :shock:
Lepiej nie palić tego zbyt często - od czasu do czasu, okazjonalnie
Coś strasznego :D Od czegoś trzeba umrzeć :PXarmac napisał:
Mówicie, że ta woda to oczyszcza, a z tego co wyczytałem w Google to wprawdzie oczyszcza, ale nie ze wszystkiego i jedna sesja z fajką (45min.) dostarcza tyle tego syfu co kilka papierosów :!: :shock: