Feni, ja tak sobie myślę: jedź do ASO, zrób skuter porządnie i zanieś gościowi rachunek. :P
Btw., załapała się na któraś z części porysowanych przy szlifie brata? :P
Feni, ja tak sobie myślę: jedź do ASO, zrób skuter porządnie i zanieś gościowi rachunek. :P
Btw., załapała się na któraś z części porysowanych przy szlifie brata? :P
http://sklep.s-x-t.pl/dzwonsprzgatecgilerahondapiaggiod107mm-p-350.html?cPath=8347_10954_11171_12330
Czy ten dzwon, będzie dobry jako zamiennik serii?
Majker Przedni błotnik był lekko muśnięty po tym szlifie. (Ale lekko, te części które dostały mocniej są całe, bo nie położyłem dzisiaj skutera, jakimś cudem udało mi się go utrzymać na kołach, mimo mocnego kąta przechyłu)
Co do tego pomysłu z jazdą do ASO, widzę 2 poważne wady:
1. Skutera potrzebuję na bieżąco, nie specjalnie mogę sobie pozwolić na odstawienie go gdziekolwiek, bo wtedy dosłownie leżę i kwiczę...
2. Nie wiem, czy w takim przypadku, dostałbym od niego pieniądze, a tak choć będę miał wycenę od ubezpieczyciela.
Grocik - Tak, ten dzwon będzie OK jeżeli tylko masz seryjny takiej średnicy.
W p/g podobno są 107mm. Mierzy się od wewnątrz z tego co wyczytałem, ale mierzy się razem z rantem, czy bez, bo 2mm różnicy to nie wiele. W końcu ma 7 lat ( wybite jest 2003)
A nie będziesz w stanie dostać skutera zastępczego? No nic. Z jego winy, więc skuter niech oceni rzeczoznawca i ubiegaj się o odszkodowanie z jego OC. Jak będziesz wiedział, co jest do wymiany, zamów odpowiednie części i zrób :)
Błotnik Ci scrashował, a felga i lagi całe?
Hmmm, w sumie, o możliwości skutera zastępczego nie pomyślałem :-] (Jestem ciekaw, czy dalej mają tą S9, po tuningu klasy Racing :-D)
O odszkodowanie z OC na pewno będę się ubiegał, najbardziej martwi mnie ten przedni hamulec, bo jeżeli będzie OK, to do kupna jest jedynie błotnik (150zł, 4 śruby i banglałoby) jeżeli rozwaliło mi zacisk, to sam zacisk kolejne 200zł...
Lagi całe, felga też (sprawdzałem, nie ma bicia, skuter jeździ prosto, brak widocznych uszkodzeń, jedynie trochę po bokach odarte lagi)
Jesteś pewny z tym dzwonem że bezzwłocznie do wymiany? Ja rozumiem zapieczone okładziny sprzęgła czy coś, ale dzwon to dzwon, przegrzany i tyle, w końcu nie jest to część ruchoma. Odkręć go i sprawdź czy powierzchnia jest równa, bo jakiś czas temu Malaga na serwisie miała pofalowaną powierzchnię i to faktycznie mogło nie być ciekawe dla całego napędu ;]
A tak btw, pogoda jest piękna, w końcu doceniam szybę i w miarę zabudowane boki w Maladze ;]
Witam
br3w sam jak to jest z tymi maskami- sam robiłem w budowlance i też na budowie jak byliśmy na pomiarach mieliśmy je mieć...je mieć.;p
Panowie, Śpicie już??
Ano:D
Ja jeszcze się angla ucze, ale ciężko mi to idze;p
A ja się jeszcze przejdę nieco porabotać przy mej pokrywie przekładni ;] Szczęśliwie już kończę.
Mi się tak nic nie chce jakoś- wypiżdziło mnie dziś na moto strasznie- jutro rano jade z kumplem autem, bo nie ma się co zabijać.
Piździ, aż mi się robić tego nie chce, a serce roście, skoro już finisz.
Odpaliłem na swoim telefonie contre, super mario i inne klasyki z NESa lub popularniej z ruskiej podróbki zwanej pegazusem :D
Siema co tam ?:D
Ja czekam na pizde(pizze) xD Az sie upiecze xD
A co Wy robicie ? xd
Fajna sprawa- na niektórych wykładach przydałyby mi się te gierki, ale zazwyczaj chodze z kumplami na kręgle;p
Mniam pizza :D
Co robicie ;>
Nie wkurzaj mnie, bo robie się coraz bardziej głodny;p
Spakuje sie na jutro i ide w kime:)