Patrykk Nie do końca, 1,9TDI okropnie żłopie przy krótkich trasach, np. do szkoły i spowrotem. Rzeczywiście, spali te 5l /100km ale to jak jedziesz gdzieś dalej dasz się mu nagrzać, i pojedziesz w miarę spokojnie.
Dla tego, na krótkie trasy jeżdżę dalej Vitalką, gdzieś dalej, to już zależy :-P
Moj tata ma 2x 1.9 TDI (90km) :P. Pierwszy vw vento, drugi audi 80 b4 . Oba nie palą więcej niż 6l , a często śmigają krótkie trasy (do pracy ok. 3km) . Dlatego jazda octavia jest nieoplacalna, bo octavia w benie i wiecej zlopie ;p.
siemka pany ;p co może być jak zimny to rwie o przodu że hej jak gorący to muł przez dwie sekuny, rolki mam starte na pewno :p ale pewnie tez regulacja gaźnika, głosno myślę.
U mnie matma, chemia, historia, ruski, dziękuję :lol:
W ogóle taki dziwny rok ta 2 klasa liceum, 18stka co weekend nie ma się kiedy uczyć, olewanie totalne, a matura tuż tuż.
Na szczęście wakacje ze kilkanaście dni, w końcu odpocząć będzie można.
Tak, btw, pozwolę sobie zareklamować, jeśli ktoś by potrzebował perfum, mogę zaoferować za połowę ceny z Sephory, większość mnie zna, więc chyba wiecie, że uczciwy jestem. Oryginały, z pudełkiem, korkiem ;) (gg: 7814763)
lukasz8 - Cholera wie jak, ale po prostu się zamykają, są zminimalizowane przez 30 sekund, a potem znikają z listy procesów, więc chyba się zamykają :-P Przejrzałem to forum, do którego mi linka posłałeś, ale nie znalazłem tam podobnego problemu :-P
Korzik - Miło Cię znowu zobaczyć, ten zapieprz przy końcu roku szkolnego wspólny, chyba każdy tak ma :-P (Też jestem w 2-giej klasie LO i mam dokładnie to samo :-P)
Jak dobrze pójdzie, będę miał egzamin na kat.A jeszcze w czerwcu, więc też będzie ciekawie :-]
Dopiero co wróciłem z przejażdżki Vitalką, pomijając brak prędkościomierza, jeździ się super :-D
Ja dzisiaj cały dzień byłem w Krakowie ;D Najpierw 2 godziny w Aqua Parku, potem spacerki po Krakowie i do domu. Jazda przeszło godzinę. We wnętrzu samochodu było 39284798234798234*C, klima w Focusie jest do dupy, a okna przy 150km/h nie otworzę. Chociaż najgorzej było w korku do bramek na A4. Dostałem autograf i apaszkę od Leppera :D Oł je.
EDIT:
Jeszcze jedno. Jak wieżdżaliśmy na A1, to jakiś gość w BMW się wlókł jak nie wiem co. Wyprzedzamy go, patrzymy, a ten debil ma na ramieniu taką wieeeeelką kamerę i nagrywa jak jedzie. o.O
arcio1 zdarzają się parapety;D a na A1 jeździć to sama przyjemność- 3 pasy tylko dla Ciebie;p szkoda, że jest taka krótka!
Korzik zaintersowałeś mnie tymi perfumami- a to oryginały czy co?
Patryk, krótkie trasy dla TDI to mordenga i nie chodzi o spalanie, tylko turbina najbardziej na tym cierpi, bo ledwo zdąży się zagrzać i już się wyłącza jej chłodzenie. A jedąc na długiej trasie- jak lecisz po autobahnie to gdy stajesz na przerwe to w sumie lepiej nie gasić takiego silnika, bo to też właśnie zażyna turbine- ogólnie przy dieslu trzeba uważac na pare rzeczy. Tak samo nie powinno się go kręcić wysoko bo z tego powody cierpią filtry, których wymiana nie jest tania. Widać to jak ktoś wyprzedza TDI i zostaje za nim czarna chmura;p
Qaz mozliwe :P. Ale odkąd pamietam moj tata zawsze sie dieslami wozil, a nigdy nie mial do pracy daleko . Gdyby to bylo takie czarne , to z pewnoscia jezdzilby benzyna, tym bardziej, ze takowa tez posiada, tylko jezdzi nia przewaznie mama :P.
nie, nie- to nie miało żadnego podtekstu;) sam w domu mam drugie auto w dieslu i narzekać nie mogę- legendarne 1.9TDI 105KM;p ale to auto ma 5 lat, ponad 150 tyś przebiegu, a jeździ dalej jak nowe, no dobra przesadziłem, bo nie mieliśmy go od nowości, tylko kupiliśmy 2-latka.