Mi tam rodzice dawają na paliwo.
Dzisiaj od ok.13:00 do 21:15 na rowerze z przerwą na mycie SYMa ;D
Musiałbym skoczyć na myjnię bezdotykową.
Lukasz8, GPS się łączy z internetem, nie?
Kto jeździ ten jeździ :(
Fenixx, pierwszy Pocket PC ?
Ten SPV to tak dokładniej HTC TyTn ;)
Ja mam TyTn II
To nie ma gpsa?
No Windowsik spoko, zwłaszcza jak masz dobrze zrobiony, mi na oficjalnym romie htc czasem dotyk nie działał, teraz wgrałem jakiś rom od ziomków z xda-developers (jeśli zaczniesz się interesować pda to o tej stronie na pewno się dowiesz xD) i wszystko działa zajebiście.
Apropos WM, po dwóch dniach na nowym windowsie dochodzę do wniosku, że czas na zmiany. Wszystko jest zajebiście, jednak tak nieswojo się czuję mając język angielski w romie, i masę programów po polsku.
Oczywiście oficjalnego romu już nie wgram. sprawdzę jeszcze jakąś wychawlaną wersję 6.1, ale spodobał mi się 6.5 i pewnie powrócę do tego który miałem zainstalowany w pierwszym tygodniu po zakupie.
Byłem u kumpla, bo potrzebował pomocy przy wymianie oleju w swoim zipku, zawsze jak coś robi ze skuterem to mnie wzywa w pierwszej kolejności.
Spuścił stary olej, nie rozgrzewając silnika, ale nie ważne no i oparł słoik o stopkę centralną, bo coś tam jeszcze ciekło, a nie dało się go normalnie postawić, żeby olej spływał do słoika.
I zabrał się za odkręcanie przekładni, bo "musi" obejrzeć pasek (wczoraj wymienialiśmy. słoik się przewrócił i ok. 600ml starego oleju popłynęło na chodniczek przed domem xD
W ogóle to niezłe jaja z tym jego zipem, ale to może kiedyś opisze, bo teraz i tak wyszedł długi post i pewnie nikt nie przeczyta moich wypocin. Pewnie jest masa błędów w wypowiedzi, ale nie chce mi się myśleć jak pisze coś dłuższego. Robię to na spontanie.
arcio: Zależy. Ja korzystam za darmo :P
sv: U mnie jest tak samo...
Kto jak kto, ale ja przeczytałem ;P
Ernest05, mógłbyś trochę to rozwinąć?
Artur to zależy o co Ci chodzi, jak masz gpsa, to do nawigowania nie potrzebujesz internetu, tylko zależy od nawigacji. Np. w AutoMapie mam możliwość ustawienia, alby łączył się z netem i pobierał informacje dotyczące korków na drogach, ale nawet się nie zgłębiałem w to bo mnie na takie zabawy nie stać :P
W HTC mam taki programik QuickGPS pobiera dane z internetu dotyczące satelit. Te dane aktualne są przez 7 dni, dzięki temu gps prędzej odnajduje moją pozycję.
EDIT: Arcio, dzięki za to :* tym, że przeczytałeś zasłużyliście sobie, że kiedyś wam opiszę historię skutera mojego kumpla ze szkolnej ławy :P
No romik się właśnie ściągnął, czas na zmiany w telefonie xD
Chodzi mi właśnie o GPS w PDA.
Czyli co, PDA nie musi się łączyć z netem, żeby GPS działał?
arcio: Łukasz już chyba wytłumaczył..
Ja muszę sobie coś zrobić z N97... Może ją schackuje, ale denerwuje mnie wolny net i zbytnio nie chce mi się nic ściągać z kompa.
Ja mam w Moim Samsungu MapeMap i też mam włączony A-GPS, czyli może pobierać sobie całe info przez neta żeby szybciej złapać fix, jakieś info o ruchu drogowym itp. Dobrze to działa;)
arcio1 jest coś takiego jak GPS i jest to darmowe i aGPS i to jest płatne kapiszi? :mrgreen:
Brew, powinieneś dodać, że GPS może współpracować z aGPS
Po grillu, kiełbaskach.... GPS to :twisted:o GPS:)
Piotrek, nie rób mi smaków;p
Qaz już nie mąć chłopakowi :P
Wiecie po co wynaleziono GPS?
4Fun ;)
Na bank cele czysto militarne.
A lubicie się pytać o drogę? :P
odpowiedź brzmi żeby mężczyźni nie musieli pytać o drogę ;]
Mam gdzieś taką książkę "Dlaczego mężczyźni nie słuchają s kobiety nie umieją czytać map" ^^
To było tam napisane.
Qaz- nie :P.
50km tylko zrobiłem .
Ja tam lubie pytać o drogę, zawsze można poznać jakieś ładne panie;p i nawiązać nowe kontakty, dlatego nie zgadzam się z tą tezą, że to dla facetów powstało.
A z tego co pisze na Wiki(http://pl.wikipedia.org/wiki/Global_Positioning_System#Geneza_systemu)
to miałem race, że to wojskowa technologia, którą do dzis utrzymuje Departament Obrony USA, i pracują nad technologia GPS 2.0.
Ha...chciało się studiować w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa to się wie takie rzeczy;p
:lol: się ogląda Discovery i jest się w klasie z rozszerzoną geografią ha xD
Chce ktoś kupić Xboxa?
Ja nie, w sumie nawet telewizor z mojego pokoju mógłbym sprzedać, bo i tak na niego nie patrze, choc nie wiem czy jeszcze w ogóle działa.
Sprzęty Sony, czasami żyją własnym życiem;p