Mam pytanie. Mam peugeota speedfighta AC. Narazie jest zablokowany w pelni. Chce kupić sam wariator. I moje pytanie jest takie cyz jak tłumik rozblokuje i wszytskie blokady sciagne to ten wariator mi cos da? I jaki wario do speeda polecacie?
oczywiście że da czemu miał by nic nie dać , polecam ci malossi multiwar bądż polini speed control
Slyszalem ze przy seryjnym tłumiku mało daje… Ile powinien dac jak teraz z blokada na wario i tłumiku (slepa rurka) leci mi 65 z gorki max 75 to ile mniejj więcej (bo wiem ze dokladnie nie można powiedziec) powinien pojsc?
…
Mam do wyboru kilka wariotorow:
-Hebo Next Generation
-Metraki MKII (z czerwona sprezyna)
-Polini (nie wiem jaki dokladnie tak na mielochu tylko pisze)
-Top Racing Next Generation (ze srebrna sprezyna)
-Top Racning SV1
Ktory wybrać??
Polini Speed Control/Super speed lub malossi multivar. Podobno Hebo NG to szajs.
NIestety tylko te z listy mam do wyboru… A w ogóle polini speed control i malossi multivar do peugeotow saż? Ktory z tej listy polecacie ??
oba są dobre wybór należy do ciebie
Ok znalazlem i teraz tak: Malossi Multivar, Polini Speed Contron czy Hebo NG?? Ktory najlepiej wykonany i da najwięcej ??
hebo ng to szajs bez regulacji i rolkami z zestawu pogarsza osiagi a jak dasz malossi multivar polini speed control to od razu osiagi sa duzo lepsze
Weź Multivara, O polini speed control wyczytałem w teście że ma dziure w przyśpieszeniu koło 60km/h
Ja bym brał Malossi Multivar2000 mimo to że mam Polini Speed Control …
Będę teraz wymieniał mojego Speed Control z takiej przyczyny że został wyłamany na serwisie kawałek wariatora :-/ Mam zamiar kupić Malossi Multivar2000 A habo NG to bardzo dobry wariator tylko trudny w regulacji
Owszem gdy kupiłem Speed Control i go założyłem i do niego rolki z zestawu (lżejsze) różnica była nawet spora skuter lepiej reagował na manetkę!
Wymiana wariatora jest opłacalna… nawet bardzo! nie jest to aż tak kosmicznie drogie a daje dość sporo !
wario i wydech podstawa tuningu
No tak masz racje tyle że wydech jest podstawą tuningu w 2T bo w 4T nic nie daje
Polini Speed Control Dał mi przyspieszenie w Piaggio Zipie :mrgreen:
Mogę go ci polecić !
[code:1:f55587511d]w 4T nic nie daje[/code:1:f55587511d]
oj nie zgodze się, nie chce robić offtopicu ale muszę to sprostować
dla każdego silnika 4t ( nie mowię tu tylko o skuterach ) istnieje pewne optimum dla którego silnik zystkuje maxymalny momęt obrotowy i charakterystykę pracy co za tym idzie moc.
chodzi tu o długość rury z kolektora wydechowego (tzw. kolanko ) oraz średnicę tej rury wychodzącej z portu wydechowego. Osiągając te optimum nasz silnik zaczyna życ pełnią swych możliwości oczywiście kiedy nie jest zblokowany innymi czynnikami zewnętrznymi.
Pozdrawiam !
P.S. Dla peugeota dobre są multivary2000
Ok To biore multivar małossi. A jezeli teraz (zablokowany) leci 65, z gorki 75max, to jak go rozblokuje i założę wario ile powinien pojsc??
Myślę że 80km/h powinien polecieć …
z oryginalnym wydechem 80-85, po założęniu jakiegos wydechu który zgrywa się multivarem powiniem te 90 poleciec bezproblemu i do tego ladne przyspieszenie gratis
a do minarelli tak jak mowilem Malossi Multivar??? bo czytalem wiele no i jednak chyba ja kupie małossiego. Taki do codziennej jazdy. No i jak jaco mowil ze będzie latatl kolo 90 to bede szczesliwy. Bo mam wydech i sprzeglo tuningowane. A pasek jaki polecacie?
stage6 wzmocniony lub polini ci polecam nei ma co przeplacac na kevlara
JacoPL napisał:
z oryginalnym wydechem 80-85, po założęniu jakiegos wydechu który zgrywa się multivarem powiniem te 90 poleciec bezproblemu i do tego ladne przyspieszenie gratis
JacoPL Ale on ma AC a nie LC i chyba 90 to mu pójdzie ale nie realne lecz licznikowe !!! 90 realne na 50ccm TO już był by bardzo dobry wynik a na AC wątpię żeby tyle wyciągnął.. 80km/h realne powinien mu pójść !