Oplaca sie kupowac wariator??

Co za roznica niektore LC z palcem w pewnej części ciala objezdzam. Po 1 mam mniej bawienia się w plyny itp. Po 2 jak padnie pompa zapcha się chlodnic to tez można zniszczyc cylinder. A wiec jak na nasze warunki w polsce (jak naarazie) klimatyczne to i AC daje rade. A dlaczego nie kevlar poliniego kosztuje 100 a wzmacniany 92. to co wole kevlara.

Borek02 napisał:

A dlaczego nie kevlar poliniego kosztuje 100 a wzmacniany 92. to co wole kevlara.

kevlar jest twardszy od wzmacnianego i może "wrzynać" się w vario powodując jego niszczenie

NO mozliwe. Ale chciałbym się dowiedziec czegos takiego od jakiegos “eksperta” co mial doczynienia z tego typu paskiem i wario. Wiec pytam.

No to więc ja mam pasek oryginalny wzmocniony i kevlarowy Poliniego =)
no i gdy jeździłem na kevlarowym na cylku 50ccm przez jakieś hmm 3000km… może troszkę mniej pojawiły się na wario małe ryski… takie rowki właśnie od kevlara ponieważ jest twardy i kevlaru nie używa się do 50ccm ani do 70ccm Sport …
Najlepiej jest tak:
70ccm Sport - pasek wzmocniony
70ccm Racing - pasek kevlarowy
50ccm - zwykły pasek chociaż jeśli jakiś tuning lepiej założyć wzmocniony =)

Nie ma potrzeby w inwestowanie paska kevlarowego ponieważ jest on za twardy i wżyna się w wario a w 50ccm i 70ccm sport… wzmocniony ci nie pęknie nie ma takiej opcji!!! I kevlar w 50ccm minimalnie zaniża osiągi…
więc na jaką cholere zakładać kevlar skoro można założyć wzmocniony który ma więcej zalet od kevlaraż
Kevlar zakłada się tylko w 70ccm racing i w Evo =)

Pozdro

Mam jeszcze pytanie… Mam mozliwosc teraz stopniowo tuningowac mojego speeda np. teraz wario w styczniu albo lutym tłumik i tak co jakis czas cos… Albo na wakacje mogę dostac silnik 100ccm i teraz moje pytanie poczekac czy tuningowac moja 50ccm?

Poczekaj i do tamtego kup wydech. :smiley: Czyli wzmocniony Polini Race wystarczy???A moye Race Evolution? czym się rozniaż??

[ Dodano: 2008-11-29, 21:31 ]
A jeszcze mam jedno pytanie. Jakie sprezynki sprzegla i sprezyna centralna do takiego zestawu jak mam w podpisie. Bedzie jeszcze pasek. Rolki mam 4,75 ale chyba założę 5,5 albo 5,0. Sprezyne centralna ma Top racinga +15% (nie wiem czy dobra). No i sprezynki sprezgla czerwone te co dali do sprzegla ale sa za mocne i wystepuje u mnie uslizg sprzegla. Dlatego pytam jakieś?? Ile %%%%%%%%%? A i firma.

A 100 będzie pasowac?? I jakie osiagi seryjnej 100 bez blokad i ze sportowwym tłumikiem??? Bede brac AC silnik :slight_smile: