Super, mam nadzieje, że na nowych modernizacjach po wejściu w temat na forum ukaże nam się ostatnia strona, a nie pierwsza.
Oj, coś czuje że będą same reklamy;)
Żeby się właczała ostatnia strona dyskusji i żeby nie zamulał się komputer - tego sobie życzę. Bo przez skuterowo czesto mi się odświeżają wszystkie aktualnie otwarte strony.
I żeby dało się normalnie wstawić cudzysłów w słowa a nie z milionem /////
To trzeba sobie będzie poszukać innego forum. :D
Używaj * * * * (gwiazdek) i po problemie. Edytujesz potem do woli i nikt nie wie ile razy posta zmieniałeś.
I ten (mniej więcej) 12-sto godzinny okres karencji. Trochę mało. A jak kto wejdzie w odmienny stan świadomości i głupot jakich tutaj naklepie, to potem się to za nim ciągnie i ciągnie i ciągnie. Dzisiaj już takiego jednego pożegnaliśmy. Niby ostatecznie, bo podobno auto(bus) wybrał czy nawet wygrał. Teraz będzie już wiało nudą i nie będzie z kogo *beki* robić. Jakoś jednak chyba przeżyjemy tę... niepowetowaną stratę. :D
A ja czuje że nowy wygląd będzie lipny. Zrobi się facebookowo i trzeba będzie się stąd zmywać.
Przydałby się shoutbox oraz widoczność kto jest online.
Pójdziemy na skutery-net:D
Nie chcę krakać ale czuje, że zmieni się tylko delikatnie wygląd strony i taki ptaszek będzie z naszych oczekiwań.
Jest nowe skuterowo. Troszeczkę się zmieniło... Prace konserwacyjne trwają do 6.00 - mam nadzieję, że jak wejdę rano to będzie jeszcze lepiej.
to że teraz to jest wielkie i na gruby paluch na tablecie oznacza tragedie na monitorze. Chyba że to będzie responsywne (edit: sorry- jest responsywne ale zachowuje sie tragicznie) i wykryje że to komputer a nie tablet.
tematy malusie a posty ogromniaste, stopka też taka mikrodrukiem przy tej czcionce postów. A pod nią druga taka sama..
Walą sie profile- nie można dodawać obrazków w galerii - OK, już można.
Nie można wysłać do kogoś wiadomości jeżeli nie jest twoim znajomym - bez sensu, po staremu
Wyszukiwarka postów usera jest z drewna, wyświetla kilka ostatnich i tyle, kliknięcie kieruje w wątek 400 stron a nie w znalezionego posta. Pozwala pisać bzdury i ciężko to komuś wywlec bo przepada w historii co się nie wyświetla.
Piszesz coś co powinno być do znalezienia i podlinkowania a po 30 dniach zapada sie w odmęty przeszłości i nie idzie tego znaleźć.
Wyszukiwarka jako taka jest z drewna (szuka postów i filmów..) a wyników tyle co kot napłakał. Zachowuje sie jak zakładka Forum w profilu- ta wyświetla trochę ostatnich postów..po co?
proste forum na phpBB zainstalowane z kreatora jest 200x bardziej przyjazne i użyteczne.
edit:
jest to samo co było. Strona ma 17km w doł, wszystko dobro sruuuu na główną. Jakbym to miał na tablecie przewijac to wole to zamknąć. Kółkiem w myszce jeszcze jakoś da rade..
jeżeli oglądam jakiś film to potem jest jakaś wrzuta PODOBNE MATERIAŁY którą trzeba przewijać i przewijać a dopiero na dole ew. komentarze do materiału wideo. Nieergonomiczne, męczące i bez sensu -po staremu
Dodatki to są na końcu a nie w środku strony wielgachną czcioną. Kto to projektował ???
ilość zmarnowanego miejsca jest potworna.Porównanie z innym forum:
monitor FullHD 1920 szerokosci i ile na nim widać? Nawet całego posta nie widać bo czciona gigantyczna a szerokość kolumny mała bo przecież na górze jest pogoda i filmiki...
Sugeruje popatrzeć na pasek przewijania z boku bo to sie jeszcze ciągnie w doł - jak widać.
Jak już pijecie wódkę albo co śćpacie to nie róbcie w tym czasie stron www...
jakby mi ktoś tak stronę zrobił to bym go śmiechem zabił.
jak klikne Mój profil to wydruk tego zajmuje 12 stron A4 a strone jest rozciągnięta w doł kolumienką *Zobacz Też* gdzie jest 14 zajawek generujących 2 puste ekrany z bidną kolumną w 2/3 szerokości +monstrualna stopka na końcu.
Dół...a w zasadzie środek strony Mój profil
????? WTF??
ktoś to sprawdzał jak to wygląda czy tylko tkwił w stanie samozachwytu wpatrując sie w nowy wygląd góry strony?
Odwołując sie do zdań w w artykule:
...ale również pełna dostępność wszystkich funkcjonalności na urządzeniach mobilnych z dowolnym systemem operacyjnym i przeglądarką (smartfony, tablety i smart TV).
Czytaj: wyje...y wszystko na główną zawsze i wszędzie.
...Przy okazji udoskonalimy nawigację optymalizując ją pod kątem użyteczności...
Bzdura.
....Dodatkowo dużo większą wagę przyłożymy do ekspozycji tego, na czym najbardziej Wam zależy – multimedia i Forum Skuterowo.com. ...
Multimedia są wszędzie, nawet w lodówce. Najbardziej edytując swój profil potrzebuje prognozy pogody oraz 126 zajawek filmów...no ludzie.
Forum jest tragiczne i dalej tragicznie niefunkcjonalne. Wciąż wchodząc w temat widzę jego początek a nie koniec (najnowsze wpisy).
jakieś niespójne to graficznie:
- tytuły działów wołami w ramkach
- tytułu wątków malusie i ciasno
- obok Kategorie rozstrzelone na 2 wiersze odstępu
- ogromna i mecząca wielkością czcionka postów
raz nadźgane 40 tematów w ćwierć ekranu a po drugiej stronie wielkie białe nic, pusta przestrzeń. Wszędzia ta pogoda, wszędzie te kategorie, wszędzie Zobacz też..
jak dla mnie to oprócz wielkich WołówCzcionkowych i kanciastych okienek to nie ma ani rewolucji ani rewelacji. Wstyd to pokazać. Ta nowa wersja wam wyszła jak film o Junaku 607 :).
Żywcem rżnięte układy z onetu. Jak to miał wyjść skuterowy onet.pl to sie kompletnie nie udało.
Wombat, rozłożyłeś to na czynniki pierwsze. :-)
Ja jeszcze tylko dołożę kilka kolejnych spraw.
O wielgachnych literach już było. Przesadziliście z tym dość mocno. Teraz to wygląda jak... płot z nieociosanych desek.
Białe tło. Czy to się sprawdza na urządzeniach przenośnych?
Wątpię. Żre niepotrzebnie energię i skraca czas pracy urządzenia. Na kompie późnym wieczorem też daje... jak choinka w grudniu i przeszkadza czasem innym domownikom.
Kolejna sprawa. Zaciera się przekaz w poszczególnych wątkach do linków aukcji lub zdjęć na serwerach zewnętrznych. Teraz mój wątek o tuningu dużego GY6 wygląda jak... ściana płaczu.
Jest po prostu mało czytelny, np. dla osób które coś tam będą chciały kombinować ze swoimi 125-tkami GY6. Linki do zdjęć giną w tłumie takich samych jednakowych liter. Oceńcie to sami, ale jest z tym lipa (jedyna podpowiedź, że jest jakieś foto na stronie, to pojawiająca się dłoń z paluchem po najechaniu na konkretny fragment tekstu z końcówką *.jpg lub .gif*.
Słownika nie ma, a kiedyś były te... *byki* podkreślane i coś to *morze vel. może* komuś nawet i pomagało w pisowni po naszemu. Jak tak jeszcze na spokojnie poszukać, to kilka innych rzeczy można tutaj jeszcze wywlec. Bo wywlec można.
Tylko problem polega na tym, że się tam raczej tym nikt specjalnie nie przejmie i będzie tak jak jest obecnie, aż do następnej, tym razem pewnie... Rewolucji Październikowej w listopadzie. Został mi właściwie jeden wpis podsumowania w moim prowadzonym tutaj wątku, więc jakoś to pewnie przeżyję. Chyba. A że dla innych jest to już teraz bardzo mało czytelne, to już... Wasza broszka i Wasza robota, żeby było z tym gites. A teraz nie jest! Darz bór. :-)
Dajcie spokój, tragedia.
w swoim szale pchania wszystkiego wszędzie... cd
Na mniejszym komputerze...pomijam już proporcje.
Ale po kiego grzyba obok forum mam zajawki z forum ?
2 razy to samo na tej samej stronie?
to jest bezmyślnie wyrzygane.
I YEP! bez sensu te Kategorie rozstrzelone po środku. I pogoda oczywiście. Niezbędna.
Bloki wielkie, czcionusia malusia.. to sie nie nadaje nawet na zaliczenie godzinnego kursu obsługi CMS-a. To sie do niczego nie nadaje.
Moje 8-letnie dziecko by to zrobiło lepiej.
ten jeden screen wystarczy żeby to schować głęboko i nikomu NIGDY nie pokazywać
skalowane przez forum wstawione obrazki są szersze niż sama kolumna forum kiedy sie zmniejsza okno lub używa na wąskim ekranie.
Oczywiście z boku biało. Nic tam nie ma.
jezu..tą liste można w nieskończoność
Wombat -sorki ale trochę marudzisz.. jak taka zrzęda ..
Mnie forum się podoba-przynajmniej jest przejrzyste.
do bani jest a nie przejrzyste - chyba że jesteś zainteresowany jednozdaniową komunikacją. Wtedy faktycznie- cztery wielkie słowa na środku pustej strony czyta sie łatwo.
Ale tak normalnie to czytać sie tych wołów nie da w normalnym tempie.
Ale to tylko jeden z wielu buraków.
edit:
odpowiedziałem ci na posta i cud graficzny..sie rozjechało
Aczkolwiek taki stan może cię uszczęśliwiać- nie neguje (choć użytkowo to tu za wielkich zmian nie ma).
W moim fachu nazywa się to nieprzemyślaną niedoróbą z błędami.
A ja powiem tak - lepiej było nic nie zmieniać.
w sumie to nic nie zmienili funkcjonalnie. tylko przeładowali tym co było a działa tak samo jak działało + pogrzebali w fontach.
Niewiem jak wy, ale jeśli nic nie poprawią ide z tego forum, jak można coś tak spi@@@@ć to ja niewiem... Nie będę czytał takich długich stron. I do tego na pół ekranu posty... Ani o tym się nie wypowiem.
Edit: już bym wolał tamtą wersje.