Według mnie ładniejszy, niż zipp ale mogli już w całości zakryć ten silniczek
to jest strona SKUTERowo.com sama nazwa wskazuje na rodzaj maszyn, które powinny być opisywane. im mniej takich artykułów tym lepiej.
Czyli Świat Motocykli, Ścigacz.pl nie mogą pisać o motorowerach i skuterach. jakubwilk uderz się, może ktoś kiedyś bedzie szukać informacji o tym motorowerze? Może ktoś poza Tobą uzna to za przydatny news i focie?
To że strona nazywa się Skuterowo to nie znaczy że są tu tylko i wyłączenie skutery. Dodam nawet że skuter 50ccm to tak naprawdę nie skuter tylko motorower a ten artykuł jest także o motorowerze. Pozatym co Ci nie pasuje że jest opisany tutaj ten sprzęt ? Może komuś się podoba i przyda taka informacja.
tak macie rację. tylko boję się, że niedługo strona może się przekształcić w opisy motorów-ścigaczy, co sądzę byłoby nie na miejscu. sorki za poprzedni post
Według mnie maszynka wygląda soczyście. Jestem ciekaw dźwięku pracy silnika. Czekam na jakieś wideo o nim
W czym problem? Jeśli komuś się nie podoba zakres tematyki skuterowo.com, niech nie czyta artykułów które nie chce. Ciekawe jak z jakością tego Leone. Czekam na jakiś test video.
Fajny design wygląda jak prawdziwy ścigacz na zdjęciach no ale nie wiadomo jak wygląda na żywo Cena trochę za wysoka.
Kiedy będzie test video? strasznie ciekaw jestem
Mam wrażenie, że ten motorower jest zaprojektowane na 250ccm.
No no, bardzo ładnie to wygląda. Na pierwszy rzut oka nie powiedziałbym, że to 50-tka, przód jakoś z Fazerem mi się skojarzył. Z tyłu też niczego sobie. Tylko technicznie… Waga 134kg, tylny laczek 130… Szału z osiągami mu nie wróżę, chyba że z silnikiem 110ccm lub 125ccm.
- Apropo komentarza, ze tylko skutery powinny być, ze względu na nazwę strony - no sorki, ale ja np. posiadam zarówno skuter i motorower i cieszę się, że nie muszę latać po kilku stronach, w celu zdobywania informacji, czy newsów. Tak więc jakby ograniczono tematykę tylko do skuterów, to by strona miała mniej “klientów” 2. Co to za silnik z Hondy DUO konstrukcyjnie? to to samo co z CUBE? To jest poziomy czy pionowy?
Co do ceny - przegięli… 1,5 tyś więcej prawie niż za zippa (na allegro po 5900), a to samo chińskie dziadostwo, rózniące się tak naprawdę tylko plastikami.
Raf jakas jedna firma za tyle wystawila cena na allegro to srednio 5499 .Wiec nie 1500 tys tylko 800 zl jesli chodzi o rocznik 2012 wiec czytaj wszystko dokladnie. JEsli chodzi o Pro to ten naprawde wyglada duzo lepiej i jak ktos slusznie zauwazyl nie bedzie problemow z mocowaniem. Koledze w PRO doslownie odlecial silnik… i go zabierali do Zippa.
ładnie to tak podkradać czyjś artykuł.tydzień temu napisałem podobny w opcji napisz artykuł i skuterowo napisało podobny.mogli chociaż napisać kto jest autorem.
Faktycznie, popatrzyłem na aledrogo tylko na 1 sprzedawce, bo miałem ustawione, że wyszukiwanie w wlkp… ale inny fakt, że te moto różnią się TYLKO plastyikami, a płacić za nie tyle to dla mnie śmieszne. Co do mocowania w zipp pro -to wada konstrukcyjna do roku 2011, w 2012 poprawiono - po za tym bądźmy obiektywni - na razie nic nie wiemy o tym czy ten nie ma żadnych wad, bo dopiero wyjdzie to w praniu. Mnie bardziej interesowałyby szczegółowe dane techniczne, dokładne zdjęcia, itp - czyli sprawdzenie czy są lepsze spawy, grubsza rama, czy to jest konstrukcyjnie to samo, bo chce uzasadnić różnicę w cenie (nie powiem, że nie zainteresował mnie ten model). Co do silnika - z tego co widzę po zdjęciach http://skuter.net/2012/03/rk50s/04.jpg TO MA SILNIK POZIOMY JAK W ZIPP PRO, a wiec dopłaca się za plastiki. Wizualnie - nie powiem, ładniejszy. Co mi się nie podoba, to ten zbiorniczek na płyn - po prostu szpeci niczym karmnik dla ptaków. No i ma wąskie opony w stosunku do zipp. Z niecierpliwością czekam na testy długodystansowe i wrażenia od posiadaczy.
silnik ten sam 139fmb, spawy chińskie rama też, bez fajerwerków, nie ma co liczyć na lepszą jakość.
Hyhyhy a jawidzialem dzis na zywo Pro i RK50 jest roznica w Zippie niektore plastiki sa jakby nozem uciete i to naprawde , silnik wydaje sie byc troszke inny - jakby calosc byla lepiej wykonana (takie mam odczucia). Jest lepszy gaznik. Mocowanie silnika i spawy tez lepsze .Tlumik duzo fajniejszy. Tarcze nie okragle a tak zwane flowery .Kierunkowskazy ledy .Fajne oswietlenie.Lepszej jakosci przelaczniki ,lusterka - wszystko jest zrobione bardziej z glowa. Ogolnie pojazd wyglada na duuuuzo duuuuzoo lepiej zrobiony a co do ramy calkowicie inna. Zreszta sami sobie zobaczcie jak bedziecie mieli mozliwosc …co ja tam bede peplal.
Witam, test leone będzie niedługo na skuterowo, wraz z video i dokładnymi zdjęciami
Dresskuter Zawsze chce mi śmiać jak gdzieś widzę takie „udawacze” - jak coś wygląda jak ścigacz, to ma zap******* jak ścigacz, nie pierdzieć jak skuter, z mocą 49cc -.-’