Pietro - dobrze mówisz, że do skutera potrzebny jest olej bez dodatków myjących, ale jeśli chodzi o klasy lepkości to już nie. //olej silnika chłodzonego powietrzem używanego latem, musi mieć lepkość co najmniej 15W,// To “W” oznacza “winter” czyli zima, czyli przy jakiej minimalnej temperaturze olej nadaje się do użytku. A druga liczba oznacza maksymalną temperaturę pracy. Olej 0W50 lub 10W40 lub 20W30 w optymalnej temperaturze ich pracy będą miały tę samą lepkość, ale 0W50 będzie miał znacznie szerszy zakres pracy min/max, w których lepkość nie jest za mała ani nie za duża. 20W będzie gęściejszy od 0W w -20C, co ma znaczenie przy rozruchu lub wielkim mrozie, ale przy wysokich temperaturach lub wyciskaniu ostatnich potów z silnika, to decyduje ta druga literka, czyli maksymalna temperatura pracy, bo olej będzie zbyt “rzadki”.
A ja wam proponuję zalać skuter olejem kujawskim a do przekładni smalcu z cebulką,a zobaczycie jak będzie śmigał piżdzik.Pierdoły piszecie,olej taki,sraki,0,5,10,100w.jaki piszą,taki zalewać,ENDE.
0W to zimowa granica temperaturowa a np 40 potem to letnia granica przy jakiej olej zachowuje parametry smarowania
0W nie oznacza zera stopni (tak dla jasności).
0W to -40
5W to -35
10W to -30..itd
wymagane nie oznacza że to dolna granica. To minimalna dolna granica.
Castrol formula SLX0W30 niby jest od -40 stopni ale producent deklaruje nawet -66
Widzę,że temat aktualny,choć ciągnie się latami. Wykorzystam okazję bo mam takie małe pytanko,mianowicie:używa ktoś olej z orlenu Platinum moto 4t 10W-40. Klasa jakości Api:SM. Tak się zastanawiam czy nie zalać nim silniczka w skuterze.
Trochę się *napociłem* w tym temacie tutaj:
http://www.skuterowo.com/forums/topic/dobor-prawidlowego-oleju
A czym zalewam swoje skutery 4T z przekładnią bezstopniową CVT? Olejem. :D
Router Metro City 72 cm3 - samochodowy Lotos SemiSyntetic 10W40 SL;
Peugeot Sum-Up 124 cm3 (i też wkrótce... 149 cm3) - samochodowy Mobil Super 2000 10W40 SL;
Olej przekładniowy do ww. Elf Tranself Type B 80W90 GL-5
Zalewam olejem, czasem sprawdzę poziom, przychodzi czas wymiany - wymieniam (wg. instrukcji serwisowej silnika).
Z mojej strony to wszystko, dziękuję wszystkim za uwagę. :D
ja tam w 2T brykam na Orlenie Platinum 2T za 26zł litr i jeszcze koła mi nie odpadły. Zapala, przepala, wydala i jest dobrze.
Skoro to chińskie i ma sie i tak zepsuć jak wszyscy twierdzą nie widze potrzeby kupowania oleju za 80zł żeby i tak go potem za 500zł naprawiać. Wole go naprawić za 500zł a olej lać za 26 :)
Dlaczego nie lejesz najtańszego maliniaka za 13 złotych?
bo nie wiem gdzie go kupić a jak tankuje to ten olej co leje jest obok na półce. A poza tym uważam że nie jest wcale taki najgorszy.