"19.01.2011 r. – dzień w, którym Prezydent RP podpisał nową Ustawę o Kierujących Pojazdami. Ustawa zacznie obowiązywać dopiero 2 lata od jej uchwalenia, czyli 19.01.2013 r."
"Dowód osobisty wystarczy także osobie dorosłej od 19 stycznia 2013 roku, gdy zgodnie z ustawą o kierujących pojazdami wejdą w życie nowe kategorie prawa jazdy, w tym AM. Ta uprawniać będzie do kierowania motorowerami, skuterami i trójkołowcami o pojemności skokowej silnika do 50 cm sześc., mocy do 4 kW (prędkość musi być ograniczona do 45 km na godz.). "
Posiadam jakieś nieaktualne już dane, bo coś mnie nie pokoi ten szum w telewizji i radiu, a problem ten mnie dotyczy, gdyż 18-stke mam dopiero we wrześniu, a że na razie nie mam uprawnień, to pozwalało by mi to jeździć "na dowód", a więc problem z głowy...
A nie można było tego dopisać do istniejącego tematu np, tego http://www.skuterowo.com/forums/topic/najnowsze-wiesci-odnosnie-am#post-18087 takich tematów jest kilka.
Można było, za co przepraszam, po prostu nie zauważyłem (oczywiście z lenistwa ;) ).
Kapuchon: Moje pytanie polega na tym, czy data: 19.01.2013r. nie zmieniła się na 19.01.2012r., ponieważ tyle o tym mówią w tv, a ze względu na to co pisałem w 1 poście (osiemnastka we wrześniu) mój problem polega na tym, czy się "łapie", czy nie.
Według mnie jeśli będzie to 30zł to już dobra, niech mają. Ale gdyby to było powyżej 50zł to już cios poniżej pasa, bo to przecież oni pierdoły wymyślają, więc dlaczego my mamy za to płacić.