nowy skuter z hipermarketu

Kask za 19zł ? Równie dobrze mógłbyś założyć papierową łódeczkę złożoną z gazety.. więcej, taka łódka była by nawet lepsza :D

Hmm.. Co do kasku to radzę kupować kask od 100zł w górę.

Jak to ? Router Bassa już za 1699zł? No fakt ; / Na stronie też już zmienili ceny. Wszystkie skutery jakie mieli poszły w górę.
Teraz mało kto już kupi Basse. Za 1699zł ? Tesco zostanie z bassami na magazynie do nastepnego roku...

Ja nie rozumiem, jak można oszczędzać na bezpieczeństwie , dla mnie to jest karygodne .
Jak można swojemu dziecku kupić najtańszy kask ?.
Tani skuter, to jeszcze rozumiem , nie każdego stać na droższe, chociaż ja bym bassy swojemu dziecku nie kupił, chociażby ze względu na hamulce ( przedni bębnowy w dzisiejszych czasach , o zgrozo ! ), ale to pomińmy .
Co do kasku, kup synowi jakiś porządny kask z atestem , renomowanej firmy . NA TYM SIĘ NIE OSZCZĘDZA !!! .

OK . co do kasku to doszło że 100 pln to minimum. Ale dziś wypuściłem syna na miasto sam dymałem za nim na rowerze .O Jeny katastrofa czego oni tam uczyli na tych kursach ,tyle cukru i nerwów to nie straciłem dawno ,ze dwa wymuszenia na podporządkowanej kierunki to wrzuca jak się przypomną na znaki nie patrzy oj dobrze że mały ruch dziś po 1/2 godzinie stop i na plac do loku na dokształcanie po 17 spróbujemy jeszcze raz jak się uspokoję

kupiłem na poczatku kask otwarty i stwierdziłem ze trzeba kupic zamkniety najlepiej miec dwa dlaczego? zaraz o tym napisze
przygodę miałem taka było to gdzieś na poczatki maja tego roku wybrałem sie na przejazdzke 45km w jedna stronę strasznie wiało w tedy az nie mogłem oddychac tak zatykało przewiało mi strasznie nos az zatoki bolały. Po powrocie do domu padła decyzja o kasku zamknietym , ceny w sklepach 0d 250zł za jakosc sie płaci im ładniejszy tym drozszy nie byłem zachwycony ceną ale cóz jest jeszcze allegro wiec do dzieła strona za stroną oczywiscie te za 20zł to sie nadaja na rolki lub hulajnoge i to jak powoli beda jezdzili .
szukałem kasku taniego ale bezpiecznego i spodobał mi sie kask polskiej produkcji tiger te kaski sa produkowane teraz z żywicy abs i kosztuja 70zł i maja przyciemniana szybke co jest dobrym wyborem w słoneczne dni słonce nie daje tak po oczach , nawet w silne wichury mozna jezdzic , takrze wygłusza dzwieki z otoczenia miedzy innymi dzwiek silnika bo podczas długiej jazdy moze to byc uciążliwe dla uszu tak wiec polecam kask zamkniety i jeszcze dodam ze w takim kasku nie wlecą na owady tak jak w otwartym kasku

W otwartym kasku jest szybka.Wystarczy opuścić na dół i ani wiatr ani owady w oczy nie lecą.Bitronxp1 chyba szybkę zgubiłeś przy swoim :p Co do "tiger'a" jest to jedno z największych badziewi jak ich (nie) mało... Heh jak to mówią Tiger jest po to by się policja o brak kasku nie przyczepiła :D Już bezpieczniej bym się czuł w po niemieckim hełmie z drugiej wojny światowej niż w tej skorupce...

zbliża się 100 kl mam zamiar zmienić olej 1 przegląd jest po 300 klm ale nie mam zamiaru go serwisować a ludzie piszą że lepiej zmienić nawet już po 60 klm podobno straszny ten pierwszy olej docieranie robi swoje kupie jakiś 1 litr 2040 to i wymienię w przekładni .Może ktoś ma jakieś sugestie co tu można jeszcze sprawdzić dokręcić wymienić Ruter bassa z marketu . PS GlserPL podejrzewam że za 1699 też kupią mój kolega pojechał wczoraj i dał po nowemu .po gadce z synem jego kumple też wiercą dziurę ojcom, matką o skuter POZDRAWIAM WSZYSTKICH OJCÓW W NASZYM DNIU I ŻYCZĘ ZDOLNOŚCI KREDYTOWEJ

Ja wymieniałem pierwszy raz przy jakoś 200-250 km - nie pamiętam dokładnie. Mam 1000 km za sobą - na żadnym przeglądzie nie byłem, szkoda kasy. 6 przeglądów gwarancyjnych kosztuje tyle co nowy skuter - więc to mówi samo za siebie. Olej zwykły 10w40. Na dniach kolejna zmiana oleju - silnikowego i przekładniowego.

Oj dymek. Nie to żebym się uważał za jakiegoś dorosłego, ale zamiast skutera daj synowi najpierw kodeks ruchu drogowego.
No to i ja chyba zacznę wiercić dziurę w brzuchu swojemu ojcu ; ) Taki prezent na dzień ojca ; >

GlaserPL napisał:

Oj dymek. Nie to żebym się uważał za jakiegoś dorosłego, ale zamiast skutera daj synowi najpierw kodeks ruchu drogowego.
No to i ja chyba zacznę wiercić dziurę w brzuchu swojemu ojcu ; ) Taki prezent na dzień ojca ; >

dziś to trochę nerwów straciłem a że nie mam talentu do uczenia to i ku....y poleciały. ale po jakiś 2 godzinach jest chyba ok Ale i tak narazie skuter od święta tak muślę do tygodnia A tobie życzę skutecznego wierceni dziury w brzuchu

Patrykk napisał:

Ja nie rozumiem, jak można oszczędzać na bezpieczeństwie , dla mnie to jest karygodne .
Tani skuter, to jeszcze rozumiem , nie każdego stać na droższe, chociaż ja bym bassy swojemu dziecku nie kupił, chociażby ze względu na hamulce ( przedni bębnowy w dzisiejszych czasach , o zgrozo ! ), ale to pomińmy .
Co do kasku, kup synowi jakiś porządny kask z atestem , renomowanej firmy . NA TYM SIĘ NIE OSZCZĘDZA !!! .

Nie rozumiem twojej rozterki na temat hamulców bębnowych. Osobiście uważam że przy takich małych maszynach, są one nawet lepsze od tarczowych. W sytuacji zagrożenia, koła nie blokują się tak szybko, można je lepiej wyczuć. Dla porównania, mój siostrzeniec ma gilerę dna że zwiększona pojemnością 125. W tej maszynie tarczówki są uzasadnione, ale skuter ? Sam przez przednie żylety, niejednokrotnie bym leżał na kymco.

Dziś wymieniłem olej w silniku i przekładni. Przejechane 130km na castrol 20w40 SG 1 litr kupiłem za 25 pln ceny różne do 39 pln .Olej po zlaniu nie był taki straszny do silnika 750 mli do przekładni 150 została setka na dolewki , w przekładni spokojnie mogłem zostawić stary po zlaniu czysty ,ale catrol może lepszy od tego jaki zalali w fabryce .Ogólnie jazda bez problemów oprócz jednej gleby, próbuje jakoś likwidować rysy kredką do lakieru ,słabe efekty

No widzisz. A jak byś kupił synowi np jakiś skuterek za 3000-4000 zł ? O wiele bardziej była by szkoda tych rys. Najtańszy, najlepszy na początek. A u mnie coraz większe szanse na skuter. Może jeszcze tydzień, albo dwa. Wkażdym bądź razie namawianie ojca idzie dobrze ; ]

Haha tez namawiam tate, jazda mu sie spodobala jak jechal pozyczonym:) jeszcze we wtorek mam urodziny to moze jednak sie dolozy:)

Byłem w Tesco czas Rutera Basa skończył się. Zostały u nas tylko: Routery Sport 50, City Line 50, Retro i motorower Router. Promocje także skończyły się i ceny zaczynają się od 2300 zł.

Sport 50 to bym polecał, fajny wygląd i bezawaryjny (przynajmniej mój egzemplarz)

zdublowało się

AnS napisał:

Patrykk napisał:

Nie rozumiem twojej rozterki na temat hamulców bębnowych. Osobiście uważam że przy takich małych maszynach, są one nawet lepsze od tarczowych. W sytuacji zagrożenia, koła nie blokują się tak szybko, można je lepiej wyczuć. Dla porównania, mój siostrzeniec ma gilerę dna że zwiększona pojemnością 125. W tej maszynie tarczówki są uzasadnione, ale skuter ? Sam przez przednie żylety, niejednokrotnie bym leżał na kymco.

Simsony S 70 miały hamulce bębnowe, MZ-tki 150-250 miały hamulce bębnowe, osiągały większe prędkości i dawały radę, a co tu mówić o skuterze 50ccm z v-max 50-60km/h ;)
Kask za 60zł do takiego sprzętu jest wystarczający.

Słowo co do hamulców testowane na parkingu przed marketem i to wielokrotnie 100%%%% skuteczne . mam jedna uwagę co do śrub do spuszczenia i wlewania oleju używajcie kluczy nasadowych ja próbowałem oczkowym i załatwiłem sześcian główki trochę stal słaba trzeba robić nacięcie na śrubokręt

dychul napisał:

Byłem w Tesco czas Rutera Basa skończył się. Zostały u nas tylko: Routery Sport 50, City Line 50, Retro i motorower Router. Promocje także skończyły się i ceny zaczynają się od 2300 zł.

n W carrefour powinny być jeszcze routery city lain 50 stalowe 1599 pln chyba najładniejsze z tych tanich