nowy skuter z hipermarketu

HugoBoss

Czy ja wiem czy warto inwestować w zabezpieczenia 300zl na skuter za 1500zł ? Nie to żebym był jakimś bogaczem że wisi mi 1500zł, ale kto by chciał kraść Routera Basse? Owszem znajdą się i tacy, ale według mnie wystarczyło by coś o wiele tańszego.

Też myślę, że coś tańszego, przecież skuter ma blokadę kierownicy, to jakby jeszcze jakąś tanią blokadą zapiął to chyba nikt nie ruszy. Sam będę kupował blokadę ale na tarcze. Według mnie zablokowana tarcza + zablokowana kierownica to już nikt nie odjedzie, a wątpie, żeby ktoś to podnosił i ładował do auta albo coś :roll:

Najczęściej kradną zabierając na samochód - wtedy pomoże alarm. Ja wożę ze sobą łańcuch i kłódkę - oczywiście wszystko odpowiednio wytrzymałe. A i w razie wściekłego kierowcy samochodu bardzo poręczne i wygodne.

Ewentualnie coś tańszego Oxforda:

http://sklep.intermotors.pl/pol_m_Szosa_Dla-motocykla_Zabezpieczenia-antykradziezowe_Lancuchy-linki-873.html

Ja do swojego Piaggio w końcu będę chciał zainwestować w dobry alarm.Bo do dostawczaka nie trudno zapakować taki skuter :roll: Do ojca VW T4 to są dwie minuty i na luzie wchodzi jak są siedzenia wyciągnięte...

Alarm Ci nie pomoże,najlepsze rozwiązanie to porządny łańcuch.

Tylko nie zawsze jest gdzie podpiąć i nie zawsze się chce :mrgreen:

Już nie gadajcie, że alarm nic nie daje, bo co?Chinole tylko go dają to już gówno za przeproszeniem?Co ci z łańcucha samego, tzn też da, ale jak alarm nie będzie wył, to można na spokojnie rozwalić łańcuch a potem z górki.A tak to alarm chociaż gapiów przyciąga.Wg mnie alarm się przydaje.

Łańcuch blokada antykradzieżowa KINGUARD 1 m MOTOR dziś zamówiłem 40 pln muszę jeszcze zamówić kask szczękowego nie chcę mój syn nosić myślę nad tym ASK AWINA otwarty 5 KOLORÓW rozmiary XS S M L XL na alegro

pytanko czy delikatną rysę na czerwonym plastiku to można jakoś zlikwidować .Czy kredki takie jak stosuję sie do lakierów samochodowych dadzą rade Mała opcierka na przodzie

Jeśli to delikatna rysa, to pewnie kredka załatwi sprawę.
Co do tego kasku, to mam pewne wątpliwości. Na aukcji wogóle nic nie pisze o żadnej homologacji kasku ani nic.

dziś zarejestrowałem 120 pln i ubezpieczyłem 86 pln w HAI Asekuracja syn jest współwłaścicielem podobno taniej staż i zniżki będzie miał jak zrobi prawko .Jutro wielki dzień rusza na Miasto :całe szczęście że małe;UWAGA na ulicach JAK KTOŚ zobaczy mały czerwony skuter radze uciekać z asfaltu

ubezpieczony w HDI

Lepiej było w PZU ubezpieczyć od razu by mu naliczali zniżki...

mam znajomą w Hdi podobno najtaniej. A dziś mój kolega po obejrzeniu naszego skuterka też pojechał do Tesco i kupił ruter bassa ale już 1699 niestety obiecał synowi i 2 stówy w plecy Też wiózł w bagażniku da się tylko musi być combi

cześć Dymekgizycko, cieszy mnie to, że Ty cieszysz się ze skutera i z tego, że syn będzie jeździł. Jeśli mogę coś od siebie dodać to moim zdaniem lepiej niech pojeździ Twój syn tym skuterem po zamkniętym terenie (podwórze) lub po parkingu hipermarketu (jutro są zamknięte więc będą parkingi puste) i niech poćwiczy jazdy i hamowanie przed wyjazdem "na miasto". Radzę Ci z dobrego serca, ponieważ to na 100% przyda się Twojemu synowi a dodatkowo ten skuter ma oba hamulce bębnowe, zatem nie tak skuteczne jak chociaż jeden tarczowy i jeden bębnowy. Ja mam motorower Rieju z dwoma hamulcami tarczowymi i już nie raz hamowałem awaryjnie, ponieważ kierujący autem pozwolił sobie na zajechanie mi drogi. Oczywiście wyhamowałem, ale tylko dzięki dwóm tarczom.

Aha, nie zdejmuj blokad już teraz, niech silnik dotrze się a junior opanuje jazdy.

Pozdro.

dzięki na pewno będziemy jutro testować fajnie że święto to i ruch mniejszy i właśnie parkingi przed marketami .A blokadę to może po 1000 kl do miłego rugbyman

pytanko w sprawie kasku w tej chwili mam pożyczony kask szczękowy ,przeglądam Allegro i można kupić kask i po 19 i po 39 wszystkie super lekkie super bezpieczne .chcę kupić jakiś bezszczękowy ale w miarę bezpieczny czy jak pisze z atestem to wystarczająca rękojmia

Te za 19 z "atestami" sa niewarte grosza skorupa jest ze zwyklego plastiku i peka przy najmniejszym puknieciu. Takie prawdziwe atestowane kaski na allegro mozna kupic ponizej 100zl

Kask za 19 zł ?! To jest raczej wyrób kasko podobny,nie kupuj czegoś takiego,nie oszczędzaj na bezpieczeństwie zdrowia syna.Lepszy kask atestowany kosztuje w okolicach 100-150 zł.