dziś mi się nie udał dojechać do Olsztyna po skuter pojechała żona jutro dojadę to się podzielę wrażeniami z tel od żonki skuterek na wizus OK tylko kółka małe ja załatwiłem przez tel zdolność kredytową to chyba na 90%%%% mój syn juto będzie miał swojego Routera
Wiesz sam jestem ojcem 12 letniego faceta. Bardzo możliwe, że Twój syn ma już spore doświadczenie w ruchu drogowym zna przepisy i bardzo rozsądnym i rozważnym człowiekiem czego życzę z całego serca. Nie mniej nie zaszkodzi w spokoju obejrzeć program red. E. Jaworowicz "Sprawa Dla Reportera" razem z nim. http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/sprawa-dla-reportera/wideo/02062011-2125/4491422 Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania skuta.
o kurcze straszne jaka tragedia Dzięki ; dychul; naprawdę daje do myślenia zastanawiam się czy to dobry pomysł teraz podejrzewam ze ten skuter to bardziej moje marzenie sam w dziecinstwie nie mogłem nawet marzyć o takim motorku i może chciałby zrekompensować mojemu dziecku moje marzenia i NIE wiem naprawdę jest nad czy się zastanowić łza się kręci nad losem tego dzieciaka matki siostry
Także kupiłem Routera (ROMET) z Tesco. Ponad 700 km zrobione w 2 tygodnie - żadnych problemów nie mam, oprócz świszczącej przekładni od nowości i dosyć twardego (lekko mówiąc) zawieszenia. Blokadę zdjąłem przy 600, ale nie zajeżdżam go na maks. 45-50 w zupełności mi starczy.
Przeglądów nie robię, bo to śmiech na sali (1500 zł same przeglądy - tyle co nowy skuter), więc jestem już bez gwarancji, ale jakoś szczególnie się tym nie przejmuję.
moim zdaniem specjalnie gwarancja jest tak skontruowana i przeglądy drogie żeby zniechęcić do serwisowania i mieć podstawe do zerwania gwaranci
Mi też świszczy przekładnia. Co prawda zaczęła przy 600km ale jakoś się tym nie przejmuję bo czasami mniej świszczy a czasami bardziej. Przegląd będzie chyba jeszcze jeden bo być może to świszczenie trzeba będzie zrobić na gwarancji. Skuter z marketu a szczególnie 4T to dobry wybór na tani transport.
@dychul
No sory, ale sam sobie biedy narobił.
Ja owszem zdałem na kartę motorowerową, ale dalej studiuje kodeks ruchu drogowego. Poza tym nawet jak nie znał przepisów, to do cholery jasnej nie widział że jedzie ciągnik ? ?
dychul napisał:
Wiesz sam jestem ojcem 12 letniego faceta. Bardzo możliwe, że Twój syn ma już spore doświadczenie w ruchu drogowym zna przepisy i bardzo rozsądnym i rozważnym człowiekiem czego życzę z całego serca. Nie mniej nie zaszkodzi w spokoju obejrzeć program red. E. Jaworowicz "Sprawa Dla Reportera" razem z nim. http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/sprawa-dla-reportera/wideo/02062011-2125/4491422 Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania skuta.
Ot przestroga dla rodziców dzieci.
Mama kupiła skuter - jak w większości na tym forum. Łebki ściągją blokady itp a potem idą do TV. Matki płaczą. Wszyscy płaczą... A gzie rodzice byliście wcześniej!!!!!!
Każdy przymyka oczy na dzieciaków na odblokowanych skuterach.... Każdy im pomaga jak ściągnąc blokady, jak zaimponować laską itp...
Ludzie!!!! Myślcie, to nie boli. - To info dla rodziców.
WODZU napisał:
Mama kupiła skuter - jak w większości na tym forum.
JA skuter kupiłem sobie w 90 % za swoje a mam 17 lat (ulotki,i stare komarki itp). Lecz niestety wodzu ma racje , najczesciej widze tych "kozaków" na drogich skuterkach co rodzice bujaja sie najnowszymi beemkami ( znam takiego jednego ) a skuter kupuja tylko dlatego iż dziecko ma taki kaprys . przykład pojechalismy sobie pojeździć , on jedzie pierwszy i z podporzadkowanej wymusza ledwo unikajac kolizji , gdy zjechal na bok i pytam sie go "co ty odpier**lasz" stwierdzil zdziwiony " TO ON MIAŁ PIERWSZEŃSTWO ?!?!".
Okazało sie potem ze karte załatwiła mu "kochana" mamusia , jak stwierdziła "mój sym umie jeździć"
A na dzień dzisiejszy skuter stoi u mechanika poniewaz kolega znów wymusił i musiał uciekac na tory tramwajowe ( na szczescie nie jechała bana )
Jak są błedy to sorki ale na szybko pisałem
Koledzy proszę darujcie sobie komentarze typu, że narobił sobie biedy, ściągnął blokady, gdzie byli rodzice. Mi jest żal tego młodego człowieka i jego rodziny. Każdy z nas robi w życiu pomyłki. Niestety zdarza się, że na drodze też nie zauważymy innego uczestnika ruchu drogowego. Zgadzam się jest to przestroga dla rodziców, ale i dla nas także. Dorosłych, którzy mają troszkę więcej doświadczenia i lat. Przestroga aby zachować czujność i co może nas spotkać w każdej chwili.
pozdrawiam dziś wróciłem z Olsztyna i napiszę o kilku moich spostrzeżeniach po pielgrzymce po kilku marketach w poszukiwaniu nie ukrywam najtańszej oferty .W piątek tesco 1499 pln. router bassa niestety kobitka co się akurat tym zajmuje pojęci żadnego nie ma nic nie pomogła[ typu co pan tu chcesz ]ale po intensywnym przeglądzie forum wiem czego mogę się spodziewać .Krok 2 lecę do pani od kredytów szybka dość rzeczowa rozmowa zdolność jest mogę brać .Krok 3 zobaczyć co ma konkurencja w Realu niestety najtaniej 1789 pln. to F16 ale tu kogoś spytać o coś na temat to wyczyn i tu się przydaje nasze forum gdzie można wyczytać co ważniejsze info Krok 4 zasuwam do kredytów tu zdolność ma żona .Carrefor tu jest router city liny 50 .1599pln i tylko 100 drożej od bassa ale dizajn fajniejszy kolorek też ładniejszy taki grafit chyba najładniejszy z tych tanich Krok 5 znowu do pani od kredytów i tu niestety zdolność jest ale muszę poczekać 2 dni niestety nie mam czasu . wracam do znajomych ochłonąć (mały przegląd barów ) w niedziele muszę podjąć decyzje .Niedziela bul głowy jak zabrać, kolega z busem zawiódł ,sprawdzam w DHL 100 kil 80 kg chcą 400 pln szok ,jadę na pkp podobno jest szansa żeby zabrać do przedziału ale muszą być szeroki drzwi i bez paliwa zostanie potraktowany jako rower 1 lub ostatni wagon rowerowy ale dla świętego spokoju idę do kierownika stacji a tu się dowiaduję że na dwoję babka wróżyła wszystko zależy od kierownika pociągu .w akcie desperacji jadę do Tesco bo już wybrałem Ruter Bassa, odpalam działa jak dla mnie wszystko OK. wszystko świeci i działa podstawiam się na zapleczu mam fiata stilo combi ,przesuwam tylnie fotele na maksa oparcia kładę.Wyprowadzam skuter przez bramkę kontrola przez ochronę jestem na zapleczu i chwila prawdy według moich obliczeń powinien się zmieścić w bagażniku z żoną i panem ze sklepu próbujemy wcisnąć i okazuję się że po pewnych kombinacjach udało się wsadzić no trochę paliwa się wylało szczegół .Logistykę finansowo trasportową mam za sobą ,od jutra ubezpieczenie i rejestracja kupno kasku blokady no i gdzieś musi skuterek nocować teraz niestety piwnica. do środy może się uda załatwić formalności napisze jak poszło .
wypada pogratulować zakupu i życzyć wielu bezawaryjnych kilometrów ;)
Blokady nie ściągaj jeszcze (a ma tylko jedną - na gaźniku). Poczekaj tak do 600-800 km.
Ubezpieczenie - 60-80 zł
Kask - 100 zł
Rejestracja - 120 zł
z blokadą na pewno poczekam a chodziło mi o zabezpieczenie przed kradzieżą jakąś "blokadę "na koło lub jakiś łańcuch
O jeny madi fajny szybki skuterek . jak mój młodzian udowodni że jest odpowiedzialny to może 2 będzie podobny jak na 1 to nich się szkoli na chińczyku za 1500
wystarczy blokada na tarczę albo łańcuch.
@up
Na tarcze ? Router Bassa nie ma tarczy. Pozostaje ci tylko łańcuch.
heh no tak, zapomniałem :D
no to został łańcuch może ktoś poleci coś skutecznego
Ja polecam ten: http://motokoce.pl/LUMA_Escudo_38_Chain_120170_10MM-421.html
Mam taki o długości 170cm,spokojnie można spiąć dwa skutery stojące obok :D