Nowy skuter do 3000 zł

A nie. Pomyliło mi się z eco, sorry :)

A czy kufer z tylu utrudnia utrzymanie równowagi? Wiem, że głupie pytanie, ale martwi mnie to :)

Taak ja mam tarczę z przody i spisuje się znakomicie, ale mój ma zupełnie inny przo czekaj dam ci link..http://www.youtube.com/watch?v=vMWLSSHugpI

Obejrzałem, nawet fajny :)
Jedyne, co mnie martwi, to jego zachowanie w terenie. Dojazd do mojego domku to nawierzchnia piaszczysto-błotnista, pełna dziur i kałuż. Czy skuterek daje Ci radę w podobnych warunkach, czy nie próbowałeś? :D

Wejdź na mój profil i zobacz w galerii gdzie można skuterem wjechać:) Ja mieszkam na wsi w górach i jak na razie gdzie chciałem tam wjechałem:)

Hehehe dobre!!! :D

Co to za Piaggio?

Tak naprawdę, to chciałbym Vespę, ale nowa w ogóle nie wchodzi w grę, używane też są za drogie albo w złym stanie :) No i będzie mi jej żal, jeśli ją obiję, przytrę czy przyglebię :(

ja też mieszkam na wsi i swoim rometem jak narazie na blocie dziurach nie miałem problemu, jedyny minus to twarde zawieszenie

nawet na złej nawirzchni prowadzie się pewnie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :D

Zastanowię się.

dobrze radzę nie popełniaj błędu jak na moje oko ten skuter będzie idealny dla cb mały lekki dość mocny (wiem pomyślisz ze nie ogarniesz ale po 2 miesiącach jazdy i to będzie dla cb mało) pozatym 2t to prawie nic nie robisz tylko jeździsz nie jak w 4t baw się w ustawianie zaworów no i cena przystępna. Tak ogłoszenie jest moje dlatego mogę z ręką na sercu polecić bo sam od tego zaczynałem ale jeśli ci nie pasuje poszukaj coś w ten klimat czyli napewno mały lekki tarza przód niska cena ( nie ma co dawać 3000zł w nowy skuter i jeszcze docierać a jeśli jesteś nowicjuszem łatwo zatrzeć, używką pojeździsz i się na coś innego przesiądziesz a z częsciami nie ma żadnego problemu)http://tablica.pl/oferta/skuter-ferro-103-2t-nie-romet-zipp-keeway-aprilia-yamaha-rieju-derbi-CID5-ID2xUdZ.html

Chcesz za skuter który nowy kosztuje 2,5 tys 1700 zł ?

Yyy... W sensie? Przepraszam, ale mógłbyś dokładniej? Prowadzisz sklep? :)

Chce Ci wcisnąć swoją używkę

http://tablica.pl/oferta/skuter-ferro-103-2t-nie-romet-zipp-keeway-aprilia-yamaha-rieju-derbi-CID5-ID2xUdZ.html

musisz skopiować link do przeglądarki. Moim zdaniem jak chiński skuter to tylko nowy, w tej kwocie spokojnie znajdziesz model spełniający Twoje kryteria.

To lepiej kup zipp Toros F16

a wiec tak chciałem polecić ci skuter który aktualnie sprzedaje ( nie prowadze sklepu ) nie chodzi o to w stylu : kupuj mój skuter tylko żebyś szukał tego modelu co ja sprzedaje możesz tez pomyslec nad moim :) nie kupuj żadnego f16 4t bo za 5-6 miechów będziesz żałował lucek71 dobry z cb dedektyw ( sam dałem linka w pierwszym poście)

W porządku, dzięki za podpowiedź :)
Tylko chciałbym jednak 4t, bo:
1. Nie chcę go tuningować.
2. Jest cichszy i bardziej oszczędny.
3. Nie musisz samodzielnie robić mieszanki, a to by mnie strasznie wkurzało :)

Przemyślę Ferro :)

A f16 to przecież nie jedyny 4t na rynku. Zawsze można pomyśleć o czymś nieco solidniejszym, np. wspomniany 727 Premium.

Autor tematu przeoczył Twój link, więc go wkleiłem w widoczny sposób.

Do autora.
Nie musisz robić samemu mieszanki, wystarczy, że wlejesz do osobnego zbiorniczka olej i mieszanka robi się sama :)

Ok, dzięki :)

Przepraszam, ale naprawdę wolałbym 4t. Nie zależy mi na v-maxie i tuningu, ale na oszczędności, stabilności i kulturze pracy - czyli 4t. :)

Rozumiem, moja rada to nie bierz takiego z 10 calowymi kołami i dwoma bębnami.

Dwa bębny odpadają, ale 10-calowe koła...

Czy na dwunastkach lepiej się jeździ?
To mój pierwszy skuter, nie mam doświadczenia, mierzę nieco ponad 170 cm i ważę zaledwie 55 kg. Na pewno ogarnę dwunastkę? Nie jeździ się nim trudniej? :)