Bo założeniu nowego cylindra Malaguti nie ma wogól siły mocy ilt co ma zrobić żeby dobrze chodziła
Co wymieniłes oprócz cylaż? Regulowałeś??
Czyli co włożyłeś nowy cylinder pewno nie posmarowałeś tłoka olejem i odpaliłeś pizda i nie ma mocy ?
Właśnie kupiułem cylka 50 cc i tłoka posmarowałem olejem i właśnie wiem co się zdało i nic nie uzdawiałem w gaźniku bo nie wiem jak do zrobić
[ Dodano: 2008-11-08, 11:43 ]
Czy mośliw żeby na dotarciu skuter nie maila sili i go duśiło
A dobrą stroną tłok założyłeś na korbie?
Postrach nawet jak by nie posmarował to i tak odpali i powienien chodzic dobrze
Ja mam to samo w swoim nrg mc2 zalozylem cylinder wał simmeringi łozyska nowa swieca i nic to samo co ty niechce jechac muł jak nic i dotego jeszcze strzela
tez niewiem co jest :567:
Regulacja gaźnika skoro strzela
Ja mam wyjebane symeringi na wale i dlatego tak jest
no niewiem jak ci chodzil na starym a teraz nie chce???
ja mialem to samo wymienilem na nowe simmeringi i wciaz to samo
a zmienialem wal
i stare byly dobre
bo na nich wszystkochodzilo tylko po wymianie walu i cylka jest problem
Może założyłeś tłok w złą stronę. Jeżeli odpala i nie ma mocy to może źle założyłeś pierścienie i nie ma kompresji. :roll:
ja mam wszystko dobrze zlozone i mam to samo strzela ale teraz wymieniam cewkomoduł bo wydaje mi się ze traci iskre i niespalona mieszanka trafia w wydech i puzniej jak wchodzi iskra to zapala to co w wydechu i wybucha i strzela
jezeli o tłok chodzi to strzałką w stronę wydechu
Pozdro
Ej jak wymimieniłeś symering to chodził dobrze
no własnie nie chodzi i sam niewiem co jest ale ja przy moim obstawiam zapłon jak co to pisz na gg
Takie sprawy rozwiązujemy na forum …
NO K**** nieweim co jeste. PRzed remontem byl slaby. WIec myslalem ze to popsrtu komepresja wiec zrobilem szlif i jeszcze gorzej chodzi. Nie ma w ogóle sily.mysalem ze cylinder pekniety to kupiłem nowy zestaw i dalej to samo. Skuter jest seryjny. wczoraj odkrecilem te simeringi. Po czymn poznac ze sa zepsuteż? i od czego one saż a ten simering kolo pompy wody tzn magneta to smierdzial benzyna tak jakby przeciekal:( nie wierze ze przy 15000km taki cus:( poje**** ten skuter jak się wkurze to go jutro spale! No takich jaj to nie widzialem zeby mnie chinczyk coliber bral!! gaźnik sprzeglo wszystko ok:0 tlok dobrze zalozony strzzlka na dul
malaguti f12 napisał:
tlok strzzlka na dul
Inaczej chyba nie darady, jeśli tak to powiedź jak bo jestem ciekaw. Dostaniesz Nobla.
Patrico czlowiku! cip*masz na oczach czy coś można źle tloka założyć…ale w moim przyaopdku jest dobrze zalozony.idz lepiej rowerem pojezdzic. moze ktos cos powie sensownego? a nie typu “wyczysc filtr”<lol2> :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Sprawdz jaką ma kompresję. Czy świeca ma mocną iskre. A mocy nie ma w jakim sensie? slabo przyspiesza czy słabo obr kręcię
kompresja dobra bo nowy cylek!! no właśnie skuter kreci trochę male obroty kolo 5000 ppowinien 7500. nie ma roznicy między polowa a calym gazem , i straszniue slaby nie moze się uciaganc;p To wina simeringow???
To ze cyl nowy to nie znaczy ze kompresje ma:p moj kolega załorzył cyl wszystko luksio a na drugi dzień lipa - kompresji nie ma. Sprawdzałeś uszczelki czy powietrza nie łapie lewego?