nie idź tą drogą.
Czyli od razu gaźnik 19 mm?
ja bardziej o tym używanym cylindrze
Cylinderki ma przejechane 10 km, wiem o tym bo znajomy zdążył go założyć i na pierwszym zakręcie rozbił skuter
Wiem bo sam z nim montowałem
A jakiż to cylinder ? Możesz go oddać do szlifu i założyć lepszy tłok ale jeżeli to china to się nie opłaca. Chyba, że ma jeszcze honowanie to zakładaj ale tłok i tak zmień bo te co dają do zestawu robią z puszek po browarach. Ja kupiłem tłok power force i jestem zadowolony. Do 14mm dysza od 75 w górę, zacznij od 80 ale i tak lepiej gaźnik chociaż 17,5 mm bo szybko zarżniesz cylinder a używka 17,5mm to 100-150zł (Dellorto). Jeżeli już tuningujesz skuter to rób to na markowych częściach bo china będzie się potem mścić i mówię Ci to z doświadczenia.
Cylinder power force 70
jak wygląda tłok ? Zrób foto i wklej
Ok będę w domu to zrobię
Założyłem dzisiaj cylinder, musiałem kupić nowy tłok. Moje spostrzeżenia są takie że skuter ciągnie trochę lepiej od dołu a dopiero zaczyna jechać w momencie jak tamten się kończył, czy tak powinno być? Dysze wrzuciłem 85
Albo jak złapie 7 500 obr
Dzisiaj panowie założyłem centralkę seryjna i chodzi zdecydowanie lepiej ale w między czasie obroty spadają, słabnie a później znowu dobrze przyspiesza, jaka sprężyna będzie mocniejsza? Seryjna ma nacisk 30 kg?
Podpowiecie co zmienić żeby skuter trzymał te 8000 obr przy przyspieszaniu?
może lepiej rolki dobierz
Zamówiłem rolki 3,5 - 8, gaźnik 19 dellorto, łożyska c4. Myślałem że to sprężyna odpowiada za trzymanie obrotów. Powiedzcie mi jeszcze po ilu km można go kawałek przegonić żeby sprawdzić jak chodzi?
Napęd wyregulowany i jest ok ale po zmianie gaźnika na dellorto dysza 75 w zestawie skuter szarpie i jak dodam gazu to najpierw ma mula a później jedzie, za mała dysza?
raczej za duża. 19mm gaźnika i dysza 75 to wydajność na cylinder 10KM. Ale jak gaźnik gówniany to może nie trzymać tak parametrów.
Ciężko tak na oko stwierdzić.
Poza tym zmieniasz za dużo rzeczy na raz. Nie ogarniesz tego jeżeli regulując napęd jednocześnie dłubiesz w gaźniku. Potem nie wiesz czy zmiana wynika ze zmian w napędzie czy z dłubania w gaźniku.
Teraz sprawdziłem że na włączonym ssaniu chodzi zdecydowanie lepiej więc wydaje mi się ze jest ok. A jeśli chodzi o regulacje to regulowałem wszystko na starym gaźniku i chodziło bardzo dobrze a na tym chodzi lepiej tylko szarpie
no to jak na saniu chodzi lepiej to znaczy że potrzebuje więcej paliwa. wiec wieksza dysza albo iglica wyżej
Tak właśnie o to mi chodziło bo teraz dopiero spojrzałem co napisałem, sorki. Tak czy owak zamówiłem dysze od 80 do 90 więc myślę że się ogarnie, dzięki wielkie za pomoc