Niewiarygodne Historie UFO - ( UFO76PL :-)

Kupiłem używany stelaż pod kufer do swojej maszyny:-) Dałem za niego całe 39zł. ( nowy okolice 400zł :) Przydało by się go trochę odnowić. Możecie polecić jakiegoś lakiernika w okolicy Bemowa, który szybko i zgrabnie oraz za rozsądne pieniądze polakierował by ten kawałek aluminium?

W zasadzie, to chyba by wypadało zapytać Krupka :-) Jego fach, jego rejon :-)))
http://www.jednoslad.pl/Krupek/

a amelinium masz pan ten stelaż? a nie ze stali?

przetrzyj pan to papiórem, siknij podkładem do alu i potem lakierem.
bedziesz miał i stelaż i satysfakcje. a śpraje tanie.

Tak. To raczej amelinum bo dość lekkie :-) Wyczyściłem i przetarłem pastą polerską. Nie wygląda jakoś źle ale jest trochę porysowane i pedantyzm się odzywa hehe:-) Niestety nie mam doświadczenia w lakierowaniu ale wiem że łatwo można zrobić gorzej niż jest. Koszt materiałów to może być i z 40/50zł. Lepiej chyba dać stówkę komuś kto umie i mieć to zrobione jak należy. Zastanowię się jeszcze jak to rozegrać:-)

A będzie toto wystawało spod kufra...? Będzie cokolwiek widać?

Jak to to nie wystaje a pewnie nie bo na to idzie zapewne jeszcze pólka to nie ma co sobie zawracać głowy takimi pierdołami chyba że zrobić dla samego zrobienia to zawsze jestem chętny przytulić parę groszy :D

Chyba mnie przekonałeś:-) Ogólnie nie mam jeszcze kufra ale możliwość jego montażu już tak. Na razie zamontuję sam stelaż i tak sobie pojeżdżę, bo fajniej wygląda ten bagażnik niż uchwyt który mam obecnie. Jutro jeszcze go ładnie wyczyszczę, zamontuję i dam sobie z nim spokój.

Słuszna koncepcja. Płyta montażowa przykryje większość, a kufer zasłoni resztę.

No pewnie że można takie coś zamontować, żaden problem.

Stelaż zamontowany:-) Kolejny krok to kufer. Może coś w końcu znajdę...

Z pewnością, jest tego trochę. Może uda Ci się dobrać do któregoś z kolorów skuterka?

kufer też można przemalować mój był wpierw biały następnie czarny i na końcu niebieski zresztą mam go w galerii :)

Tak. Chciałbym znaleźć coś podobnego jak w oryginale. Jest taki błękitny, tylko że używane wszystkie są strasznie zmasakrowane. A tak obecnie wygląda maszynka ze mną na grzbiecie. W rynsztunku jesienno zimowym i zamontowanym stelażem hehehe :-)

Jak pooglądałem, to faktycznie, oryginalnie w ^twoich^ kolorach to tylko ten mały moretti...
http://allegro.pl/kufer-moretti-mrt808-bialo-niebieski-28l-37x37x29-i6601741749.html

Zgadza się. Można go kupić za mniej niż stówkę:) Tyle że obawiam sie tej jego małej pojemności i wykonania. Zacznie mi się to telepać i będzie nerw:) Nie ma teraz z tym pośpiechu. Będę szukał tego oryginału. Mam wrażenie że teraz więcej części do Fiddle się pojawia na Allegro. Z innej beczki. Dziś dostałem info że jest firma, która niebawem ma zostać przedstawicielem SYM min. w Polsce.

Będzie trochę za mały ja narzekałem na swoje Givi E300 ale znowu trzeba patrzeć na proporcje żeby nie kupić wielkiego kartonu

Pewnie sprawię sobie niebawem ten od Moretti. Czytałem że Coocase jest producentem a Moretti dystrybutorem. Ponoć mimo niskiej ceny to dość solidne konstrukcje. Kask się w tym zmieści i jakieś małe zakupy też da się przewieźć. Ponoć piwa na ognisko się w kufrze nie wozi? Prawda to?;-)

Ps. Od 3 dni testuję nowe spodnie. Musiałem coś kupić bo kopytka ostatnio marzły. Miałem już zamiar nabyć jakieś narciarskie, ale znalazłem trekkingowe które są super. Hi-tec Howland II. Fajny krój i przede wszystkim są ciepłe! Dziś zrobiłem w nich 70km ( z czego 40 po 18stej jak upał zelżał ) i jak dla mnie jest super. Można się oczywiście do czegoś przyczepić ale za 150zł jest na prawdę komfortowo:-) Teraz najsłabiej jest z moimi rękawicami. Muszą być ciepłe. Niebawem kupię jakieś narciarskie:
http://allegro.pl/meskie-rekawice-narciarskie-4f-rem001-z16-rozm-l-i6618617480.html
http://allegro.pl/rekawice-reusch-snow-gtx-gore-tex-roz-9-l-okazja-i6605799087.html

Od lat używam ich spodni na nartach i wolę, niż poprzednie, wypasione, 5*droższe firmy Columbia. Używałem też zimą na skuterze jak nie miałem kocyka.

Dziś była chwila dla Mio 50 :-) Zaliczona myjnia i sprawdziłem co za żarówka w nim siedzi:-)

W instrukcji napisane jest że 12V 35/35W. Gniazdo BA20B. Ta co jest obecnie świeci bardzo mizernie i jest już umierająca bo bańka rusza się w oprawce. Pewnie od wstrząsów. Z tego co czytam w necie, wynika że można zamiast niej zastosować zamiennie S2 lub H6 12V 35/35W BA20B. Ponoć lepiej świecą. Tylko ciekawi mnie czym się różni w takim razie S2 od H6 bo S2 jest średnio 2x droższa:-)

myśle że ilością produkowanego światła. Poza tym pasuje w oprawkę ale chyba ma żarnik w innym miejscu