Witam Drodzy Koledzy !
Mam problem gdyż dziś wymieniłem gaźnik na 17,5 dellorto wcześniej był grunter seryjny
dodam że mam ten gaźnik na automatycznym ssaniu wszystko jest elegancko po podłączane.
próbuje go odpalać z kopniaka a on tylko kręci ale nie odpala w ogóle. świeca nie jest zalana.
co mam zrobić pomocy!!!
Nie umiesz pisać tematu? Wielka litera oznacza krzyk!
Przywitać też się nie potrafiszł
Warn Ci się zmalował
Marchles
daj trochę wahy pod świecę. sprawdź czy do gaźnika w ogóle paliwo dochodzi.
Macie fotki dodam że mam stożek Polini AirBox
http://zapodaj.net/bb5b610d5208.jpg.html
http://zapodaj.net/0808816bd9b5.jpg.html
a jaka masz dysze?? wyregulowales ten gaźnik ?
Jak miałem wyregulować skoro skuter nie chce odpalić
Koleś, zrobiłeś tak jak napisał Mafioz ??
jak nie to tak zrób, wlej całą strzykawkę do cyla i powinien załapać, to jet gaźnik na podciśnienie i do niego musi nalecieć palio, a jak ma nalecieć jak silnik nie chodzi i podciśnienie nie działa.
na oko wyreguluj… i pokop trochę zeby paliwo się dostalo… a dyszy przypadkiem za malej nie maszł
mam 80 mam jescze 85 założyć? da to coś?
KUR*A ! ZROBIŁEŚ TAK JAK NAPISAŁ MAFIOZ ?!
Sprawdź czy Ci świecy nie zalewa, a jak nie to zrób tak jak pisał Mafioz
adi94 napisał:
Sprawdź czy Ci świecy nie zalewa, a jak nie to zrób tak jak pisał Mafioz ;-)
Napisał w pierwszym poście:
adi94 napisał:
świeca nie jest zalana.
E tam zalewa, jo chyba raz wlałem dwie strzykawki i odpalił, ale tak to leje jedną i odpalam,
Robię to zawsze jak chce odpalić po dłuższej przerwie (np.5h) to chyba wiem że powinieneś zrobić tak jak mówi Mafioz i jak twierdzi Rudy, jak tak zrobisz to wróć!!!
to moze się zdecyduj czy zalewa czy nie bo to jest znaczna roznica
świecy nie zalewa zrobiłem nalałem mu do cylindra i nadal nic. Którędy wy wlewacie do cylkaż
yyy… Pod świece
A ty którędy nalałeś?
Ja: ściągam fajkę ze świecy, odkręcam świece, biorę strzykawkę do ręki, odkręcam bak z kosiarki, naciągam, wlewam strzykawką przez dziurę po świecy Benzynę, zakręcam świecę, nakładam fajkę, obracam kluczykiem i kopie, odpalił, zakręcam bak z kosiarki, odkłam strzykawkę i cieszę się że odpalił.
No ja też tak robiłem to nalałem z pół strzykawki pod świece i chcę kopać a kopniak nie działa tak samo elektryczny nie działa kopniak w ogóle nie da się pociągnąć i odkręciłem znowu świecę i się wylało to co wlałem i tyle
No jak kopniaka nie da się ruszyć to może zatartył
Odkręć jeszcze pokrywę przekładni i spróbuj pokręcić wariem,
mnie się nic nie wylewa.
bena jest w gaźniku ? ogolnie to ja po zmianie gaźnika zawsze ssam za weżym podciśnienia żeby nie trza bylo kopać pol dnia az benzyna źleci … zalewam gaźnik i dopiero kopie… a to ze swieca sucha to znak ze beny nie ma w gaźniku, badz uszkodzony cylinder który nie daje kompresji i nie zaciagnie benzyny ani do gaźnika ani z gaźnika pod swiece