Nie pali po wymianie gaźnika!

Witam Drodzy Koledzy !
Mam problem gdyż dziś wymieniłem gaźnik na 17,5 dellorto wcześniej był grunter seryjny
dodam że mam ten gaźnik na automatycznym ssaniu wszystko jest elegancko po podłączane.
próbuje go odpalać z kopniaka a on tylko kręci ale nie odpala w ogóle. świeca nie jest zalana.
co mam zrobić pomocy!!!

Nie umiesz pisać tematu? Wielka litera oznacza krzyk!
Przywitać też się nie potrafiszł

Warn Ci się zmalował :wink:

Marchles

daj trochę wahy pod świecę. sprawdź czy do gaźnika w ogóle paliwo dochodzi.

Macie fotki dodam że mam stożek Polini AirBox
http://zapodaj.net/bb5b610d5208.jpg.html
http://zapodaj.net/0808816bd9b5.jpg.html

a jaka masz dysze?? wyregulowales ten gaźnik ?

Jak miałem wyregulować skoro skuter nie chce odpalić

Koleś, zrobiłeś tak jak napisał Mafioz ??
jak nie to tak zrób, wlej całą strzykawkę do cyla i powinien załapać, to jet gaźnik na podciśnienie i do niego musi nalecieć palio, a jak ma nalecieć jak silnik nie chodzi i podciśnienie nie działa.

na oko wyreguluj… i pokop trochę zeby paliwo się dostalo… a dyszy przypadkiem za malej nie maszł

mam 80 mam jescze 85 założyć? da to coś?

KUR*A ! ZROBIŁEŚ TAK JAK NAPISAŁ MAFIOZ ?!

Sprawdź czy Ci świecy nie zalewa, a jak nie to zrób tak jak pisał Mafioz :wink:

adi94 napisał:

Sprawdź czy Ci świecy nie zalewa, a jak nie to zrób tak jak pisał Mafioz ;-)

Napisał w pierwszym poście:

adi94 napisał:

świeca nie jest zalana.

E tam zalewa, jo chyba raz wlałem dwie strzykawki i odpalił, ale tak to leje jedną i odpalam,
Robię to zawsze jak chce odpalić po dłuższej przerwie (np.5h) to chyba wiem że powinieneś zrobić tak jak mówi Mafioz i jak twierdzi Rudy, jak tak zrobisz to wróć!!!

to moze się zdecyduj czy zalewa czy nie bo to jest znaczna roznica :confused:

świecy nie zalewa zrobiłem nalałem mu do cylindra i nadal nic. Którędy wy wlewacie do cylkaż

yyy… Pod świece :smiley:

A ty którędy nalałeś?

Ja: ściągam fajkę ze świecy, odkręcam świece, biorę strzykawkę do ręki, odkręcam bak z kosiarki, naciągam, wlewam strzykawką przez dziurę po świecy Benzynę, zakręcam świecę, nakładam fajkę, obracam kluczykiem i kopie, odpalił, zakręcam bak z kosiarki, odkłam strzykawkę i cieszę się że odpalił.

No ja też tak robiłem to nalałem z pół strzykawki pod świece i chcę kopać a kopniak nie działa tak samo elektryczny nie działa kopniak w ogóle nie da się pociągnąć i odkręciłem znowu świecę i się wylało to co wlałem i tyle

No jak kopniaka nie da się ruszyć to może zatartył

Odkręć jeszcze pokrywę przekładni i spróbuj pokręcić wariem,
mnie się nic nie wylewa.

bena jest w gaźniku ? ogolnie to ja po zmianie gaźnika zawsze ssam za weżym podciśnienia żeby nie trza bylo kopać pol dnia az benzyna źleci … zalewam gaźnik i dopiero kopie… a to ze swieca sucha to znak ze beny nie ma w gaźniku, badz uszkodzony cylinder który nie daje kompresji i nie zaciagnie benzyny ani do gaźnika ani z gaźnika pod swiece