nie odpala ;/ zagadka dla znawcow...

siema

i have gowniane kymco super 9 po tuningu z 2007 roku.

jechalem nim przez deszcz, skuter zaczl zamulac i nie jechac więcej niz 70km/h wiec stanalem, zgasilem. gdy go chchialem zapalic to nie zapalal

to co w nim zrobilem:

tecnigas rs
malossi multiwar
sprzeglo polini 2g evolution,
dzwon sprzegla polini evolution,
stozek polini air box,

po tym jak nie odpala to chcialem odkrecic swiece ale nie chciala puscic wiec tato wzial ja w obroty i tez nie chciala puscic wiec tato wzial mlotek i puscila po 1 godzinnej proboie odkrecania swiecy… tak jakby ktos ja przyspawal <lol>

iskra nawet byla na tej brodnej swiecy, ale ja wyczyscilem, wyczyscilem tez gaźnik, paliwo dochodzi, iskra jest, wyczyscilem tez jeszcze filtr powietrza, benzyna to 95 z orlena taka jak zawsze, olej do dozownika to tez z orlenu za 13 zl xd zawsze taki leje od ponad 2,5 roku, moto stalo codziennie na sloncu od rana do wieczora przez 2 tygodnie ,zeby się przesuszylo", wyczyscilem tez akumulator bo trochę woda na nim byla ale to chyba nie ma znaczenia bo z kopki powinien zalapac…, nalalem tez trochę wahy do cylka jak tlok byl u gory i tez nie odapala… kopalem go z kopajki z 50 razy i nic nosz ku.rwa mac…

1 raz mi się tak zepsol… przejechalem nim 10tyskm bez awaryjnie… moze gdyby nie ten deszcz…

zaraz się k.urwa wku.rwie bo weekend mam wolny a tu ku.rwa bez moto ja pierd.ole na dodatek moj cross tez się zeposol bo poszly piersceinie KU.;RWA!!!

wezme chyba zaraz mz250 bo przynajmniej ta k.urwa chodzi… i bede nie legalnie jeździl po ulicy i obstawial all skutery…

pomozcie mi bo zaraz mnie szlag trafi krew jasna zaleje ;/

a przypadkiem nie zamókł on i nie poszły cewkiż

on się żali ?
weź mz i jeździj ;x
do tematu: tak jak kolega wyżyj , cewki

jak ma iskre to cewki są dobre

niekoniecznie moze przerywac cewka. ja tak miałem

wysmienity olej lejesz do niego … niech tato sprawdzi kompresje cylindra i jak będzie oki to dopiero będziesz K.U.R****W.O.W.A.Ł a jak nie to będziesz musiał robić szlif i lać olej castrola 2T

Lejesz olej za 13zł a potem masz jeszcze pretensje że nie chce odpalić,
Tak jak JacoPL prawi (sprawdź kompresje),
P.S prawie każdy twój post zawiera jakieś przekleństwa i inne ponieważ nie umiesz opanować swoich emocji (czasami trzeba trochę się opanować na spokojnie pomyśleć co się mogło stać),
Do rzeczy-lepiej byłoby gdybyś dał sobie spokój z moto kup sobie rower i będzie spokój.

Nieeeee, bo żeby zmienić przeżutki trzeba jechać, nie można w miejscu stać. Sory za OT ale musiałem to napisać

Tylko wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :DD / RudY

ej panowie nie narzekajcie ze ten olej jest zły bo ja z kolegą jeżdzę i kolega w swojej dt ma juz 25 k km i nic się nie dzieje na nim :evil:

a co twojego problemu zobacz czy ci się gdzieś do elektryki woda nie dostała albo zobacz czy filtr nie jest mokty tzn ta gąbka

filtr przecież napisalem ze czyscilem ;s…

znalazlem taka ciekawa rzecz…

sluchajcie uważnie… a wiec tak:

gdy wyjme ta swiece, założę fajke i przyloze do cylka to iskra ejst bardzo dobra !!! ale jak swiece zakrece, założę fajke i chce odpalic to tak jakbyt nie bylo iskry nawet wahy nalewalem do cylka i nie lapie tak jakby nie bylo iskry w cylindrze…

wymień świecę i sprawdźisz. Może zła iskra na świecy jestą

wymienilem swiece na nowa …

cewka może być padnięta

Favete, pewnie cyl padniety :stuck_out_tongue: a jeszcze sprawdź przekładnie moze tam narobilo się bigosu :stuck_out_tongue:

Ps a tak na serio to ty ile masz lat ze twoj tato musial az swiece odkrecac jak masz 16 lat to bez problemu powinies se poradzic z odkreceniem swiecy :slight_smile:

ale o to chodzi ze ta swieca byla jakby przyspawana. i bylem wtrasię i przywiozl mi mlotek…

balu - jak moze byc cewk apdnieta jak iskra jest ? -.-

niee bo nie było by iskry

wg mnie on poprostu nie ma kompresji :wink:

możliwe że pierścienie padnięte , A w cpi właśnie cewka podwala iskrę a nie odpalał wiec to ze podaje iskrę to nieznaczny że jest dobra odpalił na dotyk na cewce od sym’a

ja tak mialem ze swoim peugeotem myslałem ze to nic nie poważnego ale okazało się ze niema kompresji i lipa, tak jak kolega wyzej napisał pierscienie się pewnie posypały i cyl do szlifu ^^

kompresja jest bdb… normalnie kopka bardzo dobrze kopie, powietrze wychodzi z cylka (tam gdzie swieca jest jak się odkreci). po prostu jak jechalem w deszcz to zamulal, zgasilem i juz nie odpalil.

[ Dodano: 28-07-2009, 17:27 ]
ale wy kurwa gowno wiecie a pieprzycie… tak kurwa cyl padniety jak ladnie kopie i wgl. patrze ze tu chyb a nikt się nie zna. trzeba isc na mielocha…

care, :shock: :shock: to właśnie widac ze ty się gowno znasz chyba kompresje się zmierza TAKIM pewnym urzadaniem jakbys chcial wiedziec a powietrze to i na zatartym ci będzie wychodzic i kopka tez będzie chodzic na zatartym :roll: :roll: