Neos Tuned by Jasiu - CAŁY NA CZĘŚCI!!! DUŻO TUNINGOWYCH!

ale na jaki kolor malujesz silnik :?: bo ja bym pomalował na czerwono :!: :wink:

karp napisał:

ale na jaki kolor malujesz silnik :?:

MOTIP Lakier do silników 400 ml Czarny...

czytamy uważnie Panowie! :-P
Będzie czarny - taki już zamówiłem i będzie ok 8-)

aaa sory moja nieuwaga :stuck_out_tongue:

wykonanie pierwsza klasa lae ten wlot jakos mi nie pasi do neo’sa :wink:

ale ogolnie jest ok widac ze masz checi i umiejętności to jest najwazniejsze … tak 3maj

Wypas.Kozak. itp.
Zawsze mi się neosy podobają z kierą bmx i badlookiem :smiley:

Może po świętach jak będzie hajs to wleci BMX :smiley:

[ Dodano: 2008-11-17, 15:23 ]
Witam. W sobotę przez 6 godzin byłem w garażu i są jakieś tam efekty :oops:

Na początek chcę się pochwalić jak mi się ładnie przypalił wydech przy kolanku :lol:

Potem zacząłem robić nadkole :smiley: Na początek je zdjąłem i umyłem…

Następnie wyciąłem ten środek :stuck_out_tongue:

Obkleiłem kartonem i taśmą i zrobiłem 1 warstwę maty i żywicy :wink:

W między czasie, gdy żywica schła odciąłem kawałek ramy, który przeszkadzał w robieniu nadkola :mrgreen:

Tu już fotka 2 warstw maty z żywicą :lol:

Neos tak wygląda z tyłu :mrgreen:

I tu fotka nadkola po 3 warstwie maty i żywicy :mrgreen:

Na dzisiaj to tyle. :slight_smile:
Jutro zrobię ostatnią warstwę maty i żywicy, bo chce wykorzystać resztki maty :stuck_out_tongue:
W poniedziałek zacznę szpachlować :wink:
Czacha na razie odłożona na bok, ponieważ wiertarka się zje*ała :roll:
W poniedziałek prawdopodobnie skończę ten przód, bo to już jest nudne :stuck_out_tongue:
Nawet się cieszę, że się zepsuła ta wiertarka, bo mogłem zacząć nadkole :cool:
Musiałem uważać jak ucinałem tą rurkę, bo tam do baku jest 0.5cm, więc jak by mi się BOSCH’ka uślizgnęła to mogło by być nieciekawie :sunglasses:
Wszystko idzie zgodnie z planem :stuck_out_tongue:
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania!!! :mrgreen:

No jasiu bardzo ładnie ci to na razie wychodzi. No a jak by Ci się bosh wysunal to by bylo pewnie tylko wylanie się paliwka a moze i nawet boom xD. NO czekam na efekt kocowy. POzdro.

Właśnie tego BOOM się bałem :smiley:

Wczoraj wywaliłem zbiornik oleju, pompka została, bo bym musiał magneto zdjąć … :confused:
Taka decyzja zapadła z 2 powodów:
1. Mam sporta 70, który potrzebuje więcej oleju tj. 1:40, a pompka dostarcza 1:50…
2. Ciągle mam wycieki oleju z pompki, wszystko brudne i nie fajnie to wygląda :-?

Coraz bardziej jestem przekonany do czerwono-czarnego Neosa…

Mam nadzieję, że Siwy nie będzie miał pretensji o to, że użyłem jego zdjęć :smiley:
Mi się jego keeway podoba, chce coś takiego, ale czerwony to taki bardziej jaskrawy, coś jak to:

Aha, i więcej elementów zrobię czerwonych :stuck_out_tongue: :sunglasses: Pozdrawiam! :mrgreen:

Jasiu226 napisał:

bo tam do baku jest 0.5cm, więc jak by mi się BOSCH'ka uślizgnęła to mogło by być nieciekawie

To nie mogłeś wyjąc baku na 5 minut i obcina bez stresu :?: :-P

heheh pewnie chcial sprawdzić jakie będzie boom w razie czego. No a będziesz go małowal na połysk czarny czy matą

Co do moich fot to spox :wink: Kończ nadkole i czache i maluj, nie mogę doczekac się efekty :slight_smile: A i wsadz siatkę tuningową do chwytaka powietrza bo tak jakos łyso wygląda :stuck_out_tongue:

Czarny błysk :stuck_out_tongue:
Siatka będzie tak jak mówisz, razem z siatką we wloty :]

Zamówiłem świecę dedykowaną pod Polini Sporta 70… Jej oznaczenie to NGK B8HS… uff… :wink:

Postępów na razie nie ma, bo nie mam już maty szklanej, muszę dokupić, poza tym mnie katar bierze :confused: Na dworze i w garażu kilka stopni powyżej zera… :???: Nie sprzyja to pracy :confused: Ale na szczęście za parę dni będzie u mnie takie coś :sunglasses:

http://www.allegro.pl/item474537568_konwektor_turbo_grzejnik_elektryczny_farelka_2000w.html

edit: 19.11

Ostatnio pozbyłem się zbiornika oleju :stuck_out_tongue: Pompka została…

Nowa fota

Swoją drogą trochę podkleiłem nadkole, ale mi się nie chciało, bo jest tak zimno, że masakra :shock: W piątek kontynuuje prace, będę miał piecyk elektryczny z allegro :lol: I mogę robić… Poza tym dużo nauki w tym tygodniu, następny tydzień już praktyki więc luz :mrgreen: Będzie czas na roboty :stuck_out_tongue:

Poza tym planuję wyciąć jakieś wloty w: nadkolu, osłonie na aku i pługu :stuck_out_tongue:
Dajcie pomysły co jeszcze robić!!!
Pozdrawiam!

moim zdaniem jest krzywy ten bad a ogolem fajny

noras093 napisał:

moim zdaniem jest krzywy ten bad a ogolem fajny

załwarz ze jescze jest nie skonczony

Witam ponownie. :sunglasses:
Przedwczoraj coś mi zaczęło w Neosię po lewej stronie brzęczeć, więc od razu rozkręciłem co trzeba.

Okazało się, że jedna z śrubek na magnecie się skończyła i rozwaliła gwint w magnecie :???: Trzeba nagwintować jeden otwór, ale to w poniedziałek.

Kontynuując… Są postępy z nadkolem :stuck_out_tongue:
Cały tył skończony, wszystkie szpary zalane żywicą…

Nałożyłem też pierwszą warstwę szpachlówki z włóknem szklanym. Więcej nie dałem rady, bo ten kto miał z tym do czynienia wie jak to jest z jej rozprowadzaniem :roll:

Jutro będę się z tym bawił, dzisiaj brak czasu. Po 17 idę driftować E46 :*

Edit:

Nowe plany to:
-Ryfle (zamówione)
-Gasbox Malossi
-Manetki
-Lusterko
-Kiera BMX
-Adapter
-Ciężarki kierownicy (ale nie wiem po co :mrgreen: )
-Polini AirBox/Revo S-Type (Stożek)
-Śruba wlewu oleju czerwona
-Przełączniki od Roxa
-Malossi Torsion Control

Edit: Ryfle zamówione :smiley:

Narazie idzie do mnie świeca i ryfla, potem zamawiam kierę, adapter, manetki, lusterko…
Reszta potem :stuck_out_tongue: Pozdro! :slight_smile: I komentować!

Plany widzę fajne powodzenia w ich realizowaniu :stuck_out_tongue:

W ciągu 2 dni dostałem 3 paczki :slight_smile:

W pierwszej dostałem świecę NGK B8HS…

W drugiej używany adapter STR8 w chromie za jedyne 105zł z przesyłką w idealnym stanie, raz założony :mrgreen:

Ostatnia paczka doszła przed chwilą ze sklepu Mieloch Motocykle :sunglasses:

A w niej… :mrgreen:
Kiera Hebo DH, manetki Konic, korek wlewu oleju STR8 i pokrywa pompy hamulcowej SSP

Fotka manetek Konic carbon

Korek wlewu oleju STR8

Pokrywka pompy hamulcowej SSP szara

I jaką :mrgreen:
Komentować!!!

Kiera wypas daj mi ją :stuck_out_tongue: xD Kiedy montujeszł?

Dzięki :wink: Montuje… hmm… może w weekend, ale tylko przymiarka :smiley: Bo i tak muszę rozebrać Neosa itd… :stuck_out_tongue:

mi by się te wszystkie częsci przydały :!: :stuck_out_tongue: :wink:
Ale traki adapter kierownicy bede mysiał soboe sprawic :wink: