Neos Tuned by Jasiu - CAŁY NA CZĘŚCI!!! DUŻO TUNINGOWYCH!

Pewnie dała Ci uniwersalny ;p Ale to powinien być dobry :wink:

Witam. Dzisiaj weekend rozpocząłem od pomalowania bloku silnika. Na początku doczyściłem wszystko, a następnie nałożyłem 3 warstwy podkładu.

Jutro maluje lakierem czarnym, a w poniedziałek bezbarwnym. Podkład musi dobrze wyschnąć… :stuck_out_tongue: Może na jutro jeszcze znajdę jakieś fajne zajęcie, a tymczasem fotki:

I Jasiu - lakiernik w akcji :smiley:

Koło 19 będę miał odebrane felgi od piaskowania. Także wrzucę fotki. Pozdrawiam!

Nie no kozak jesteś nawet pasek pomalowałeś i kawałek wentivara xD

no własnie chciałem powiedzieć ze pasek to se mogłes odpuścic ;p

a co zrobiłes z karterami wypiaskowałeś zmatowałes …??

widzę ze z malowaniem przyszalales :smiley: :slight_smile:

ej nie trzeba było tylko kawałka przekładni małowac mogłes od razu cała prysnac :stuck_out_tongue: nie ma jak tuning full pi… :smiley:

Ale macie problemy :smiley: Po pierwsze zmyje ten podkład z wario i paska. Po drugie małouje cały bolk silnika, a to, że trochę psikłem do środka nic nie szkodzi, bo nie wiem czy wiecie, ale tego nie widać! :mrgreen: A blok został zmatowiony przez mnie i ten lakier będzie się trzymał, nie ma chu*a :smiley:

jak ty matowales to pewnie odpadnie :PPP Nie no ja chyba sobie tez pomaluje karter ale pod kolor skutera.

Daje obiecane fotki felg po piaskowaniu:

Malujesz je czy tak zostawiaszł

Trzeba pomalować bo to tylko jest jakby wyszlifowane.

No jasne, że lakieruję :]

Oto podsumowanie tego co muszę jeszcze zrobić/kupić do Neosa:
-dokończyć nadkole
-dokończyć czachę
-polakierować blok silnika
-kupić przełączniki na kierownicę
-założyć wszystkie części, które czekają na swoją kolej
-wyczyścić ramę i spr. instalację, ew. wymienić jakieś kable
-wymienić układ paliwowy
-polakierować zacisk hamulcowy i tarczę od wewnątrz
-uszczelnić gniazdo wejścia żarówki z przodu
-dokończenie wlotów w pokrywie aku i błotniku
-zdarcie lakieru z błotnika
-na koniec lakierowanie całego skutera

Pewnie o czymś zapomniałem, jak sobie przypomnę to dopiszę. Te informacje dodaję również na 1 stronie. Pozdrawiam!

myślałem ze będzie inny efekt piaskowania , ale na pewno ułatwi to lakierowanie i lakier lepiej będzie się trzymał ;p

1 warstwa lakieru nałożona, lakier wolno schnie, więc może dopiero jutro 2 warstwa…

A tak neos wygląda teraz… Zdjęta cała instalacja, wszystko z kierownicy, została sama rama, widełki i kiera…

Pozdrawiam!

Nieźle… :sunglasses:

I fajnego masz psa :smiley:

ładny kolor , trochę zabawy cie z elektryką czeka :stuck_out_tongue:

No to teraz będzie trochę zabawy z ubraniem sqta :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:
Trochę ci to zajmnie.
Sory jak nie doczytałem czy małowałeś blok na ostatnich fotkach bo podkład to wiem :wink:

ojojoj male zacieki sa na fotce jednej :stuck_out_tongue: będziesz musial to poprawic :stuck_out_tongue: a tak to spoko wygląda przynajmniej na fotach :smiley:

albo mi się tak wydaje albo masz krzywe lagi :slight_smile:

Szkoda że malujesz sprayem;(