Pewnie dała Ci uniwersalny ;p Ale to powinien być dobry
Witam. Dzisiaj weekend rozpocząłem od pomalowania bloku silnika. Na początku doczyściłem wszystko, a następnie nałożyłem 3 warstwy podkładu.
Jutro maluje lakierem czarnym, a w poniedziałek bezbarwnym. Podkład musi dobrze wyschnąć… Może na jutro jeszcze znajdę jakieś fajne zajęcie, a tymczasem fotki:
I Jasiu - lakiernik w akcji
Koło 19 będę miał odebrane felgi od piaskowania. Także wrzucę fotki. Pozdrawiam!
Nie no kozak jesteś nawet pasek pomalowałeś i kawałek wentivara xD
no własnie chciałem powiedzieć ze pasek to se mogłes odpuścic ;p
a co zrobiłes z karterami wypiaskowałeś zmatowałes …??
widzę ze z malowaniem przyszalales
ej nie trzeba było tylko kawałka przekładni małowac mogłes od razu cała prysnac nie ma jak tuning full pi…
Ale macie problemy Po pierwsze zmyje ten podkład z wario i paska. Po drugie małouje cały bolk silnika, a to, że trochę psikłem do środka nic nie szkodzi, bo nie wiem czy wiecie, ale tego nie widać! :mrgreen: A blok został zmatowiony przez mnie i ten lakier będzie się trzymał, nie ma chu*a
jak ty matowales to pewnie odpadnie :PPP Nie no ja chyba sobie tez pomaluje karter ale pod kolor skutera.
Daje obiecane fotki felg po piaskowaniu:
Malujesz je czy tak zostawiaszł
Trzeba pomalować bo to tylko jest jakby wyszlifowane.
No jasne, że lakieruję :]
Oto podsumowanie tego co muszę jeszcze zrobić/kupić do Neosa:
-dokończyć nadkole
-dokończyć czachę
-polakierować blok silnika
-kupić przełączniki na kierownicę
-założyć wszystkie części, które czekają na swoją kolej
-wyczyścić ramę i spr. instalację, ew. wymienić jakieś kable
-wymienić układ paliwowy
-polakierować zacisk hamulcowy i tarczę od wewnątrz
-uszczelnić gniazdo wejścia żarówki z przodu
-dokończenie wlotów w pokrywie aku i błotniku
-zdarcie lakieru z błotnika
-na koniec lakierowanie całego skutera
Pewnie o czymś zapomniałem, jak sobie przypomnę to dopiszę. Te informacje dodaję również na 1 stronie. Pozdrawiam!
myślałem ze będzie inny efekt piaskowania , ale na pewno ułatwi to lakierowanie i lakier lepiej będzie się trzymał ;p
1 warstwa lakieru nałożona, lakier wolno schnie, więc może dopiero jutro 2 warstwa…
A tak neos wygląda teraz… Zdjęta cała instalacja, wszystko z kierownicy, została sama rama, widełki i kiera…
Pozdrawiam!
Nieźle…
I fajnego masz psa
ładny kolor , trochę zabawy cie z elektryką czeka
No to teraz będzie trochę zabawy z ubraniem sqta
Trochę ci to zajmnie.
Sory jak nie doczytałem czy małowałeś blok na ostatnich fotkach bo podkład to wiem
ojojoj male zacieki sa na fotce jednej będziesz musial to poprawic a tak to spoko wygląda przynajmniej na fotach
albo mi się tak wydaje albo masz krzywe lagi
Szkoda że malujesz sprayem;(