Może pogoda sie poprawi do poniedziałku. Jeszcze może pojeździmy wszyscy...
Kisiu,teraz to można sie tylko przewieźć a pojeździmy to w przyszłym roku
Kurde, a ja wczoraj tak: miałem jechać do szkoły skuterem. Ja już gotowy a tu lód na drodze (a 20 min. wcześniej go nie było!)! I kurde musiałem dymać rowerem:( Żem sie ojechał (5 km, ale wydawało mi sie że jade dobre 40km!) A wieczorem znowu do kościoła. Jade skuterem, wieje jak diabli, jade 30(F16, a nie dało rady 200;)) Spowrotem ciemno i oczywiście żarówka zdechła:( Musiałem jechać na wyczucie;)
Tak więc podsumowywując, zimo sp......aj, wiosno przybywaj;) LWG!;)
PS. Policja jechała z przeciwka, włączyli koguta, ale zanim zawrócili, to już byłem w domu;) Zawsze są tam gdzie nie trzeba;)
No to ładne przygody... A ja jeszcze raz powtarzam - gdyby nie zima to mielibyśmy w Polsce pełno jadowitych węży, pająków i motyli więc dziękujmy Stwórcy za klimat umiarkowany w odmianie kontynentalnej, który różne dziadostwa okresowo wymraża.
Mówię wam, normalnie! Ale się teraz zdenerwowałem! Okazało się, że pensji mi za mało przelali. O dobre 500 zł... A zapierdziela się teraz z tymi sądówkami. Żal. Szukam czegoś normalnego.
Skuter porozpierdzielany, połamany i poniszczony. Samochód tak samo. Klapa z tyłu się nie zamyka, klamki odpadają, częsci zderzaka nie ma. Buty wszystkie dziurawe, kurtka się nie zapina... Eee... Szkoda gadać.
Szukaj Kisiu, chyba In Post cienko przędzie. Anka mówiła mi że na Zwrotniczej podbno ludzie musieli podpisać oświadczenie że zgadzają się na wypłatę pensji w ratach. A sądówek jest mnóstwo i niezłe cyrki teraz z nimi.
Kisowaty - uciekaj z tej roboty bo to złodzieje normalnie są ! 500 pln. mniej i co nikt się nie upomniał o swoje ???
U mnie też robi się bryndza,przestali płacić za nadgodziny [sob/niedz}a dają dni do odbioru tak wychodzi że bierze się tylko podstawę i jak tu zmienić skutra na nowszy czy większy ???
Szczepanie... Zawsze mozesz zmienić na stary lub mniejszy... Nie no, żartuję. Widzisz jak jest. Widzicie wszyscy. Tyle gadania o kryzysie, a to wszystko guzik prawda. Ja sobie szukam czegoś, bo naprawdę...
Hasło na dziś: Lepiej iść na bezrobocie niż pracować w takim knocie.
Liczyłem sobie jeszcze kilka razy ale i tak coś za mało. I nie ma stówy za robienie dwóch rejonów. Złodzieje i pierdolusy...
Jak robiłeś chyba pół roku na umowie o pracę, to jako bezrobotny będziesz miał chyba jakiś zasiłek, z całym szacunkiem do Twojego zajęcia, ale jak tak okradają, to lepiej się zwolnić, brać zasiłek i złom zbierać, a to i tak wyjdziesz lepiej na tym finansowo i czasowo, warunki pracy (pogoda) te same w zasadzie, a może i lepsze, bo nie na skuterze, zaś eksploatacja taczki niedroga.Rozbój w biały dzień, że im nie wstyd tak okradać...
No właśnie, Maćku. W lutym sporo ludzi się wscieknie, bo zobacza ile im potracili kasy na kary. Podobno już na koniec tego tygodnia było 6400 błędnie opisanych przez doręczycieli zwrotek z listów - za każdą jest dycha kary. Nowi ludzie przychodzą i zaraz odchodzą widząc 11 stron taryfikatora kar oraz całe skrzynie listów poleconych. Firma In Post kompletnie nie wyrabia się z odbieraniem i doręczaniem korespondencji. Wiem, że sporo rozpraw nie odbyło się dlatego, że osoba nie stawiała się na sali, a wszystko przez to, że nie dostała zawiadomienia. Z prokuratur listy nie są odbierane nawet przez tydzień. Ja jutro będę nosił listy nawet z piątku - ale tego tydzień temu! Nikt nie myślał zawczasu co będzie i się stało, że jeszcze trochę i nam to zabiorą. Szykują się pozwy zbiorowe przeciwko firmie. W punktach awizacji kolejki jak za komuny, a do tego jeszcze listonosze oddający po sto poleconych... A to wszystko obsługuje przewaznie jedna osoba. A ludzie z Dawidów, Raszyna czy nawet spod Łazów muszą odbierać listy na Łopuszańskiej!
Heh widzę że jakoś jeden z niewielu Zastosowałeś poprawną formę "Dawidów, Łazó" chociaż u Nas się tego nie używa :P
Krótko i nieco wulgarnie Marcinie, spierd*** z tego In Postu póki możesz (albo i nie możesz) i nic się nie dzieje, trochę ryzykowna ta firma.W weekendy też robisz czy nie?
Ja od wiosny chyba będę musiał zacząć jakieś fuchy szukać, dla odmiany skuterki do roboty, auta mam na co dzień xD
Jak narzekalnia- to się dołączę. Od końca roku co chwila mi się coś pier..i... Najpierw po krótkim użytkowaniu spadł mi Samsung galaxy s3 na ekranik.. oczywiście szlag go trafił.Potem szlag trafił skuter (poszło łożysko igiełkowe) do tego stopnia ,że muszę połowę silnika wymienić(resztki łożyska powbijały się w tłok i gdzieniegdzie w cylinder). Potem po przeprowadzce i krótkim czasie użytkowania wynajętego mieszkania musiałem się nagle wyprowadzić,następnie sukcesywnie z częstotliwością raz na tydzień popsuły mi się wszystkie elektroniczne rzeczy jakie mam w domu (komputer, lodówka,głośniki, następny telefon, samochód)... grrrr...
Pomijam fakt chronicznego braku gotówki...
Teraz kobita wyjeżdża za siankiem do Londynu a ja zostaje z opłatami sam jak palec... Nic tylko szukać wysokiego mostu. ..
Moje nerwy są już w strzępach i bez kija do mnie nie podchodź...
i do tego jeszcze ta chol....a, przytłaczająca pogoda.
Jak narzekalnia to narzekamy - od dłuższego czasu coś spi...o się mi z linką prędkościomierza w Camaro, muszę jeździć na oko, żeby to sprawdzić musiałbym rozkręcić przednie osłony kiery niestety obawiam się że jak bym robił ro na takim mrozie to plastiki popękają i było by pozamiatane. Dodatkowo w domciu wymiana poziomych rur wody wiec kucie ścian, pył i gruz jednym słowem bałagan jak cholera. Te sku...y jak co roku nie odśnieżają drogi dojazdowej do jednostki więc znów jazda po lodzie http://www.adastra13.com.pl/zima2011_2012.html jak co roku. Żeby chociaż jakim piaskiem to czasem posypali, ja jeszcze jak wjadę w koleinę i rozstawie nogi to jakoś się toczę ale ludzie idący pieszo co i rusz się wywracają przez te 2 km, i to ma być droga pod opieką WOJSKA, (ha ha ha ) zresztą i latem nie jest za specjalna : wyrwy doły itp.
Maćku, w łikendy jeszcze nie ale cały czas mnie męcza zebym przyszedł w sobotę. Jak na razie (jeszcze) nie jest to obowiazkowe. Przeglądam ogłoszenia i ogólnie tak ale mam ograniczenia - muszę kończyć pracę około 14:00 - 15:00 i muszę mieć wolne soboty, niedziele i wieczory. Cieżko to widzę. In Post forever:-(
Lemonku - pomyśl, że gdybyście mieli dziecko to byłoby Wam jeszcze cieżej. Dziecko to dziecko - nie wyobrazam sobie go nie mieć - ale wiem, że to ogromna odpowiedzialność i trzeba dostosować do niego wszystko w życiu. Na razie póki co szukaj sobie lepszej pracy i nie kupuj jakichś dziwnych telefonów z dużą szybką tylko normalne. Takie się łatwo nie tłuką. Kup coś takiego: http://www.google.com/imgres?client=aff-maxthon-maxthon4&sa=X&channel=t26&biw=1554&bih=740&tbm=isch&tbnid=frAemxhJKIRR5M%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.gsmmaniak.pl%2F85401%2Fnokia-101-test%2F&docid=7_3tcJN7rdM9JM&imgurl=http%3A%2F%2Fi.gsmmaniak.pl%2Fgsmmaniak%2F2012%2F02%2FNokia-101-2-large.jpg&w=900&h=690&ei=eqHjUuPeKcfQtQbuhIGoDQ&zoom=1&ved=0CKsCEIQcMD4&iact=rc&dur=1168&page=3&start=48&ndsp=29 - ja mam podobny i sprawdza się w codziennym użytkowaniu.
Marku - Zawsze tak jest, ze coś się psuje. Ja przez mróz połamałem już dywanik w moim połamanym skuterze. Linka to i tak pikuś. Dobrze, że jeździ.
Ja wczoraj chciałem poprawić w samochodzie wewnętrzne lusterko w samochodzie. Wziąłem delikatnie, a zostało mi w ręku. Bagażnik zamykam na linkę holowniczą,, bo inaczej sie nie da. Kupiłem płyn do spsiukiwaczy marki K2 za 14 zł i jest tak dziadowski jak płyny po 8 zł. Nie sądziłem, że znana marka robi takie badziewie.
No wymagania masz jakieś, ale to dobrze-nie po to się żyje, żeby pracować od świtu do nocy cały tydzień.Ja mogłem robić na budowie, ale od poniedziałku do piątku 10h, a soboty 9 to podziękowałem.
Apropo fonów, ja mam szajsunga gt1200 chyba, całe 70zł warty, albo i mniej jako NOWY iii... jestem 99% zadowolony.Dzwoni i wysyła sms, bateria na ok 1,5tygodnia, była na 2-czego chcieć więcej od TELEFONU?Chyba nic :)
No i dziś 4 raz krew oddałem, lekarka nie chciała mnie puścić, bo zawsze mdlałem-herezje, bo tylko 2 z 3 razy xD
To i ja napisze na narzekalni. Wkurzony jestem, bo jest zimno, jest zima, a ja chce jeździć. Chyba zaraz przejadę się do Tesco na Gocławiu, pierdziele zimę.
Dodatkowo mam mocno przeje**e w szkolę. Kobita z Polskiego się uwaliła na mnie, i nie odpuści jakiegoś jednego sprawdzianu. Wredna baba 4 jedynki już mi wpisała z tego samego, a ja już jej powiedziałem, że nie nauczę się do tego, bo nie rozumiem tego i tyle. Dodatkowo mój wspaniały biały lis (kot) będzie miał operacje bo coś mu tam wyszło.
Kolejnym powodem do narzekania jest to, że nie mogę znaleźć sobie jakiejkolwiek roboty. - Potrzebuje dorobić kasę na ubezpieczenie kibla, wariator Polini Speed Control, tarczę z przodu - 250 zł, oraz na przełożenia wtórne 9,5/1.
Co do telefonu to mam Samsung Galaxy Trend - Nowy w MixPlus. Potrzebowałem go do internetu na lekcjach - chodzi o ściąganie z telefonu. :))
Właśnie wróciłem z Tesco na Gocławiu. Zakupiłem tam 2 pizze. Przy okazji pokonałem własny rekord jazdy w temperaturze mrozu, który aktualnie wynosi -15*C. Wszystko w skuterze zamarza, a głównie rozrusznik elektryczny, bendix, oraz kopka. Podładował się przy okazji akumulator. Ubrałem się w 2 bluzy, założyłem 2 pary rękawiczek zimowych - mimo tego łapy mi tak odmroziły się, że ich nie czułem. Ah ten bul kiedy krew zaczynała docierać do palców...
Idę jeść pizze, pozdrawiam :D
Ja też dziś zrobiłem rundkę honorową. Kończyny odmarzają po dłuższej jeździe. Uruchomić się na rozruszniku nie dał, dopiero kopka dała radę. Fakt faktem stał prawie 3 tygodnie w tych warunkach. Łożyska pomarzły więc koła chodziły na początku z oporem. Podobnie kierownica. Pasek też zamarzł bo ślizgał się na początku. Ale najlepszy numer to jest z szybką kasku. Jak dopuści się do jej zaparowania, to chwila moment i jest szron.
"Bul" no ta, nie dziwię się, że z polskiego Ci nie idzie, jak napisanie poprawne sprawia Ci "bul" xD
Ja zaś wcinam 3 chyba czekoladkę, którą to dorwałem przy oddaniu krwi w dniu dzisiejszym :) O i "Kiepscy" są, akurat obejrzę w przerwie w "tuningu" klina od magneta, bo oczywiście do nowego wału nie pasuje, gdyż oczywiście nowy wał ma "kiepskie" wykonanie i stary, wybity klin nie pasi :/