Znowu filtry do wymiany
Dziaj chciałem wymienić klocki i płyn hamulcowy bo chyba nie były wymieniane od nowości (10000 tys na liczniku, okładziny już się kończą). Pada. Jutro też. Pojutrze też...
Rurek - spory przebieg jak widzę. Dziesięciu milionów kilometrów to chyba jeszcze nawet żaden autobus nie przejechał...
Dobra, walne offtopa;)
Nie wie ktoś czasem czy do kosy spalinowej zamiast 44mm tłoka można wsadzić 40mm?;) Bo kurde jak na złość na allegro nie ma zestawu, tylko sam cylinder:(
Zostaną 4 mm luzu więc nie ma bata żeby to zapaliło.
Ja dziś się dowiedziałem, ze nasz kierownik awansował, a jego stanowisko przejmuje zastępca - ten pokurcz jebany, którego nikt nie lubi. Zastępcą zostaje taki chłopak, który jest fałszywy i nie można mu ufać. Pierdolnąłbym tam bombę z chęcią. Albo spalił tę budę, a ich przykuł do ściany.
Tylko widzisz, mi chodzi o to czy można komplet 40 wsadzić zamiast 44;)
''Pierdolnąłbym tam bombę z chęcią. Albo spalił tę budę, a ich przykuł do ściany.''
Wiesz, jak to mówią jest ryzyko jest zabawa;)
A - komplet... Tak. Tylko może mniejszą dyszę do gaźnika dać.
Zobaczymy co będzie teraz u mnie w robocie ale niczego dobrego się nie spodziewam. Ktoś będzie musiał prowadzić kierownika za rekę... Podobno matka gdy był mały przywiązywała mu kotleta do szyi, bo nawet pies nie chciał się z nim bawić...
ej Pany. Kto w okolicy ursusa/piastowa kumaty mógłby rzucić okiem na to moje cudo? Posłuchać go, przejechać się?
Albo posłuchac jak ja jadę - bo mam jakiś dzwięk z przodu od odebrania z warsztatu i nie umiem go zidentyfikować
Możesz dziś podjechać do mnie jak przestanie padać - myślę że razem uda się coś zdziałać. Zadzwoń na numer z profilu i się umówimy.
A może Ryszard Futerkowski w tygodniu?
też chętnie.
Zdzwoniłem się z Michalk001 i jak się oddeszczy to może coś sie uda dziś zweryfikować.
Widzę Kisiu coraz gorzej w pracy masz.Nieciekawie :/ Ja cały czas myślę nad własną firmą, no ale... Jeszcze trzeba przeanalizować to i tamto :)
Wombat nie oddeszczy się raczej za szybko :) Popatrz przy heblach, ten dźwięk jest zawsze czy nie, narasta wraz z prędkością?
Kurde nuda lekka ehh ;/
trące klocki to bym chyba poznał...
dla mnie to to sie wydobywa spod osłon.. siakiś plastik świerszczy?
sądząc po ilości pogubionych spinek to też ma sens.
Nie wiem czy słyszy ten co jedzie czy wszyscy i jak głośno.
No za ciekawie to się nie robi. Dodajmy do tego stale zmniejszającą się ilosć listów oraz redukcje w każdym dziale i bedziemy mieli...
Wombat - może kółko zębate rozrusznika elektrycxznego ociera się o coś?
nie, mam wybebeszone wszystko oprócz zapłonu z kopniaka
Może ślimak prędkościomierza (choć mało realne);).
Ehh, pogoda się zepsuła:( A były idealne warunki żeby szaleć:(
Michalk jeździł (dzięki), coś faktycznie dziwnie rezonuje jak sie odpuści gaz przy małej prędkości. Bardziej jak napęd niż jak silnik ale z drugiej strony może być to dzwięk wysokiej kompresji podczas pracy.
Dzwięków spod osłony przedniej o dziwo nie było.
Z zewnątrz też brzmi raczej normalnie.
Nie ma sprawy, w razie co służę pomocą.
Moja kolej na marudzenie. Chciałem kupić cztery części do skutera - tylni błotnik, nadkole, boczek i tłumik. Zamówiłem w sklepo-serwisie w którym dorwałem też swój skuter. Stan zakupów na chwilę obecną:
- prawy bok już zamontowany,
- wydechów nie ma w ogóle,
- błotnik tylny dostałem pomylony, od starszego rocznika,
- nadkole jak wyżej, dwa razy.
Do tego warto dodać, że "oczywiście, zadzwonimy" jest jedynie chwytem marketingowym, tak przy zamówieniach jak i naprawach.
To ja se ponarzekam.
kupując skuter (leasing na firme) wykupiłem pakiet dealerski *Biker* z Alianz.
Wziąłem zewnętrzne ubezpieczenie a nie te od leasingodawcy bo choć zgoda na zewnętrzne ubezpieczenie kosztuje 200zł netto a ubezpieczenie Biker 350zł to oferta od leasingu była za 1200zł. Wiec i tak do przodu
leasing wymusza full pakiet, bez zniżek i odliczeń, udziału własnego, amortyzacji...itd
Jak kupowałem zapłaciłem więc 350zł. Teraz się kończy (po roku).
Usiłowałem go przedłużyć i..:
- w Alianz nie można (nawet w punkcie u agenta) bo to pakiet dealerski i trzeba u dealera
-u dealera nie można bo już dealerem nie jest a jak sie dowiedziałem program ubezpieczeń Biker w Alianz upadł i go sie przedłużyć nie da.
nowa oferta z Alianz w wymaganych przez leasing opcjach - 850zł (+200 netto dla leasingodawcy za zgodę na zew.ubezpieczenie).
inni ubezpieczyciele podobnie.
Za to dostałem teraz oferte od leasingodawcy od PZU. Od nich nie muszę dopłacać 200netto za zgode.
ubezpieczenie jak za darmo za jedyne 511zł.
To jest ładne walenie w rogi.