Słuchajcie, Takie jakie ja dzisiaj miałem jaja z tym jeban**m silnikiem to chyba nikt nie miał. ...
Problemy z głowicami są mi znane. W którymś tam poście wspominałem, że silniki 139QMB występują w dwóch wersjach, które różnią się głównie głowicami i wałem z inną liczbą zębów koła napędzającego pompę oleju. Co do łańcuszka rozrządu, to odradzam zakup jakiegoś taniego zamiennika. Tym bardziej, że sportowy wałek rozrządu spowoduje jego większe obciążenie. Osobiście podczas remontów i zwiększaniu pojemności stosuję głównie takie łańcuszki:
Ja dziś sie tak źle czuję, że to masakra. Głowa jak mnie nigdy nie boli to dziś napierdzielała masakrycznie. Czuję się bardziej jak rozjechany pies niż jak człowiek. I tak jest lepiej niż było rano. Poszedłem do sklepu - spacer pomógł.
Cześć Filippo73 serdecznie,coś się dzieje ale nie będę zdradzał jeszcze.a co do śmigania z GM w tym sezonie to nie wiem jeszcze jak to będzie.Są powody że nie na każdej wycieczce którą Mazowieccy będą odbywać będę z praktycznych względów.
To ja w ramach Narzekalni powiem że jakiejś dobrej i szczerej duszy właśnie bardzo przeszkadzał zaparkowany na chodniku skuter wiec go sobie przewrócił. Tak mu przeszkadzał w środku nocy o 0.45
Skuter stał na betonowym chodniku (kostka) na bocznej nóżce która była wciąż rozłożona jak leżał. Nie przegięła sie bo teraz stoi na niej nadal a wiatru jest zero. Więc albo kradli i kogoś zaskoczyła blokada kierownicy i pchając do przodu z lewej pojechał na trawe i na siebie i nie utrzymał albo po złości.
Chwilowo trudno ocenić uszkodzenia bo jest ciemno ale lusterka i ich mocowania na 100% pogięte lub powyrywane no i pewnie osłona zegarów przy lusterkach tam gdzie przez nią przechodzą też. Zobaczę rano. Jakże byłem przytomny zakładając że wcześniej czy później na 100% trafi sie dureń któremu będzie przeszkadzał i mam AC na wszystko co możliwe bez żadnego udziału własnego i amortyzacji. Zresztą leasing to wymusza i mam to w cenie. Się ubezpieczyciel i leasingodawca ucieszy. Nic tak nie poprawia w takiej sytuacji nastroju jak AutoCasco. Policjanty przyjechały. Zgłoszenie przyjęli.
W każdym razie stoi zaparkowany w zasięgu stref dwu kamer monitoringu miejskiego i dwu w bankach naprzeciwko a dookoła są latarnie - wiec o ile sam skuter stoi lekko z boku o tyle dojść do niego pieszo i odejść bez nagrania sie jest w zasadzie niemożliwe. Zwłaszcza że ludzi o tej porze nie ma i każdego świetnie widać. powinno być widać czy jakieś małolaty z marszu i z nudów czy ktoś specjalnie po to przyszedł.
wg mnie też. Od zawsze nie miałem cienia wątpliwości że dokładnie tak będzie wcześniej lub później.
edit: Akcja Grzybobranie miała szerszy zasięg. Kilkadziesiąt metrów dalej kilka samochodów zostało ogołoconych z lusterek a lusterka porozrzucane dookoła po trawnikach.
KISIU mnie podłamał pisząc : ".......Tak więc ogłaszam koniec ze skuterami. Poza tym w moim wieku nie wypada już jeździć na czymś takim..."
mnie stuknęło już 55 , jak można zrezygnować z dwóch kółek ? !!!! Na dalsze wyjazdy owszem mocniejszy sprzęt albo może juz ta diabelna puszka, ale po mieście - tylko skuter lub cos w tym sensie! Chyba z rozpaczy się uchlam i tyle ... ,
Marku, NIEEEEE! Jajo sobie zrobiłem. Tak napprawdę cytowałem słowa mojego byłego kolegi (młodszy niż ja), który mówił, że w jego wieku to wypada już jeździć samochodem. Nie wiem czy pamiętasz jak to kiedyś pisałem.