Z tego co widziałem na tej aukcji tego skutera to potrzebował byś jeszcze akumulatora, bo ten nie ma, i klapki do akumulatora. Plastiki pokleisz na pierwszą lepszą kropelkę za 2 zł.
Jak chcecie to mogę sprzedać swój akumulator, który dobrze działa. Teraz jest przechowywany w domu. Ładnie kręci rozrusznikiem itd.
nie no odpada przesylka 220 zl = 620 zl + twoj silnik 300zl+przesylka do 100 zl =~ 1000 zl..
Gość sprzedaje ten skuter
http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/28/03/48/39/2803483931
za 300zł, dokumenty niby ma, podobno nie ma tylko iskry
No, i dlatego najlepiej szukać skutera takiego z okolicy, taniego, i wtedy mój silnik + przesyłka. Dowiedziałem się od zippa, że silnik waży równo 30kg (139QMB).
A tak po za tym, ten skuter co pokazałeś ma założony większy cylinder, tłok, i głowice. Coś mi się wydaje, że było jeżdżenie na tylnym kole, i dlatego silnik padł z zatarcia.
Sprzedany :(
I na allegro można czasami kupić tanio z papierami do remontu ale trzeba szukać , bo te co są sprzedawane bez papierów i kluczyka od stacyjki to przeważnie kradzione .
wlasnie ze papiery mial..
wracając jeszcze do tego silnika , to jak w skuterze masz koło 12(silnik 4T 139qmb) to mocowanie i karter lewy jest nieco inny(dłuższy), wiem co mówię bo jak chciałem przełożyć silnik od fonero(139qmb) do colibropodobnego(139qma) to mocowanie silnika miałem inne bo ja mam na jednej długiej ośce a w 139qmb 12" było mocowanie podwójne(dwie śruby i dwie nakrętki) , poza tym moduł w jednym jest jednowtyczkowy w drugim dwuwtyczkowy , jedynie cylinder,głowica i być może wał jest taki sam w obu przypadkach, ale naprawdę nie wszystkie 4T chińskie są takie same.
Kolega ma chinola jakiegoś HTQ50-T jakoś tak, i koła ma na 12 cali.
No i pomierzyliśmy wszystko i wyszło, że są te same silniki. Jedynie zawieszenie jest wyżej postawione tak aby koła 12 cali się zmieściły.
Wtyczki na moduły były te same
w porządku , może mieliście akurat takie silniki, bo kolega miał 12" nisko profilową,która ma średnicę taką jak 10 z dużą oponą, ale wytłumacz mi dlaczego jeden 4T ma pasek np 669x18 a drugi 729x18 ? właśnie chodzi o to że lewy karter ma inną długość , nie można powiedzieć że różnic miedzy tymi silnikami nie ma, bo są ;)
Co o tym sądzicie?
http://otomoto.pl/keeway-venus-50-M3475079.html
Na pewno to nie jest keeway venus :D
Było by wsadzić madiego silnik z vitalki i może plastiki na lepsze i będzie git.
Było by wsadzić madiego silnik z vitalki i może plastiki na lepsze i będzie git.
Madi silnik sprzedaje?
Nie bo pisał na początku tego tematu że jakby znalazło się coś to by w zimie podłubał oś i silnika by nie sprzedawał tylko wsadził do skutera.Ale może sprzedaje zapytaj się.
Mogę kupić to coś
http://tablica.pl/oferta/skuter-CID5-ID1OMED.html
za 350zł, jak myślicie da się to jeszcze ogarnąć czy szkoda pchać w to kase?
Jak sądzisz jaki zysk z takiej inwestycji będziesz miał? Moim zdaniem bardzo skromny, o ile w ogóle jakikolwiek. Włożysz czas i pieniądze, a potem sprzedaj takiego 5letniego chińczyka. Co innego zrobić dla siebie, dla frajdy z dłubania i radochy z efektu.
Dla siebie chce ale w takiego chinczyka nie bede sie pakowal jedna, bede szukal rometa 777
chińczyka jest trudno sprzedać kup sobie jakieś malagutti stare
Ja mam zamiar kupić ten skuterek dla siebie, zrobie go i będę próbował sprzedać.