Zastanawian sie czy jest oplacalny biznes typu kupno zatartego skutera za grosze np 400-500 zl i go wyremontować tzn naprawic za nie duza kwote i go sprzedac z zyskiem. Co o tym sadzicie? Cos takiego jak "Fani czterech kulek" :D
ja to bym tak zrobil, tylko gdzie tu znalesć taki za 300 zl... Jak masz jakies namiary to zapodaj, idzie zima to bym podłubal, może silnik od vitalki do takiego bym wsadził... ;) tylko bym nie sprzedał a zostawił dla siebie.
Sam szukam lecz do 500 zl same ramy z papierami sa :/
Problem w tym, że zatarcie cylindra nie jest jakoś strasznie drogi i ciężkie do usunięcia, dlatego mało jest sprzętów za takie pieniądze.
Jeszcze mały OT.
Madi czy jest szansa zakupić od Ciebie małą pierdółkę z Twojej Vitalki?
Silnik to może być zatarty i nawet wał uszkodzony byle wizualnie źle nie wyglądał, cześci trochę mam z mojego keeway'a
Jasne, jeśli mam to nie ma problemu :)
Nawiązując do "Fanów Czterech kółek", które właśnie lecą, musiałbyś dostać jakiś markowy, wyjątkowy skuter. Na chińskich sprzętach raczej nie zarobisz.
@Madi
Potrzebowałbym:
* Pływak, jeżeli nie miałeś problemu ze wskaźnikiem poziomu paliwa
* Przewód doprowadzający powietrze do filtra powietrza ---- > http://images45.fotosik.pl/1639/215ff21fc70c824a.jpg
Jestem z Wrocławia, więc w grę wchodzi tylko wysyłka.
ja wyrwałem kiedyś quantuma za 160zł(przykatowany bo miał big bore 77cc, teraz ma 70cc ale odpala i co najważniejsze był z papierami i oc) ale póki co tylko stoi bo nie chce mi się go robić, nawet go jeszcze nie przerejestrowałem ani nic , ale w zimę może coś ruszy ;)
160 zl? Glupie szczescie :P
za 300zł miałem też kingwaya fonero 4T :P całkiem długo chodził,teraz też by działał ale moduł się zjarał i stoi w kącie, ale nie ma oc niestety i papiery pomieszane
To Ty na allegro je kupiles czy od kolegow?
Na allegro to nawet nie szukaj, raczej jakaś miejscowa giełda i ogłoszenia lokalne, tam można takie sprzęty dostać.
Np. http://wroclaw.gumtree.pl/c-Samochody-Motocykle-motocykle-skutery-Skuter-Haotian-Thunder-W0QQAdIdZ431784965
DooOminO napisał:
To Ty na allegro je kupiles czy od kolegow?
to różnie bywa miałem kilka motorków bo np ktoś chce się pozbyć to się pytam po ile i takie tam , raz na allegro kupiłem bo potrzebowałem na szybko to właśnie tego kingwaya zakupiłem ,ale ogólnie to z mojej okolicy coś nabywam, jak już mi się znudzi lub ubezpieczenie się kończy to wyjmuje wszystkie części , zostawiam gołą ramę i oddaje na szrot , właśnie w poniedziałek muszę jednego wywieść :)
Rok temu kupiłem rometa 717 zdezelowany Cały porysowany (Silnik 100% sprawny plastiki troche połamane) Pokleiłem plastiki i pomalowałem i zarobiłem na nim 350zł. Więc jak najbardziej się takie coś opłaca nawet z zatartym silnikiem bo wyremonotwać to nie problem a teraz idzie zima to części ztanieją więc można coś się pobawić. Też planuje coś na zimie kupic aby wyremontowac
Mam okazje kupić Zipp Steed 50 za 400zł oc dokumenty i td są tylko, że ma pęknięty karter fota
http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/28/07/96/15/2807961576_3
Opłaca się?
jeśli olej nie wycieka , to nawet nie trzeba tego naprawiać, swoją drogą to skoro tak się stało to musiał ostro o coś zahaczyć :D albo zahaczył tłumikiem i urwał się razem z karterem ;)ogólnie 400 zł to nie majątek i po remoncie i późniejszej odsprzedaży może byś zarobił troche pod warunkiem że nie będziesz w niego dużo inwestował, wiem że będzie ciężko ale kup części no name i go puść.
400 zl plus przesylka 120.
zastanawiam sie nad tym aby kupic to i wlozyc silnik ze skutera ktory sprzedaje izdebski12
ale u izdebskiego było koło 10 a tu masz 12(?) , więc albo będzie to ch***o wyglądać albo coś wykminisz , ale jak miałbyś ten silnik , to ten skuter naprawde byłby dużo warty, nie głupi pomysł wg mnie, szczerze to sam się zastanawiałem żeby kupić ten silnik :D (ode mnie to z 15 km) ale sie rozmyśliłem, co nie zmienia faktu że silnik jest jak nówka, kombinuj ;)
jednak nic z tego noe bedzie.. prZesylka 220 zl..
Sam bym się bawił w takie naprawianki, ale czasu nie mam - szkoła, szkoła i jeszcze raz szkoła.. W końcu to technikum...
Co z tego, że mój skuter ma koła 10, a ten 12? Silnik ten sam jak w każdym chinolu. Jak teraz tak popatrzę to wszystkie te same części ma ten steed 50.
Panowie: szpileczkę się odkręca, cały tył wyjeżdża, wstawia się np. mój silnik, reguluje gaźnik, podłącza parę kabelków - cewka itd, i skuter elegancik ;)