Mój pierwszy skuter

Witam,

myślę nad zakupem swojego pierwszego skutera. Nigdy nie miałem styczności z pojazdami jednośladowymi. Jaki polecacie? Mój wzrost to 170 a waga 65 kg.

Toros f16

Romet 700 w 2t na 12 calowych kołach dających komfort z jazdy , i przy małej wadze tej maszyny ma więcej km od aeroxa naprawdę ,
Kupuj 2t ponieważ będziesz mógł się czegoś nauczyć o mechanice jak chcesz.
Ps. Wrazie czego mam go na sell bo przesiadam się na 4 kółka , + dodaje moduł sportowy co dodaje gdzieś 10-15km/h i gwarancje na 16 miesięcy jeszcze a i jeszcze zapomniałem z nowym gaźnikiem spalanie mieści się w 3l :D

martin1996a napisał:

Romet 700 w 2t na 12 calowych kołach dających komfort z jazdy , i przy małej wadze tej maszyny ma więcej km od aeroxa naprawdę ,
Kupuj 2t ponieważ będziesz mógł się czegoś nauczyć o mechanice jak chcesz.
Ps. Wrazie czego mam go na sell bo przesiadam się na 4 kółka , + dodaje moduł sportowy co dodaje gdzieś 10-15km/h i gwarancje na 16 miesięcy jeszcze a i jeszcze zapomniałem z nowym gaźnikiem spalanie mieści się w 3l :D

hahahahaaha wiedzialem ze dodasz ze masz na sprzedanie

nie kupuj dziadowskiego rometa zwłaszcza od martina co już nie ma miejsca na stemple w ksiązce gwarancyjnej..
usiłuje nachalnie opędzić to padło w każdym wątku opowiadając bzdury o komforcie przy 12 calowych kołach.
13 cali nie daje komfortu na dołach i krawężnikach. pierwszym takim sensownym rozmiarem jest 16 cali

Norbert, poczytaj archiwalne wpisy na temat wyboru pierwszego jednośladu - są ich tysiące.
Z dystansem podejdź do tych rad, poczytaj też wątki na innych forach. Wież mi - po takiej lekturze na pewno będziesz miał już jakieś wyobrażenie o tym, co dla Ciebie będzie najlepszym wyborem. Pośpiech i szybkie nieobiektywne rady przypadkowych ludzi z forum na pewno nie będą dobrymi doradcami. Do sezonu jest jeszcze trochę czasu, więc chłopie czytaj, czytaj i czytaj te posty.

wombat jak ty nie masz miejsca w swojej książeczce to niee opowiadaj przynajmniej jak coś jest do zrobienia to jest odrazu robione a nie ttak jak ty idziesz kupić coś ze złomu i wkładasz do swego

benekpe napisał:

Do sezonu jest jeszcze trochę czasu

Według mnie stary sezon jeszcze się nie skończył:) Przynajmniej ja oficjalnie rozstane sie z F16, gdy śniegu będzie aż za dużo [tfutfu];) Chociaż już mógłby iść na garaż, bo od lutego do teraz czy deszcz czy śnieg jednak przejeździł sporo;))

Eh to ja może jednak poczytam : )

benekpe napisał:

Do sezonu jest jeszcze trochę czasu, więc chłopie czytaj, czytaj i czytaj te posty.

Czytaj, czytaj, fajne są tu chłopaki i się udzielamy w ciekawej dyskusji, ale trzeba rzeczowo i pełnym zdaniem, przy tym jasno, wyraźnie i dość rozlegle nawet opisać czego się oczekuje, jakiego i za ile, a wtedy można coś podpowiedzieć i podyskutować sympatycznie. :D

Jeszcze ciepła i wciąż otwarta dyskusja:
http://www.skuterowo.com/forums/topic/ktory-wybac-duzy-skuter-4t-wybor-z-czterech

A tutaj kolejny założony temat, ale tak samo niedoprecyzowany jak ten obecny:
http://www.skuterowo.com/forums/topic/skuter-7

Edit: Uuu, dyskusja w tym wątku przyjmie nowy i niespodziewany obrót. :D

martin1996a napisał:

wombat jak ty nie masz miejsca w swojej książeczce to niee opowiadaj przynajmniej jak coś jest do zrobienia to jest odrazu robione a nie ttak jak ty idziesz kupić coś ze złomu i wkładasz do swego

po pierwsze nachalnie wpychasz każdemu swój skuterek usiłując każdego wepchnąć na mine na której sam siadłeś. Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.

po drugie, NIE KŁAM. oto cytaty z twoich postów:

chyba stop z tuningiem bo chyba dostane nowy skuter 6 naprawa zaprasza a i na 7 się szykuje

i jedziemy

nie gaźnik już 2 jest wymieniany , coś tam z silnikiem było robione, startery elektyczne teraz 2 mi zrobią, jeszcze do wymiany klakson tak mi powiedział bo jak klikne to trąbi bez przerwy nawet jak wezme palec

i dalej

Wombat nie odwidziało się ale teraz mam 6 naprawe a więcej w książce gwarancyjnej niemam ich

bo jak pojade w środe z 6 naprawą to już ich nie mam ale mam tak tak jeszcze 1 rzecz do zrobienia :D czyli już chyba muszą dać nowy skuter ale ja go już tak tak nie będę chciał tylko dostane go i sprzedaje

szukać dalej? coś tam jeszcze o jakiejś obcierce było czy wywrotce...

wiec przestań pchać swoje padło nachalnie wszystkim pod pretekstem DOBREJ PORADY. To obrzydliwe.I solennie obiecuje że ze wszystkich sił będe to tępił- zwłaszcza jeżeli swoją /oferte/ bedziesz podpierać kłamstwami. Zachowujesz sie jak domokrązca usiłujący sprzedać babci z emerytura 800zł materac za 2000zł- z pełną świadomością tego że kompletnie nie robi tego co obiecujesz.
Szczerze nienawidzę.

Wombat czy ja mówie że ma kupić odemnie ?? Nic takiego nie pisałem jak tak to pisałem ps że mam na sell a nie że masz {CENZURA} GO KUPIĆ I [CENZURA] ! PO 2. myślałem że będzie 6 naprawa a jest 4 i to drobnostki PO 3. TY MASZ PADŁO PO 4. ZACHOWÓJESZ SIĘ JAK DZIECIAK PO 6.DORADZAM A NIE MÓWIE ŻEBY GO KUPIŁ PO 6. ZAMKNIJ SIĘ JUŻ
PS> SKuter sprzedany ! ! !

zluzuj niunio warkocz bo ci żyłka szczyli. Mam nadzieje że widzisz że sam sobie przeczysz? :)

Ale gratuluje. Niezbywalny 3 godziny temu /był na sell/ a teraz już sprzedany. Co za fantastyczny zbieg okoliczności. No niektórzy to maja fart.
To jak rozumiem już więcej o nim nie usłyszymy?Za ile poszedł ? :D

A ja sie zachowÓje jak dzieciak? Wiesz że masz tendencje do przypisywania innym swoich cech? To ma nawet nazwaną jednostkę chorobową. Nazywa sie szczeniactwo ale przechodzi z wiekiem.

W godzinę chłopak sprzedał niezły z niego handlarz :)

Popieram stanowisko Wombata, wszędzie tą padakę wciska, a powodów sprzedaży widziałem już kilka... Wystarczy poczytać posty kolegi martina1996, żeby stwierdzić, że człowiek nie ma pojęcia o czym pisze.

Romety są chujowej jakości o czym sam się przekonałem wpakowałem się na minę kupując chiński skuter, już po 500km poszedł uszczelniacz wału na szczęście na gwarancji był.. dzisiaj ma 12 tys i nadaje się na złom.. dlatego dobrze ci radze nie kupuj nic chińskiego lepiej kupić coś markowego nawet niech się coś zepsuje to raz zrobisz i jeździsz a nie jak ja co średnio 3 tygodnie odwiedzam serwis :)

Ciiiii...

teraz dopiero jest rozrywkowo bo martin1996a który kazał mi sie zamknąć i uniesiony dumą wywrzeszczał że SKUTER SPRZEDANY!!!! siedzi i kombinuje jak to odkręcić i wyjść z twarzą żeby nadal promować swój sprzęt - którego przecież nie sprzedał :D - na forum.

martin, od razu ci mówie że nie kupujemy następujących ściem:
- nabywca kupił przez internet ale zgodnie z prawem wycofał sie z transakcji przed upływem 10 dni (ty nawet do teraz nie wiedziałeś że takie prawo istnieje)
- nabywce zjadły wilki kiedy jechał po odbiór wymarzonego skutera
- nabywca umarł w drodze po skuter (zapewne z emocji)
- nabywca chciał go dla dziecka ale dziecko miało straszliwy wypadek na nartach

te sobie rezerwuje. Ciekawe co takiego co by miało ręce i nogi wymyślisz?

martin skończył, to ja zaczne:-D

Kupuj Torosa F16 (mam na sprzedaż za 1000 pln), nigdy nie miał awarii, sprzedaje, bo kupuje większy sprzęt.

Co wy na to?;)

Kristop napisał:

Kupuj Torosa F16 (mam na sprzedaż za 1000 pln), nigdy nie miał awarii, sprzedaje, bo kupuje większy sprzęt.
Co wy na to?;)

Coś tam kiedyś,też się z nim męczyłeś,jak raz żył swoim życiem.

Kristop napisał:

Co wy na to?;)

Pewnie padaka jak za tysiaka :P, poza tym czy on chociaż idzie na koło, sprzęt martina szedł i to był pierwszy powód sprzedaży, zbyt mocna maszyna :)

lucek71 napisał:
Pewnie padaka jak za tysiaka :P, poza tym czy on chociaż idzie na koło, sprzęt martina szedł i to był pierwszy powód sprzedaży, zbyt mocna maszyna :)

Za 1000 bo więcej nikt nie da;) A na koło idzie, raz 5 kilometrów na 1 przejechałem;)