Witam. Dzisiaj chciałbym Was zaprezentować moje oczko w głowie, mój największy skarb, jakim jest MBK Ovetto & Yamaha NEO’S z 2000roku :oops: . Skuter kupiłem bardzo niedawno, i gdy go nabyłem był w stanie bardzo dobrym (przynajmniej tak mi się wydawało). Gdy go przywiozłem do siebie, okazało się że połowa śróbek ma pourywane gwinty. Skuter mechanicznie jest jak na razie seryjny, lecz chodzi bardzo fajnie, V-max wynosi 75km/h, a przyśpiezenie ma lepsze niż nie jeden sport w mojej okolicy . Troche im pojeździłem (do kąca sezonu), a następnie wziołem się do pracy (pracuje nad nim od dziś
). A teraz plany na zime:
Tuning mechaniczny:
:arrow: Cylinder Polini Corsa 70ccm, lub Polini Sport 70ccm,
:arrow: Wariator Hebo NG,
:arrow: Wydech YASUNI R.
Tuning optyczny:
:arrow: Ryfle, X
:arrow: Nowe manetki,
:arrow: Nowe lusterka,
:arrow: Przerobiony przedni błotnik (jak się nie uda, to będzie błotnik od Roxa),
:arrow: Pare naklejek (oczywiście wszystko ze smakiem), X
:arrow: Pomalowany kopniak, i śruby mocujące przekładnie, X
:arrow: Chwytak powietrza,
:arrow: Nóżka boczna,
:arrow: Przedłużka amortyzatora,
:arrow: Białe klosze kierunkowskazów. X
A teraz fotki:
Skuter podczas tuningu stoi u mnie w pokoju Regularnie będe zamiećszczał fotki z prac nad nim
Zapraszam do komentowania :!:
NO coz tu komentowac seria:// no ale ja kzrobisz tuning. Do polini corsa przydaloby się wymieniłeś wal. A gdzie lozyskaż
Wszystko będzie wymienione… Właśnie zamówiłem Ryfle i białe klosze kierunkowskazów.
Neos jak Neos! Podoba mi się lakier, taki czerwony… Do Corsy rzeczywiści wał by się zdał, ale do sporta starczą łożyska, no chyba, że pokusisz się na S6 HPC :mrgreen:
ja bym do tych planów dołorzył gaźnik 17.5
ale masz fajnie tez bym chciał skuta mieć w pokoju ,codziennie się budzisz i go widzisz
a takie pytanie (przypuszczam ze to zależy od mocy bądź uzyskiwanych obrotów) ja mam leo zx i multiwara malossi ,jaki kolwiek cylinder 70ccm bym nie dał to już wał trzeba zmieniać nie??
Jasiu226 napisał:
Neos jak Neos! Podoba mi się lakier, taki czerwony… Do Corsy rzeczywiści wał by się zdał, ale do sporta starczą łożyska, no chyba, że pokusisz się na S6 HPC :mrgreen:
Właśnie wróciłem ze sklepu i zakupiłem:
- Olej Vavoline syntetyczny
- Pasta polerska
- i bardzo fajny gadżet, jakim jest bryloczek:
Jeśli chodzi o tuning mechaniczny, to wszystkie te rzeczy (cylek, wydech, wał, wario, gaźnik…), zamówię zaraz po świętach (z wiadomych powodów).
Co mogę tanim kosztem zrobić w neosię :?:
Pozdrawiam.
takim kosztem wypolerować przekładnie, wyciąć wlot, zrobić nadkole
fajny neos ale seria
strasznie nie podobają mi się felgi w neosach, zastanawiałeś się nad ich zmianą?
a i wymien tylną lampe
Felgi na razie zostaną orginalne. Planuje je polamować na czarno lub biało, albo wypoleruje, ale to będzie dużo pracy. Pozdrawiam i zapraszam do komantowania.
Nie wiem dlaczego ale neos w czerwonym malowaniu jakoś mi nie nie leży.
Ogólnie skuter seria.
Co do felg to nie maluj ich ani nie poleruj tylko kup 13’ od roxa i bierz się za tamte, bo dla tych szkoda kasy.
Zrób na pewno nadkole i zmień lampę na lexus i białe kierunki, ryfle są OK, i nie może zabraknąć badlook’a
Według mnie neos jest bardo dobrą bazą do tuningu optycznego, a co do silnika na pewno rób go na LC.
Co do koloru to weź jakiś ostry, np zieleń albo coś takiego jak levy zrobił.
Tyle ode mnie i zapraszam do mnie
Proponuję badlooka, wloty, nadkole - tak jak ja Zapraszam do mnie!
Marian, Levy miał pomarańczowego! Zielonego miał ktoś inny
No to nawet, ale kolorek bardzo pasował do neosa.
Koloru raczej nie będe zmieniał, bo mi się ten bardzo podoba, i lakier jest w super stanie Nadkole na pewno się pojawi w skuterze, a będzie takie jak u Levego, czeyli całe czarne, do tego przedłużka amortyzatora, i blacha na przekładni, myśle że fajnie się to będzie prezentowało. Mam również plany na zrobienie badlooka, lecz na pewno nie będzie żadnych wlotów
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania.
No i masz racje z tymi wlotami. Jak nie planujesz przerobki na LC to po co się w to bawic? Lepsze chlodzenie elektryki regulatoraż buahah
pomyślałeś w ogóle o takim aspekcie jak dużo lepszy wygląd przodu skuteraż :roll:Borek02 napisał:
Jak nie planujesz przerobki na LC to po co się w to bawic? Lepsze chlodzenie elektryki regulatoraż buahah
A co powiecie na coś takiego:
Chyba u siebie coś takiego zrobie, bo bardzo mi się podoba Jak myślicie?
Dla mnie lipa, lepiej siatkę metalową.
Dziurki fajne, lakier ok… Ale te brewki pionowe - wioska… :roll:
Jasiu226 napisał:
Dziurki fajne, lakier ok... Ale te brewki pionowe - wioska... :roll:
dokładnie te brewki (fuuuj) ale dziurki proponuje ci zrobić tak jak ma tuningowa wersja plastików od speedfigta2
tylko takie wloty jak ma speed cięzko zrobić