Matrix- Hebo ng & tecnigas next r & Polini air speed

Witam posiadam Keeway Matrixa 06 5700km mam w nim obecnie :
- Tecnigas next R
- Hebo NG ( roleczki 4,5gr)
- Polini AIR SPEED (przeciwtalerz)

i mój problem polega na tym ze jak skręce wszystko do kupy to zostaje luz i talerz delikatnie się rusza :571: no ale gdy dam podkładki zeby siędzialo sztywno jest niby ok ale startuje jak czołg i ciężko go rozbujac a jak skrece go tak ze jest luz to się tłucze na niskich obrotach no ale start zajebisty az ciagnie do tylu V-max to 95km/h (licznikowe) no i moje pytanie czy te luzy mogą mi coś uszkodzić ? bo powiem ze na takich ustawieniach jak mam teraz to normalnie mogę jeżdzić ?

Nie może być tam żadnego luzu, wszystko musi być sztywno. Po dłuższym czasie na pewno coś się wyrobi i trzeba będzie wymienić na nowe. Może nie wsadziłeś podkładki pod wario i ta tulejka za bardzo się choważ

Praciwtalerz Polini ma to do siebie ze ciężko wchodzi. Trzeba w niego lekk puknac np przez jakas nasadke aby wszedl do koca wiem bo mam go. Puknalem i pozniej docisnalem mocno i jest ok. Mozliwe ze w tym jest problem.

nie nie wtym jest problem bo poprostu brakuje gwintu zeby bardziej dokrecic :slight_smile:
a hebo ma 1-2mm krotsza tulejke i to dlatego

To za wariator podłóż cienką podkładkę którą dostałeś do waria i po problemie wtedy tulejka przesunie się do przodu.

jak za wariator od razu od strony karteru ?? niestety nie dostałem bo mam używkę ale mam od starego taka podkladka z zabkami ?

jak nie masz od zestawu to podłóż inną tylko żeby nie miała za dużo luzu na wale. Może być zaraz za wariem.

a gybym wzioł jakś z małym otworem i przewiercił ja wiertłem 16mm to będzie ?

Będzie dobrze, musi się tylko zgadzać średnica.

no postaram się :slight_smile: ale nie spadna mi osiagi ?

Nie powinny, musisz zobaczyć.

to zaraz ide do roboty :slight_smile: a jaka ma byc na grubosć ta podkladka ?

tyle ile ci gwintu brakuje, jak nie starczy 1 to wsadź 2

yhy to ok :wink:

[ Dodano: 17-01-2009, 14:30 ]
no i : z podkładka efekt taki ze zanim on się zbierze to można by 3 fajki wypalic :slight_smile: ;( Niestety w ogóle tak się nie da jeździc ;(

na pewno polozyles ja za wario???

tak za wariator

ja mam podkładkę między przeciwtależem a tulejką. i nie mam żadnych luzów :slight_smile:

wiesz mam tak ze jak mam luzy to v.max 95 i super start. A jak na sztywno to start jak czołg i v/max 55

Ty na tych częściach 95 lataszł? :shock: To w ogóle jest mozliwe

Borek02 to jest matrix z 06r. więc ma analogowe “sportowe” dużo zawyżające zegary :stuck_out_tongue:

tą podkładkę przełóż między tulejkę a przeciwtalerz będziesz miał na pewno super start.

albo jak masz dwie to jedną z jednej strony przeciwtalerza drugą z drugiej :slight_smile: