Mam skuter 4t 72cc i jedzie tylko 60

trochę w nim porobiłem a nie widzę efektów Cylinder 72cc tłok 46.5 mm
• Głowica z powiększonymi zaworami (ssący 23 mm, wydechowy 20 mm)
• Wałek rozrządu tuningowy Quest
• Gaźnik PZ19
• Filtr stożkowy
• Wydech seryjny
• Rolki 5.5 g
• Pasek 729x17.5x30
• Wariator tuningowy 89 mm
• Sprzęgło 107 mm

mam z tylu glowy ze to moze byc wydech ale wszyscy mówią ze wydech w 4t nic nie zmieni nawet w porobionym skuterze. Moje pytanie jest takie czy on moze jechac wiecej ?

tak, prawidłowo zrobione powinny swobodnie osiągać ponad 70km/h. Wiec może moduł, może kompresja, może regulacja.

czyli wydech raczej odpada bo pytałem z ciekawości chata gpt to byl pewny ze wydech zrobi dobra robote tylko troche mu nie wierze bo uzasadnil to tak ze wieksze zawory wiecej spalin i ze wydech blokuje go jak korek

nie no. chat gpt to wiadomo że już osobiście stuningował 500 silników. Najlepsze źródło wiedzy :smiley:

1 polubienie

Odgrzebałem swoje stare, bodajże… siódme życie. Może się komuś przyda. Normalnie… czad. :scream_cat: Wszystko o Router Bassa, opinie, porady itd. - #780 przez metros Dobrze by było, żeby średnica ujścia spalin z głowicy silnika, była taka sama, jak średnica kolana tłumika. I tutaj zazwyczaj wchodzi w grę, tzw. tłumik tuningowy (najlepiej z silencerem - wkładką wyciszającą, m.in. dla sąsiadów, diagnosty i smerfów).