moze w miećszalni się pomylil i nalal ci rozcienczalnika zamiast utwardzacza xD bo to jest naprawde dziwne!!
ale chyba poznam utwardzacz od rozpuszczalnika, to jest w normalnej metalowej puszce, nikt nic nie nalewał, jak wyszła z fabryki tak trafiła do mnie zamknięta puszka z utwardzaczem w środku.
a to nie wiem… mi klijent w miećszalni zawsze leje do plastikowych puszek lakier, i do plastikowych butelek utwardzacz, i rozcienczalnik tez jest w plastikowej… xd
tee ja mialem podobnie. xD bezbarwny, rozcienczalnik i utwardzacz i ni huj nie wiedzialem ktore co wkurwilem się pojechalem do baby i musiala mi podpisac ;D
właśnie dlatego tlumacze im, ze moglo mu się pomylic, i dlatego nie schnie, noo bo innego wytlumaczenia na to nie ma…!
moze źle wymiećszal
wszystko było dobrze rozmierzane, a farba do teraz nie wyschła, nawet jak czymś ja podgrzeje to robi się twardsza ale nie taka jak powinna,
może mieć wpływ na to utwardzacz, że był np przechowywany w złych temperaturach?
bo nie wiem czy kiedyś nie został na mrozie, i czy jak kupie nowy utwardzacz to wszystko będzie ok? bo nie wiem czy ten bezbarwny też kiedyś w zimie został gdzieś czy nie.
no jeżeli lakiery czy utwardzacz masz po zimie to myśle, że mogą być nie bardzo…
utwardzacz chyba był kiedyś w zimnym ale nie cały czas a co do bezbarwnego to już nie pamiętam ale raczej nie był w zimnym, ale jakby nawet byłto nowy utwardzacz chyba by załatwił sprawę nie?
I okazało się że nowy utwardzacz nie dał rady i dalej jest to samo, pomóżcie.
kup gdzie indziej w innym sklepie najmniejszą puszke lakieru i utwardzacza i zobacz czy wyschnie. Jeśli tak, to idź do tego sklepu gdzie kupiłeś ten co nie schnie i zrób aferę ;p
Siema
Mam kilka pytań odnośnie polerki.
1. Czy te ściereczki będą dobre?
2. Czy dobra będzie pasta Tempo lekko-ściernaż
3. Jakim papierem muszę skończyć szlifowanie pod tą polerkę?
4. Długo się poleruje takimi szmatkami ? Jest to BARDZO męczące ?
5. Jak się ewentualnie robi taką polerkę. Prosił bym krok po kroku, najlepiej w punktach. :lol:
Piszcze szybko bo nie wiem czy zamawiać te ściery. :roll:
pzdr :-o
- Będą dobre
2. Dobra będzie
3. yyy… ja tam nigdy nie zwracałem na to uwagi
4. im drobniejszy zastosujesz papier, tym krócej polerujesz szmatkąJa polerując korek wlewu paliwa zrobiłem na błysk i ręka mi zdrętwiała
Jest męczące
5. Jak to jaką wpierw lecisz papierem ruchem okrężnym(żeby w miarę równo drzeć), potem strzepujesz pył, nakładasz smarki z pasty polerskiej i okrężnymi ruchami szorujesz do momentu, aż efekt polelki cie zadowoliOt cała historyja
[ Dodano: 14-09-2010, 16:12 ]
P.S. jak szmatka będzie czarna gładka, to zmieniaszNajlepiej zawinąć róg szmatki na kciuk i szorować
dziękuje za szybką odp. (szkoda ze nie mogę dać pomógł :-/ )
ale pastę to nakładam na szmatkę taką dużo tego muszę nałożyć ?
[ Dodano: 14-09-2010, 16:35 ]
wolę się zapytać niż coś zepsuć
[ Dodano: 14-09-2010, 16:37 ]
a papierem to jak będę szlifował z wodą i wysuszę to bedze ok ?
yyy… pasty nakładasz taką kropkę na powierzchnie do polelki Tak, zeby po rozsmarowaniu taka cieniutka warstwa była
a lakier akrylowy ( bez klaru ) też można polerować ?