Malaguti F15 Potrzebny dobry majster

to jest ta część co w tym sprzęgle niżej jest biała ?

Tak dokładnie tam są szczotki i małe walczyki

Miało być tak pięknie skuter miał być już gotowy na ten sezon zamontowałem ostatnią brakującą rzecz oczywiście dwa tygodnie się ociągałem i szkoda że nie poczekałem jeszcze jeden dzień z linką prędkościomierza bo dzisiaj znajomy z pracy rozpierdolił mi i linkę i ślimak i felgę podczas mojej nieobecności przed samym wyjazdem do domu wystawiłem sobie skuter przed bramę bo kierownik zamykał serwis poszedłem się przebrać wracam zakładam kask ruszam bumbumbum! zatrzymało mi przednie koło schodzę patrze a franca zaplątała mi stalową linkę między felgą a lagą ślimak się rozsypał przy okazji rozcinając miejsce tego dziubka w feldze linka zerwana wszystko rozwalone ja rzucam mięsem na prawo i lewo ludzie się patrzą wkońcu wychodzi sprawca pokazuję mu to powiedział że ślimak i felgę naprawi a linkę mam kupić to odda dzisiaj byłem specjalnie w Caferacer dowiedzieć się czy taki ślimak da się naprawić powiedzieli że nie i nowy 100zł + linka 50zł i za głupotę 150zł w plecki będzie

Krupek ty to jednak pechowiec jesteś na sto osób na łące tylko ty byś wdepnął w g.... albo ta malaga taka pechowa.

Krupku... na Twojego Malagutti to powinno być chyba jakieś specjalne ubezpieczenie... :D
Tanie by raczej nie było... ;)))

Moźe jakieś egzorcyzmy by pomogły...?
Ten motorek ma złe feng shui...:-)))))))))))

Już mam dosyć tego pierdolnika w którym siedzę 8h dziennie chyba czas na L4 ze dwa tygodnie tydzień w garażu aby się wyrównało i tydzień na działce szczęśliwie umowa kończy mi się za pół roku to zmienię miejsce posiedzenia

Zmiana pracy...?
Napisałem, że to motorek ma złe feng shui, a nie praca :-)

Motorek stary i zaniedbany dlatego tyle było wymian a praca jak praca jak byle gówno podporządkuję sobie ludzi nad nim to potem takie sytuację się wytwarzają

A ja zauważyłem, że mam krzywy wydech :/ No żesz kur... Wiosna w pełni a on stoi rozebrany na części, i do tego zaraz samochód do rozbiórki...
Oj Krupku, te nasze zacne Malaguti nas kochają

O tak strasznie Pszemo :D szczególnie grube portfele czyli praktycznie jak baba tylko Malaguti nie pojedzie jak nie zrobisz a ona będzie kazała tobie jechać w samotoności jak nie dasz xD

Teraz najważniejsza sprawa w której muszę się poradzić w związku z zaistniałym zdarzeniem konkretnie ślimak z tego co się orientuję to on jest nie rozbieralny i nie naprawialny czy to prawda? i tylko jego wewnętrzna część kręci się napędzając trybik w środku który daję życie lince itd u mnie teraz kręci się chyba cały bo pozycja w której normalnie był cały czas jest teraz zmienna a to grozi wkręceniem linki i przy okazji wyrwaniem licznika z plastików pytam aby nie wyjść na debila naskakując w razie potrzeby na sprawcę

wymiń całość:)
od waszych malag mi ie honda zaraziła zechlała mi gazior menda i 130 w plecy lekko:(

Nie ja to będę wymieniał tzn ja będę kupował a płacił ktoś inny dlatego muszę mieć jakieś argumenty abym mógł złapać krótko za jaja bez możliwości wciskania głupot jak naprawi się itp tylko wymiana dlatego pytam

Wiesz Krupku, tak sobie myślę, że najlepiej będzie, jak Ty tego winowajcę weźmiesz za klapy i zaprowadzisz do tego mechanika - razem z Malaguti... inaczej to Ty będziesz się musiał tłumaczyć i udowadniać, że nie jesteś wielbłądem. Zepsuł, niech naprawia... Niech mechanik mu tłumaczy ile to kosztuje i dlaczego tak drogo... ;)))

Druid czy udało Ci się kiedyś nawiązać rozmowę z betonem? jutro pokażę fakturę za linkę i będę działał dalej i zobaczę co z tego wyjdzie nie ma co kopać się z koniem najwyżej pianka montażowa tłumik i pozdrowienia :)

Dobra trochę przeszukalem internety i mam pytanie wstepnie wybralem trzy modele
Kymco Dink
Kymco Bet&win
Gilera runner

Z tych Kymco które lepsze będzie mniej problemowe i jak wypadają w porownaniu z gilera?

Grand Dink w 50cc ma chłodzenie powietrzem a Bet&Win ma ciecz.
Gilera jest najmniejsza ale od 2003 roku ma dwutakta na wtrysku.
Ja bym trafiał w Kymko B&W. Rozmiarówka twojej F. Tylko lepiej wyszukać takiego z silnikiem hondy a nie z klonem silnika hondy od kymco - te drugie podobno ciut gorsze.

A jak to rozpoznac?

Prosto ac było hondy lc własny taiwan.

W moim przypadku tylko LC jak jade na działkę 80km to nie widzi mi się stawać i czekać az wystygnie a może Paci cos doradzisz oprócz tych trzech aby było spore