Magnus Rally 50 vs Kingway Fonero vs Kingway Yarox

Witam Jestem nowy i mam zamiar kupić skuter. Do tej pory męczyłem się z Komarami i Rometami, jednak ile można ? :slight_smile: Postanowiłem więc że kupić jakiś skuterek, jednak jest jeden warunek, musi być nowy :confused: Niestety nie mam aż tyle kasy na używany sprzęt, więc muszę kupić na raty. Gdybym miał to nawet nie pytałbym o pomoc tylko kupił Aerox’a :stuck_out_tongue: Na razie przeglądałem tylko stronę jednego sklepu w mojej okolicy i zainteresowały mnie 3 skuterki: Magnus Rally, Kingway Fonero, Kingway Yarox. Co o nich myślicie. Wiem że Kingway to nie najlepsza marka ale nie wiem czy znajdę coś z lepszej “rodziny” :slight_smile: Co sądzicie o wszystkich 3 modelach ?? Aha i dodam że jestem wysoki więc interesują mnie tylko większe skutery. Jeździłem na skuterku firmy Peda i bardzo nie wygodnie się siedziało.

Kto ci narzucił warunek ze musi byc nowy? Jak chcesz chińczyka to juz lepiej przy komarze zostać. Ew szukaj ale keewaya w ostatecznosci

Kup Kymco. Teraz można wyszukac w ich ofercie tani i fajny model.

wino napisał:

Jak chcesz chińczyka to juz lepiej przy komarze zostać?.

Dziękuje za poradę :| A czy jest coś godnego uwagi w ofercie sklepu poniżej ?? http://www.skutery.vxq.pl/oferta/

Z tych co dałeś link to moim zdaniem Sym Red Devil i Sym Jet Euro. A z tych trzech ( jeżeli już musi być chinol ) to ja bym chyba brał Yaroxa.No ale zawsze zostaje jeszcze Keeway też tanio nowy kupisz i na raty.

A jakie modele Keewaya są “masywniejsze” ??

Matrix, RY8, F-ACT

A co możecie powiedzieć o skuterach Sym ??

MarcinO napisał:

A co możecie powiedzieć o skuterach Sym ??

Kumpel ma i nie narzeka.To taki niby chińczyk ,ale całkiem porządnie wykonany.Jeżeli chodzi o model to jest to wyżej wymieniony Sym Red Devil.

Typhoon13, ma starsza czy nowsza wersją ? ?

kolega też ma tego sym’a i tez nie narzeka on ma z 2007 roku po ściągnięciu jednej blokady w przekładni skuter śmiga 75km/h

siema wez keewaya najporzadniejszy ztych wszytkich chinczykow (jeden z najporzadniejszych chin)nie wiem dokladnie ile masz do przeznaczenia kasy ale moze matrix :slight_smile: ja tez niedlugo kupuje sqt i będzie to właśnie matrix .

JA BYM CI POLECIŁ keewaya lub syma z dwoma miałem do czynienia nie były one moje ale kumpli sym po zdjęciu blokad lecial 70 a z wydechem 80 licznikowe a keeway jest jeszcze na dotarciu ale takze powinien coś koło tego latać a co do wyrzej wymienonych skutow to żaden mi się nie widzi

Te z pierwszego postu już się nie liczę :slight_smile: teraz zastanawiam się na Symem. Czytałem wiele komentarzy i wszyscy go chwalą :slight_smile: Pojadę jeszcze do innych sklepów i zobaczę czy jest coś ciekawego.

Mam pytanko ile masz obecnie kasy na skuta

Obecnie to kupuje go na raty :slight_smile: Jakbyś przeczytał pierwszego posta to byś wiedział.

MarcinO napisał:

Obecnie to kupuje go na raty

Nową runerkę też można na raty :lol: , ale kosztuje prawie 10 tyś więc na pewno jakiś limit masz. A może keeway f-act? Słyszałem o nim dosyć dobre komentarze.

To jak keeway ideał co by było gdybys aeroxem albo runnem się przejechać…

Nic nie musiałem wplacać. Poprostu przyjechałem do salonu i odebrałem skuter. Wino napisałe ze Hurrican jest dobrym skuterem jako pierwszy sprzęt a Aerox i Runner na takowe się chyba nie nadają.

JA napisalem ze runn i aerox się nie nadają?? Ja bym właśnie w takie uzywane celował. Napisalem ze jezeli nie chcesz uzywki tyko nowy tro jedynie keeway ew kymco