Witam Jestem nowy i mam zamiar kupić skuter. Do tej pory męczyłem się z Komarami i Rometami, jednak ile można ?
Postanowiłem więc że kupić jakiś skuterek, jednak jest jeden warunek, musi być nowy
Niestety nie mam aż tyle kasy na używany sprzęt, więc muszę kupić na raty. Gdybym miał to nawet nie pytałbym o pomoc tylko kupił Aerox’a
Na razie przeglądałem tylko stronę jednego sklepu w mojej okolicy i zainteresowały mnie 3 skuterki: Magnus Rally, Kingway Fonero, Kingway Yarox. Co o nich myślicie. Wiem że Kingway to nie najlepsza marka ale nie wiem czy znajdę coś z lepszej “rodziny”
Co sądzicie o wszystkich 3 modelach ?? Aha i dodam że jestem wysoki więc interesują mnie tylko większe skutery. Jeździłem na skuterku firmy Peda i bardzo nie wygodnie się siedziało.
Kto ci narzucił warunek ze musi byc nowy? Jak chcesz chińczyka to juz lepiej przy komarze zostać. Ew szukaj ale keewaya w ostatecznosci
Kup Kymco. Teraz można wyszukac w ich ofercie tani i fajny model.
Dziękuje za poradę :| A czy jest coś godnego uwagi w ofercie sklepu poniżej ?? http://www.skutery.vxq.pl/oferta/wino napisał:
Jak chcesz chińczyka to juz lepiej przy komarze zostać?.
Z tych co dałeś link to moim zdaniem Sym Red Devil i Sym Jet Euro. A z tych trzech ( jeżeli już musi być chinol ) to ja bym chyba brał Yaroxa.No ale zawsze zostaje jeszcze Keeway też tanio nowy kupisz i na raty.
A jakie modele Keewaya są “masywniejsze” ??
Matrix, RY8, F-ACT
A co możecie powiedzieć o skuterach Sym ??
Kumpel ma i nie narzeka.To taki niby chińczyk ,ale całkiem porządnie wykonany.Jeżeli chodzi o model to jest to wyżej wymieniony Sym Red Devil.MarcinO napisał:
A co możecie powiedzieć o skuterach Sym ??
Typhoon13, ma starsza czy nowsza wersją ? ?
kolega też ma tego sym’a i tez nie narzeka on ma z 2007 roku po ściągnięciu jednej blokady w przekładni skuter śmiga 75km/h
siema wez keewaya najporzadniejszy ztych wszytkich chinczykow (jeden z najporzadniejszych chin)nie wiem dokladnie ile masz do przeznaczenia kasy ale moze matrix
ja tez niedlugo kupuje sqt i będzie to właśnie matrix .
JA BYM CI POLECIŁ keewaya lub syma z dwoma miałem do czynienia nie były one moje ale kumpli sym po zdjęciu blokad lecial 70 a z wydechem 80 licznikowe a keeway jest jeszcze na dotarciu ale takze powinien coś koło tego latać a co do wyrzej wymienonych skutow to żaden mi się nie widzi
Te z pierwszego postu już się nie liczę
teraz zastanawiam się na Symem. Czytałem wiele komentarzy i wszyscy go chwalą
Pojadę jeszcze do innych sklepów i zobaczę czy jest coś ciekawego.
Mam pytanko ile masz obecnie kasy na skuta
Obecnie to kupuje go na raty
Jakbyś przeczytał pierwszego posta to byś wiedział.
Nową runerkę też można na raty :lol: , ale kosztuje prawie 10 tyś więc na pewno jakiś limit masz. A może keeway f-act? Słyszałem o nim dosyć dobre komentarze.MarcinO napisał:
Obecnie to kupuje go na raty
To jak keeway ideał co by było gdybys aeroxem albo runnem się przejechać…
Nic nie musiałem wplacać. Poprostu przyjechałem do salonu i odebrałem skuter. Wino napisałe ze Hurrican jest dobrym skuterem jako pierwszy sprzęt a Aerox i Runner na takowe się chyba nie nadają.
JA napisalem ze runn i aerox się nie nadają?? Ja bym właśnie w takie uzywane celował. Napisalem ze jezeli nie chcesz uzywki tyko nowy tro jedynie keeway ew kymco