Magnus Rally 50 vs Kingway Fonero vs Kingway Yarox

JA napisałem, że HURRICANE jest dobrym skuterem jako 1 sprzęt. Sorki za poprzedniego posta bo chyba zrozumiałeś, że napisałem wyraz “napisliście”. Koniec OT

Niestety wszystko się posypało :confused: Nagłe cięcia w budżecie uniemożliwia mi kupno Sym’a. Co sądzicie o skuterku Romet Bassa ?? Tylko bez postów typu: “Zwykły chińczyk”

Ja polecam sam mam rometa;)

A ile przejechanych km ?? Zauważyłem bardzo duże podobieństwo Basso do Rometa 727 prawie że identyczne. Różnią się tylko przednią lampą i “wlotem powietrza”. Ten Romet to 4-suw, a słyszałem że są one słabsze od 2- suwów, prawda to ??

4t nie nadają się do skuterów. Jeśli skuter to tylko z silnikiem 2t.

Tylko że większość produkowanych skuterów to 4-suwy. Ponawiam pytanie: 4-suw jest słabszy od 2- suwa ? ? I co sądzicie o tym skuterku Romet Bassa, lub Romet 727 ??

tak 4-suw jest słabszy od 2-suw ja bym wolał kupić keeway zamiast rometa

Tylko większość gównianych skuterów jest robiona w 4T !!! Markowe sportowe mocne skutery są w 2T. Yamaha Aerox Gillera Runer Piaggio sp Aprilia rs Aprilia rs di - tech | mały spalanie , kiepska do tuningu Speedfight ! To są skutery które mają bardzo dużo mocy jak na 50ccm ! jak patrze na te chińczyki … ich przyspieszenie to mogę tylko wąchać spaliny od roxa speeda itp ;p NIE KUPUJ ŻADNEGO ROMETA ANI KEEWEYA 10 Letnie roxy są 100x mniej awaryjne od tych gówien.

wyraźnie napisał ze ma mało kasy i che wziąć na raty nowy skuter do tematu ten romet kosztuje o koło 3k keeway HURRICANE jesteś w stanie w tej cenie kupić ten romet tez jest na kołach 10

NIE KUPUJ ŻADNEGO ROMETA ANI KEEWEYA 10 Letnie roxy są 100x mniej awaryjne od tych gówien.

tak to dlaczego tyle jest postów o awarii i to są najczęsciej yamahy itp

Postrach napisał:

tak to dlaczego tyle jest postów o awarii i to są najczęsciej yamahy itp

weź, co ty w ogóle piszesz :shock: Owszem awarie zdarzają się nawet najlepszym, ale nie porównuj gównianego chińczyka do yamahy względem awaryjności...

djbenek, tak, ale coś się zepsuje po przejechaniu 20 tys km a nie tak jak u większości chińczyków po 500km. Chińczyk nadaje się tylko do sporadycznej jazdy do sklepu po mx. 5 km dziennie. Kiedy chcesz robić skuterem dłuższe trasy, albo jeździć po mieście to tylko markowy skuter. Myślisz, że mercedes się nie psuje? nie ma pojazdu, który by się nie psuć. Są pojazdy mniej i bardziej awaryjne, a chinole należą do tej drugiej grupy czyli bardziej awaryjnych. A na forum jest dużo problemów z markowymi bo jak ktoś ma chinola to na forum ma od razu bana bo w wiekszości przypadków jest to dziecko NEO uważające, ze ich skuter jest najlepszy i nie dopuszczają do siebie słowa krytyki i jada po kimś jak zwróci im uwagą, ze skuter z blokadami nie ma prawa jechać 80km/h :stuck_out_tongue: oczywiście są wyjątki, i są też w miarę dobre chińczyki, Kymco, CPI, keeway to w miarę dobre marki jak na chinczyki :slight_smile:

Tylko że większość produkowanych skuterów to 4-suwy.

zauważ, że 4t kładł tylko do chińczyków i markjetowych skuterów made in biedronka itp. :stuck_out_tongue:

corey93 napisał:

zauważ, że 4t kładł tylko do chińczyków i markjetowych skuterów made in biedronka itp.

Jest też Piaggio Zip 4T i Yamaha Giggle :mrgreen:

wiem o tym :P, ale to są wyjątki :slight_smile: i mało ich jest, z reguły jak ktoś kupuje markowy to wybiera 2t nieprawda??? :stuck_out_tongue: i zresztą cena mówi sama za jakosć tych 4t. piaggio zip 4t jest tańszy od 2t chyba o około 500zł :stuck_out_tongue:

Nie pisze tego z powodu iż mam kymco. Ale kymco cpi sym to nie są wyroby chińskie. Więc nie pisz takich rzeczy są to po prostu słabsze lub mniej znane markowe firmy. Owszem są one bardziej awaryjne niz np. yamaha ale także są one trwałymi skuterami. Przykładem jest to iż one produkują qady. Jedyną poważną wadę ich jest to iż większość skuterów jes chłodzonych powietrzem przy dużej mocy to dosyć przeszkadza.

chińczyki to używana przezemnie potocznie nazwa na mniej markowe skutery azjatyckie :wink: i nie uważam, że to złe marki i tak właśnie napisałem :slight_smile:

oczywiście są wyjątki, i są też w miarę dobre chińczyki, Kymco, CPI, keeway to w miarę dobre marki jak na chinczyki

chińczyk -mówię na wszystkie skutery produkowane w azji, ale poza japonią :stuck_out_tongue:

No dobrze ale wróćmy do tematu. A jest tu może jakis posiadacz Rometa 727 ?? Bassa to okrojona wersja 727.

Nie Romet Bassa tylko Router Bassa jest produkowany przez ARKUS & ROMET nie pisze na nim Romet tylko Router a 727 to Romet i różnią się cena Router kosztuje 2800 a Romet 3300 i trochę wyglądem

jeden koleś kupić routera za 4500zł z kaskiem dragona, który sprzedali mu w sklepie za 400zł lol