Nie wiem, ale chyba nie wywnioskowałeś z wypowiedzi Bartoliniego, że wymienił na 80cc tak więc, raczej zrobił to z potrzeby na 'zapas' mocy, a nie bo mu poszedł.
I od kiedy w skuterach robią serię 60cc ?
Od nowości 60 ccm ? Chyba 50... I na tym setupie to 90 na pewno nie pójdzie... z 70 może i tak.
a ja mam też chiński skuter. kupiłem bo był tani. Nie bede pisał czy jest awaryjny czy nie. Myslę , że każda maszyna czy t o chińska czy stary romet czy jawka ,,, ma swoją "duszę" i dla prawdziwych miłośników motoryzacji każda maszyna coś znaczy. A to że dużo ludzi lata chińczykami ,,,,, to już przeważnie kwestia finansowa.
No to mówie Madi ;) w ogóle chyba nie ma 60cc :?
Z tą Chińskością Chińczyków też do końca nie wiadomo jak jest. Ostatnio widziałem homologację Chińczyka na której pisało wyprodukowany we Włoszech. Być może to oszustwo importera lub producenta a może coś w tym jest.
dodge napisał:
No to mówie Madi ;) w ogóle chyba nie ma 60cc :?
Musieliśmy w tym samym momencie pisać.
cylinder 60ccm WM Motor założyłem po przejechaniu 500 km od zakupu w celu podwyższenia mocy.Przydaje się to do jazdy w takim mieście jak Wrocław.
ja mam w sumie 3 peugeot buxy,marketowy toros i baotian do remontu ten marketowy toros chodzi narazie bez zarzutu nakrecone 4500km i nic oby tak dalej!
Ja posiadam Cpi oliver 2t z 2005 roku. Kupiłem go po okazyjnej cenie 1200 zł. Silnik jest włożony od yamahy(niestety nie wiem jakiej)+wariator polini sport i sprężynki sprzęgła czerwone. Niedawno został kupiony wydech tecnigas trek.
Osiągi:
Jak narazie 85km/h, pojechał by więcej lecz nie stety droga była za krótka.
Spalanie około 3-4 litry.
Plusy:
-wygodny, nadaje się na dłuższą podróż
-ładne podświetlenie licznika
-dobre osiągi
-wygodne miejsce dla pasażera
-duże koła, u mnie jest tył 13 cali przód 12cali
Minusy:
-kiepskie wykonanie plastików i gwintów
-słabe przyspieszenie(pracuje nad tym)
zgodze sie z wami 65cm -to predzej -70,80 ale teraz tyle rodzaji cylindrow mozna dostac ,ja kupilem 80 do baotian za ok 60 zl dla poruwnania w peugeocie mam tec 50-140zl ,wiec tez cena jest odpowiednikiem jakosci,a tego cpi kupiles kolego okazyjnie
ja swoj 65ccm kupilem za 70zł i 35 tysi przejechalem
sydney napisał:
zgodze sie z wami 65cm -to predzej -70,80 ale teraz tyle rodzaji cylindrow mozna dostac ,ja kupilem 80 do baotian za ok 60 zl dla poruwnania w peugeocie mam tec 50-140zl ,wiec tez cena jest odpowiednikiem jakosci,a tego cpi kupiles kolego okazyjnie
A dziękuje, człowiek który sprzedawał ten skuter (kupiłem go na początek listopada) mówił że w lato sprzedawałby po cenie 1800zł
nie potepiam az stosunku ceny do jakosci bo np ten 3 skuter ktory mam to toros z reala za 1500 ja nim jezdze moja zona i narazie jest ok a ma 4500 nie bylem na zadnym przegladzie i jezdze na oleju samochodowym ,z reguly przyjelo sie ze co chinskie to tandeta ale...moj
Sydnej a jak w tprosie spisuje się przedni bęben?
Sydney a jak w torosie spisuje się przedni bęben?
narazie jest ok ale wydaje mi sie ze to troche dziwne rozwiazanie bebnowy z przodu!a poza tym pierwsze co to wlasnie to musialem rozebrac bo ktos przy montazu zalozyl odwrotnie blaszke napedu predkosciomierza i wogule licznik nie dzialal ,zadzwonilem do tego serwisu co mialyby byc robione przeglady gosc mi sie zapytal czy mam zdolnosci manualne krecenia kluczami i jak dam rady to mam sam sprobowac i tak tez zrobilem a reszta jak narazie bez zarzutu
Hahaha, fajne te opisy niektórych są... ja posiadam Bartona 21 4 T, i po 50 km, jestem z niego zadowolony, mało pali, myślę że nie będzie tak źle, opinie firma ogólnie w większości jak czytałem - dobre, będę starał się o niego dbać i czuję że długoo na nim pojeżdżę, jest to mój pierwszy w życiu skuterek, więc nabieram doświadczenia dopiero i w sprawach serwisowych, jak i w technice jazdy :D rocznik 2011, Barton 21, 50 km przejechanych (jedna jazda w deszczu), 1800 zł :D no i ogólnie co do chińczyków, to tak gadałem gadałem przed kupnem, a teraz sam mam, ale kupiony u dealera, więc jestem spokojniejszy niż z marketu, czasem jak na te skuterki ze sklepu takiego jak np. Tesco patrzę, to wydaje się, że zaraz po wyjściu mogą się rozpaść... ;)
chińczyk nie chińczyk dokręcenie śrub trzeba sprawdzić
większość producentów to robi robiąc znaczniki na każdej śrubce/nakrętce, świadczy to o dokręceniu właściwym momentem
A ja myślałem, że ta farba na śrubach to rodzaj plomby, żeby było widać czy samemu się nie grzebało.
Mojego chińczyka kupiłem w tesko na promocji, 5000km przejechane i się nie rozpadł. Drobne usterki się zdarzają, ale nigdy nie zawiódł. Pełny gaz cały czas i na dziurach nie zwalniam. A jak się rozleci to sobie go poskładam albo kupię drugiego
Stiopa napisał:
Mojego chińczyka kupiłem w tesko na promocji, 5000km przejechane i się nie rozpadł. Drobne usterki się zdarzają, ale nigdy nie zawiódł. Pełny gaz cały czas i na dziurach nie zwalniam. A jak się rozleci to sobie go poskładam albo kupię drugiego
- kurde, masywne te skutery jednak, jesteś drugą osobą, która napisała o tym, że te skutery z marketu nie są takie złe, i jeszcze się trzymają ;) Teraz to na pewno jeszcze kawał drogi nim zrobisz jak już tyle i bez poważnych usterek :D