Made in China: Właściciele chińskich skuterów

Czy ja wiem, czy taki masywny. Najlżejszy na kółkach 10-tkach. Waży chyba 88kg, więc trochę mniej ode mnie.

Chodziło mi o masywny w sensie bezawaryjności, silnik porządnie zrobiony :)

Ogólnie z silnikami w takich skuterach problemów nie ma. Gorzej jest z resztą osprzętu. Sam w sobie silnik 139QMB nie jest taki zły jak mówią. Dobrze zadbany 139QMB potrafi zrobić i 15 tys. bez remontu.

Router Pluss 2011r v-max na blokadzie 45-50km/h bez 70km/h
Jedyna awaria to przebita opona prze ze mnie bo bez powietrza jedziłem.

Mam prawie 8tys km na skuterze Bee retro. Zrobiłem większa eskapadę,jednorazowo prawie 400km w jedna stronę-oczywiście, że z postojami.Sprawował się świetnie. Myślę, że chińczyki nie są takie do końca wcale złe. Prawda jest taka, że wymagają " więcej cierpliwości i poświecenia" Kupiłem żonie Kolibra- myślę, że wybór jest prawidłowy- cena i umiejętność pogrzebania były za taką decyzją.

Kiedyś jeździłem trochę Chińczykiem. Był cały rozklekotany(to głownie przez zaniedbanie właściciela) ale śmigał aż miło. Jeśli ktoś potrafi sam zrobić podstawowe rzeczy to i na Chińskim sporo pojeździ.

Przykładem może być choćby KrzysiekP. Ostatnio wspominał, że swoją Incą nalatał w niecałe 2 lata prawie 23tyś km !
Także to o czymś świadczy.

Panowie, podpowiedzcie, które miejsca warto sprawdzić w celu dokręcenia śrubek ? jak narazie nie zauważyłem żeby jakaś część mi odpadła ani sie luzowała ale wole przegonić los i uprzedzić fakty.

Z góry dzięki za pomoc ...

Nie wiem... Najlepiej wszystkie dokręć, a przede wszystkim te od kółek ;d

A tak wgl... Ja mam Routera Bassę Town & City (151 km dopiero przejechane), ale sprawuje się jak na razie świetnie... Tylko dużo pali... Wczoraj ją musiałem pchać 5 km do domu, bo zapomniałem zatankować ;dd

A tak wgl... Ja ją docieram odblokowaną, ale jeżdżąc jak zablokowaną, bo czasem lubię sobie trochę przyspieszyć... Odblokowałem ją 10 km temu ;d (jak miałem 140 zrobione).

Witam wszystkich. Jestem szczęśliwy ( pewnie do pierwszej awarii ) ze moge dołączyc do rodziny skuterowców.

Mam chinczyka
marka YIBEN F1 ( kingway fiesta czy GB CYCLEONE )
Dopiero 90km najechane w 2 dni ale fajnie sie jeździ.
Prędkość max ( tak sądze bo nie chcialem przeginac) 60km/h na odblokowanym module bo zalozyli mi omyłkowo 30km/h wiec odblokowali :)
Teraz wymiana oleju i szukam blokad do zdjęcia

Pozdrowionka

Zipp Vapor 2012 :D
Szafa: 800km
V-max : 53km/h z górki.
Spalanie: 2-2,4l/100km

Toros Fresco 2012
850 km
V-max:52hm/h z górki ( zablokowany)
Spalanie:Jeszcze docieranie ale około 2,5/

-- @duruddg NIE ODDŁAWIAJ GO JESZCZE BO SZKODA SILNIKA, CHYBA ŻE NAPRAWDE POSZANUJESZ I ANI RAZU NIE BĘDZIESZ JECHAŁ DO OPORU.

KuubaPl masz 4t czy 2t

Panie i Panowie
śmiem poinformować ze moj przeibeg w obecnej chwili to 25800km w ciągu 23 miesiecy
jezdze inca street 50 2t

I na Mixolu, Krzysiek! To też ważne.

Quantum 90ccm 4T
Vmax licznikowe sporo ponad 90km/h, GPS 83km/h
Przebieg 11tyś kilometrów w 4 miesiące :) (jeden miesiąc jazdy jeszcze w tamtym roku jesienią, i teraz pomykam od marca.

Toros Fresco 4T
Przebieg prawie 2700km bez paru groszy , dziennie rośnie.
V-max na prostej ok. 65km/h GPS, z górki zamyka licznik.
Jeszcze przełożenia do wymiany.

Romet Router sport 50s
przebieg:80km(troche mało,dotarcie..logiczne)
vm-max:ok45km/h
Na sam początek to dałem podkładki pod prawie kazda srube bo zle byly spasowane jak to w chinolach. No i pierwszego dnia sie przewrócil bo stał na nózce na leciutkiej górce ,ale plastkiki przetrwały (lekko zdarty lakier).Smiga az miło a najlepiej jaki sie troche rozgrzeje.

Moto Magnus Solatio
przebieg: 9700km
v max: coś koło 60 km/h

pasek zmieniony kilka dni temu :) i to tyle, wszystko seria

Inca Street 50 2t
Rok produkcji 2009
Pierwsza rejestracja : Maj 2012 :D
Przebieg: 5800
Spalanie : 4,5-5l ;/
V-max 75 licznikowe ;)
CASTROL POWER RACING ;D

Keeway Hurricane
Rok produkcji 23.08.2007
Data pierwszej rejestracji 24.08.2007 (z dowodem w ręce :))
Przebieg: 8,5 tyś. narazie bez większych awarii.
Spalanie: Kiedyś 2,5 ale potem się obudziłem. Teraz jakieś 3,5l
V-max po zdjęciu blokad z tłumika licznikowe 55 km/h
Olej: Orlen Platinum 2T

Ja jestem posiadaczem Zipp Parco i jestem zadowolony z wyglądu jak i bez awaryjności no ale trzeba go bardziej pieścić i uważać. Ale jednak stwierdzam że markowe to lepsze i pewniejsze skutery lub motocykle.

Zipp Parco
Przebieg:500km (dopiero ;d)
Spalanie:2,5l potwierdzone
V-max około78km/h blokada do 45km/h
Awarie:Odkręcenie się paru śrubek, luzy na kierwonicy