[1 post będzie aktualizowany , Plany Itd.]
=-=-=-=-=-=-=-=-=
“Co Chwile Wciskam Gaz, Zegar Przestaje Mierzyć Czas,
Lewy Pas…Zaglądam Śmiećrci w Twarz…”
=-=-=-=-=-=-=-=-=
Longjia LJ50QTK
Odblokowany: TAK
TUNING: TAK - średni.
Osiągi: max 80km/h.
Przyśpieszenie: Bardzo dobre… już bez muła.
FROM: CHINA ! ^^
Ja mam na imię Daniel i jestem z Nowego Sącza - Woj. Małopolskie.
NIGHT RIDERS: http://www.nriders.ubf.pl/
Tutaj macie fotkę:
=======================================================
SZCZEGÓŁY:
MECHANIKA:
- Tłumik Tecnigas Next R
- Sprzęgło Stage 6
- Moduł [Odblokowany]
- Filtr Stożkowy
- Wariator Naraku HS Speed
- Przeciwtależ wariatora (w zestawie)
- Dysza 82’ śr. 6
- Rolki 3.5g
- Sprężyna Centralna czerwona Naraku Speed +60%
- Sprężynki Czerwone twarde
- Sportowy Pasek
- Nowa przekładnia [Na gwarancji] - Po za długich zabawach ze Stoopim^^
OPTYKA:
- Srebrny napis STREET
- Usunąłem przednie kierunki i dałem zamiast postojówek
- Uciąłem tylni plastik i rej. na przekładnie dałem
- Jestem w trakcie wygładzania nadkola
PLANY:
mechanika:
- Cylek 70cc Stage 6 Sport Pro
- Jakiś wał - nie wiem jeszcze jaki - Co poleciacie i podejdzie?
Możliwe że EVO TOP Racing
- Gaźnik Stage 6 Racing - prawdopodobnie 19mm
- Kruciec Stage 6 Racing
- Jakieś ulepszenia chłodzenia
optyka:
- Wygładzić tył - nadkole
- Przednie kierunki zamiast postojówek
- Zrobić coś z tylnymi kierunkami przy wygładzaniu tyłu
- Polerka przekładni też wchodzi w gre
- Polerka klamek
- przerobić dwunastobar
- przedłużka amortyzatora
=======================================================
Co do tego Chinolka, z początku wydawało się tragicznie, bo zrozumiałem jaki błąd popełniłem kupując chinola zamiast jakiś markowy skuter, najlepiej Roxa…
Ale nie było opcji sprzedania go, więc tuninguje go i jak na razie nie jest najgorzej. Efekty całkiem imponujące.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
HISTORIA:
Wszystko zaczęło się jakiś czas temu od tego że kolega mojego taty miał skuter no i przyjeżdżał nim często do nas. W końcu się mnie zapytał czy chce się przejechać no i ja chętnie zacząłem ruszać skuterem. No i myślę że to banalne no i …fajne^^. Więc jak tylko przyjeżdżał to dawał mi shliffa - najpierw po placu, potem po ulicy. Następnie miałem zajawke na quady i miałem taką 150tkę małą - co się na niej wyprawiało. Miałem ją z dwa miesiące ale że się psuła to sprzedałem. W późniejszym czasie wpadłem na pomysł aby kupić skuter bo tyle już ich zaczęło jeździć. Więc poczekałem i zrobiłem kartę motorowerową - Następnie 2tyg po decyzji wyprosiłem rodziców i już skuterek był pod domem. Nie wiedziałem że błędem będzie kupienie chinola bo się w ogólne na tym nie znałem - nic a nic. Myślałem że to będzie tragedia ale razem z kumplem który się dużo lepiej ode mnie na tym znał zrobiliśmy coś fajnego z tego chinolka. I można powiedzieć że jestem zadowolony .Z czasem zacząłem bawić się w tuning, stunt. Zacząłem jeździć na szliffy z kolegami. Pod koniec sezonu 2008 w zimie miałem zamiar sprzedawać skuter bo miałem glebe na mokrym w dodatku na kostach i rodzice się martwili. Lecz nie sprzedałem go i wraz z rozpoczęciem sezonu zmieńiłem zdanie i postanowiłem go nie sprzedawać i do dziś jeżdżę i powolutku przy nim robie. Mamy teraz nawet taki team [ www.streetns.ubf.pl ] No i jest hobby - skuter - motoryzacja - tuning - stunt - shliffy itd.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
No więc wróciłem.
Oto nowa sesyjka fotek.
^^
LOOK:
SESYJKA 2:
Bo malutki optyki, nic prawie xD
Mechanika 7/10
Optyka 6/10
Mechanika 8/10 Na chińczyka to b.dobrze:)
Pozdro Kondzio94
no ciekawy chinczyk
ciekawej jak będzie chodził po załorzeniu częsci które sa w planach :roll:
A co planyjesz zrobi z optyki :?:
No jak tylko jakiś pieniądz wpadnie to wszystko będę powoli robił w mechanice.
No a właśnie nad optyką się zastanawiam, ale nie mam pojęcia co mógłbym ciekawego zrobić:> Co byście polecaliż Co takiego fajnego efektywnego można zrobić?
I jaka jest sytuacja z neonami pod spódł Opłaca się coś takiego robić ,czy to totalna wiochaż^^
kumpel ma to longije i powiem ze jak na seryjniaka to bardzo ładnie się zbiera
Nawet fajny, fajne plany i tuning Wygląd taki se
Daje 6/10.
znajomy go ma ale zdecydowal ze nie robi tuningu bo nie warto ja jestme innej mysli, poszukalbym czegos ciekawego ale na pewno polerki itd by się kłaniały
Morellos, Co ciekawego więcej mógłbyś napisać, co konkretniej zrobić z optyki, jakie koszty,gdzie można coś dostać?
ten skuter ma bardzo fajne plastiki, ladnie wykonane.
jakbym go mial na pewno usunalbym stelaz metalowy,
do tego ten błotnik(chlapacz) z tylu i kierunkowskazy i albo dokupil kierunkowskazy i dokleil do plastikow jakieś ale beda slabo swiecic albo zrobil dobre diodowe kierunki w lampie z tylu.
z przodu tez można zrobić zamiast postojowek naprawde kozackie kierunki usuwajac te z pod kiery.
myslalbym tez na polerka pokrywy przekładni moze cos mi jeszcze wpadnie do glowy , jakbys dodal więcej fotek z kilku profili
Jak Ci tam pomoglem to Piwko mozesz postawic tylko takie forumowe
Jakoś za niedługo postaram się porobić więcej fotek;)
Ale z optyki to planuję tak:
- Wygładzić tył, i kierunki zrobić jakoś fajnie
- Wywalić wiadomo błotnik
- Będę tez myślał o tych przednich kierunkach(dzięki za pomysł)
- Polerka przekładni też wchodzi w gre(znów dzięki za pomysł)
Czekam na więcej propozycji.
A co do stelaża to on akurat mi się podoba, tylko planuje go bardziej pod stunt przerobić;)
Pozdrawiam
DesiRe
seryjny nieźle wygląda
możesz przedłużkę amora z tyłu dać, jak wywalisz ten błotnik
Też będę o tym myślał. Na razie zamierzam pozbyć się wystających kierunków. W przypadku przednich prawdopodobnie zamiast postojówek je dam:]
Jakieś inne pomysły i oceny?
DesiRe napisał:
OSI¡GI: Aktualnie ok. 80km/h MAX po Prostej
PRZYŚPIESZENIE: B. Dobre, Prawie idzie na koło
Jak to mówią "prawie robi wielką różnice"
Sebo W. napisał:
DesiRe napisał:
OSI¡GI: Aktualnie ok. 80km/h MAX po Prostej
PRZYŚPIESZENIE: B. Dobre, Prawie idzie na koło
Jak to mówią "prawie robi wielką różnice"
Juz się nie masz czego czepiac ??
rob maszynke rob bo warto ;-) jak cos zmienisz daj znac, chetnie ocenie , skomentuje :-D
Hejka DesiRe tez mam ten skuter tylko ze w wydaniu kingway’a czyli yaroxa. Ja sobie tego skuterka bardziej do stuntu przygotowuje
a ja mam pomysł na tylne kierunki że można by wyciąć w nadkolu dziurki na kierunki i by tak zwisały w dół spoko efekt
Ciekaw jestem jak będzie jechał jak wsadzisz w niego to co planujesz
Zastanawiam się tylko jak to się stało, że przyszedłeś na to forum w połowie listopada, Bóg jeden wie dlaczego zostałeś moderatorem i mimo faktu, że dostałeś taką funkcję na tym forum Twoja przygoda z nim nie trwała nawet miesiąc. Dostajesz piwo - nagroda ode mnie w konkursię “Niewypały 2008”
2008-12-12, 17:55 (Minut: 0)
Widać, że również regularnie uczęszcza na forum... :/
A szkoda - ja też myślałem, że będzie z tego coś ciekawego.
Hmmm Witam.^^ No ostatnio rzadko zaglądałem na forum, prawie w ogóle, gdyż w planach miałem sprzedawać tego skuterka. Nawet moda już nie mam ,ale to oczywiste.
Ale jeszcze nic nie wiadomo, może będę sprzedawał może nie. Ale raczej nie.
No ogólnie to wracam do was na forum:)
No i update: DODAŁEM FOTKI, LOOK 1wszy post.