Łeba na raz! Koniec czerwca/początek lipca.

Jestem z Bydgoszczy i Pisze się by do was dołączyć !!!

nygus łodziak jesteś czy okolica?? Włąśnie skuterem to jest coś przejechać polske a somochodem to 0 atrakcji wsiadasz i wysiadasz na miejscu a tutaj droga pełna atrakcji jak dla mnie BOMBA:)

Czekam na rozwój sytuacji i jakieś bardziej szczegółowe ustalenia. O urlopie nie mam co marzyć, ale chociaż będę miał ten weekend wolny. Co do młodych ludzi, to jestem za ich towarzystwem. Ja już ma 43 lata i wielu ciekawych rzeczy uczę się od nich.

Łódź, Stare Chojny :)

Podobnie tą trasę wytyczyłem jak Ty Karbon. Dołączę gdzieś na kujawach, w okolicy Barcina.

Tak jak gadaliśmy w bieszczadach, mam zamiar odłączyć się w Malborku i pojechać na Mazury. Dokładne mapki porobie jak bede miał dostęp do kompa.
pozdraw

Ahaa ciękawe ile osób się uzbiera:)

nygus ja z powiatu sieradzkiego moze wiesz gdzie to jest:)

zduńska wola - łask i sieradz w jednej lini leżą :)

madi, a Ty być nie jechał z Warszawy/Otwocka ?

ja jadę z Piaseczna

aaa to ok, bo gdybym się zdecydował i miał możliwość to wolałbym z kimś ruszać z W-wy :)

madi napisał:

ja jadę z Piaseczna

dokłądnie:)To macie zamiar jechać przez sieradz zduńską itp? To bym się zabrał .Jeśli ktoś jedzie z łódzkiego pisać nawet na pw:)

mxx to przecież można się umówić gdzieś po drodze, np w Lesznie :)

przez sieradz nie wiem kto by jechał, mi tam jest nie po drodze

ja będę tak jechał: Piaseczno - Sochaczew - Płock - Włocławek - Inowrocław - Barcin i dalej z Karbonem.

aha może by się gdzieś dojechał albo coś pomyśle jeszcze.

Sieradz to ja znam jak swoją kieszeń, obok zadzimia mam działkę :)
Zapraszam do łodzi panowie :)

noo to super :) Ja jutro z grupy sieradzkiej motocyklowej jade do rossosyc ale to nie na temat więc już milcze:)

Gdyby to kogoś interesowało.
Zestaw "gwiaździsta noc" w decathlonie kosztuje równe 200 zł.
Namiot (zwijany w rulon) - 129,99 zł (ten o którym ktoś tu wspominał)
Karimata - 30 zł
Śpiwór - 40 zł

rozmowy o śpiworach prowadźcie w of-topicu turystycznym, żeby tu sie śmietnik nie robił ;)

najmocniej przepraszam :)

Madi, tak na dziś dobrym miejscem na spotkanie byłby Szubin gdyby mi trasa wypadła przez Kalisz i Gniezno. Muszę sprawdzić jak wyglądają remonty dróg na planowanej trasie by nie tracić czasu na objazdy.Między Barcinem a Szubinem jest około 25 km i jest po drodze. Dokładną mapkę mojego dojazdu wstawię początkiem czerwca, ale ogólna koncepcja trasy się nie zmieni a tylko ją uszczegółowię. Podam też godzinę, na którą postaram się tam dojechać, i może tak jak w Bieszczadach uda nam się zjechać prawie w tym samym czasie. To samo dotyczy mojej trasy powrotnej wzdłuż Wisły. Przez które miejscowości tylko przejechać, a którym poświęcić więcej czasu, to wymaga popracowania z mapą i internetem.
Jutro pozwolę sobie ustosunkować się do kilku powyższych wpisów, by uszczegółowić swoją koncepcję trasy dojazdowej do Łeby.
mxx_rs jeśli mogę Ci radzić, to zamiast karimaty lepiej zaopatrzyć się w materac turystyczny, który po złożeniu zajmuje nawet mniej miejsca niż karimata a komfort spania jest nieporównywalny. Cena takiego materaca to 20 - 30 zł. Jeśli inwestować w śpiwór to tylko taki, którego komfort cieplny oscyluje w granicach co najmniej 5 stopni a im niżej tym lepiej.
Nie wyobrażasz sobie jak zimne mogą być noce po bardzo upalnym dniu i jak bardzo można zmarznąć w nocy w nieodpowiednim śpiworze. Jestem pewien, że śpiwór za 40 zł. nadaje się na ciepłe letnie noce a końcem czerwca w nocy potrafi być bardzo zimno (czego sam doświadczyłem) i taki śpiwór może nie wystarczyć. Co do namiotu to ten za 130 zł. jest ok.

Szubin jest Ok, ale myślę, że wymyślimy coś lepszego. W Wenecji jest kolejka którą chciałbym zobaczyć. Kawałek dalej jest Biskupin. Wenecja jest 10 km od Żnina. Przyajmniej wiemy w jakiej okolicy się spotkamy. Z resztą jeszcze jest dużo czasu.

Tak policzyłem trasę swoją i wyszło 587 km. Przemianuję ją trochę by było ponad 600. Będzie to mój nowy rekord przebiegu dziennego. Dotychczasowy to 480 km.