Kymco Vitality - wszystko o nim.

Nie musi .
Skoro Vitality ma gaźnik Keihin'a , to będzie wszystko wporzo.
Kolego, dysza ma pasować do gaźnika, a nie do skutera ;-).
Jak masz Keihin'a w Vitalce, a Keihin też będzie np. w Runnerze, to możesz sobie gaźnik , oraz części gaźnikowe włożyc z tego skutera do tego etc.

Ale chodzi mi czy 4T,a 2T mają ten sam gaźnik,bo są różne średnice dysz M4,M5 itd.

Wykręciłem dziś świecę w swoim Kymco Vitality po przebiegu 8800km,co o niej sądzicie?

Tu zdj. w pełnym rozmiarze:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/599f117646e3b5df.html

Mam pytanie,jakbym zmienił cylinder na któryś z tych zestawów to o ile wzrośnie spalanie?

http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_135_821&products_id=2220&osCsid=621a76d3e491bfe747c8ca3bc8af434b

http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_135_821&products_id=4663&osCsid=621a76d3e491bfe747c8ca3bc8af434b

Hugo widzę że masz ładny papier toaletowy w biedronki hi hi ;-D

To nie papier tylko ręczniki papierowe chyba z biedronki :D Proszę o odpowiedź na pytanie wyżej dotyczące spalania.

Ja bym brał ten żeliwny z głowicą Malossi Sport. Spalanie może wzrosnąć dwukrotnie jeżeli nie zmienisz przełożenia na zębatkach przekładni.

Pietro,a co myślisz po tej świecy?

Widać, że jest ok ;)

Czyli nie trzeba zmieniać ustawienia mieszanki?

Nie trzeba, świeca ładnie wygląda i ma właściwy kolor, spalanie też w normie. Jak dobrze odpala na zimnym i gorącym silniku to po co grzebać?

Mam jeszcze pytanie,będę wymieniał świecę,czy trzeba ją jakoś wypalić przy pierwszym uruchomieniu bo gdzieś obiło mi się o uszy? I czy po jakimś czasie dokręcić mocniej,czy od razu dosyć mocno wkręcić?

Wypala się nowe świece w ścigaczach, bo w takich motorkach świece mają ekstremalne warunki pracy. Dokręć nie zbyt mocno i wystarczy, nie trzeba więcej poprawiać.
Jak poprawisz dokręcenie świecy na rozgrzanym silniku, to potem możesz mieć trudności z jej odkręceniem, a po kilku takich mocnych dokręceniach może uszkodzić się gwint w głowicy..przerabiałem to swego czasu w Simsonach, potem musiałem dorabiać redukcje pod świece.

Hugo jak chcesz, możesz wygrzać nową świecę, to nie zaszkodzi

Kolejne pytanie,mianowicie jak bardzo wplywaja na przyspieszenie i predkosc maksymalna starte rolki. Mam juz prawie 11500km i skuter wyciaga 65km/h w porywach do 70km/h,podczas gdy byl prawie nowy lecial 75km/h,czy rolki tak bardzo obnizyly ta predkosc? A moze tez wina paska?

rolki masz już kwadratowe :) Przypomnij mi, to wezmę następnym razem swoje po 7000 km to zobaczysz jak mogą być zeszlifowane...

HugoBoss napisał:

Kolejne pytanie,mianowicie jak bardzo wplywaja na przyspieszenie i predkosc maksymalna starte rolki.

Bardzo. Pod wpływem siły odśrodkowej rolki wędrują na zewnątrz wariatora. Jeżeli są mocno starte to po pierwsze zmniejszyła sie ich masa a po drugie nie wędrują swobodnie po bieżni. Zawsze warto sprawdzić i wyczyścić i ew. wymienić.

HugoBoss napisał:

Kolejne pytanie,mianowicie jak bardzo wplywaja na przyspieszenie i predkosc maksymalna starte rolki. Mam juz prawie 11500km i skuter wyciaga 65km/h w porywach do 70km/h,podczas gdy byl prawie nowy lecial 75km/h,czy rolki tak bardzo obnizyly ta predkosc? A moze tez wina paska?

Nie ma to większego znaczenia, ponieważ zddziera się powierzchnia teflonowa która nic nie waży, cały ciężar rolki jest w środku, -(metalowa tulejka). Zdarte rolki, mogą natomiast hałasować przy określonych obrotach silnika, bo luźno latają w wario.

Pietro to wytłumacz mi czemu mój skuter gorzej przyspiesza i prędkość max zmalała z 75km/h do około 65km/h.

HugoBoss napisał:

Pietro to wytłumacz mi czemu mój skuter gorzej przyspiesza i prędkość max zmalała z 75km/h do około 65km/h.

Nie wiem czemu? Duży masz przebieg? może nazbierał się nagar w kanale wydechowym cylindra? w końcu to dwusuw, spala olej i tworzy się nagar.
Gdyby nawet rolki się zdarły i spadła ich waga, wtedy miałbyś lepsze przyspieszenie.

Powiem Ci, że w moim po przebiegu 30tyś, są jeszcze oryginalne rolki, zdarte na kwadraty, a idzie ze startu jak rakieta ;)