Witam, jest to mój pierwszy większy post na tym forum, i mam nadzieję, że nie ostatni :) Zacznę od najważniejszego. Zanim kupiłem Kymco jeździło na sportowym wydechu Technigas i rolkach 6,5g. Gdy je kupiłem było w 100% seryjne. Teraz jedynie zakupiłem wariator TOP RACING SV1 CHROM i wsadziłem rolki 6.5g, reszta 100% seria. Jego przebieg to 19 tys km bez kapitalki, czy wymiany pierścieni itd. Dodam jeszcze że pasek już ma z 9 tys km. Jest to pasek Bando, za parę dni wymienię na nowy DAYCO
Tak jak w opisie, zacznę od pytań:
1. Czy moje Kymco S9 LC 2004 rok różni się czymś od Kymco S9 LC z 2012 roku? Chodzi mi głównie o silnik i jakieś rozwiązania technologiczne wpływające na dynamikę i komfort jazdy.
2.Jaki jest rozmiar standardowej dyszy głównej gaźnika. Szukałem po forach i znalazłem, ze jest to niby rozmiar 92, jednak sądzę, że jest ona za duża do serii.
3. Jaka jest standardowa waga rolek?
4. Czy słaby v-max może być spowodowany tym przebiegiem? Co może mieć na to wpływ. Moja waga to 55kg
a teraz problem:
Kymco znakomicie odpala, nie mam z nim żadnych większych kłopotów, jednak jedna rzecz mnie nurtuje. Kymco dość dziwnie reaguje na manetkę. Reakcja jest tak jakby spóźniona, jednak dotyczy to tylko niskich obrotów. Od 4-5 tys reakcja jest w ogóle inna. Próbowałem regulować gaźnik, jednak to nic nie pomaga.
2 sprawą jest słaby v max, bo tylko 70 licznikowe, no max 75, podczas gdy seryjne Kymco kolegi spokojnie zamyka licznik i jeci dużo dużo więcej, i to przy lepszym przyśpieszeniu na serii. Co z moim egemplażem może być nie tak.
Dodam że jak wymieniałem wariator to zerknąłem pod dzwon sprzęgła, i również było grzebane przy napędzie, bo ma on założone żółte sprężyny sprzęgła i białą centalną Malossi +1000rpm.
Tak jak powyżej, nie wiem czym może to wszystko być spowodowane także prosiłbym o każdą sugestię czy pomysł. Nie mam pojęcia za co się zabrać, bo jest mój pierwszy 2t, także proszę o pomoc.
Jeżeli popełniłem gdzieś błąd, to proszę o wyrozumiałość, jestem tylko człowiekiem :)