Witam
Zamierzam skusić się wlasnie na ten skuter.
Co o nim sądzicie?
Jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu? ?
Jakie są jego bolączki?
I czy wogole warto go kupić :)
Pozdrawiam
Witam
Zamierzam skusić się wlasnie na ten skuter.
Co o nim sądzicie?
Jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu? ?
Jakie są jego bolączki?
I czy wogole warto go kupić :)
Pozdrawiam
1.zalezy jaki rocznik 2.cena? 3. jesli silnik jest ok to posmigasz ,na rynku mozna juz kupic tanio mam cos takiego jest wygodny nawet na długiej trasie ,szybki max 125h. jesli idzie o bolączki nie wiem jezdze po kraju i nic , za to po gorach idzie pieknie z full obciązeniem nie jest to made japan ale w miare ma swoją klasę , ja mam rocznik 2006.
Mam do kupienia 2003 rok. Za 3500zl. Wyglada na zadbanego, jutro jadę przyjrzeć mu się z bliska :)
Ma to być mój pierwszy mocniejszy skuter dlatego szukam czegoś nie drogiego co da mi już trochę frajdy z jazdy i przyda się w codziennym użytkowaniu na dojazdy do pracy.
mysle ze za drogo za taki rocznik, chyba ze ma papiery na 50cm-u nas są tansze
Po wstepnych oględzinach wygląda to nastepujaco:
Sprzedaje osoba prywatna nie handlarz.
Wizualnie w bardzo dobrym stanie, no może pozatym że ktoś miał fantazję i okleił kymco brandem Hondy.. na szczezcie można to usunąć.
Przebieg jak dla mnie troszkę za mały jak na ten rocznik bo 18tys.
Odpalil po dluzszym kreceniu, ( przy mnie wkladal akumulator, jak twierdzil nie byl odpalany przez zime) po rozgrzaniu palil od pierwszego przekrecenia.
Ma założony kufer.
Cala elektronika działa bez zarzutu..
Niestety nie chce zejść nic z ceny, dorzuca elektryczne luterko :p
Musze to przemyslec..
Niestety w mojej okolicy nie ma, za duzego wyboru jezeli chodzi o grand dinka..
ja bym jeszcze zrobił kilka km. no ale to nie ten czas, pomyslec i tak albo tak
@mangap
jak masz to wrzuć jakieś fotki (zrób zbliżenia na opony, tarcze i inne szczegóły mogące świadczyć o przebiegu), link do ogłoszenia.
Niestety nie mam zadnych fotek, ponieważ sam dzisiaj nie zrobiłem, a kymco nie było nigdzie wystawione. Opony byly wymieniane bo sa jeszcze na nich włoski po bokach.
Dostałem namiar na niego od właściciela serwisu kymco w poznaniu ( Moto-set ), do ktorego posiadacz dinka zgłosił sie z chęcią sprzedaży w października.
Gość z moto-set powiedział że rzucił na niego okiem, przejechał się nim i na szybko może powiedziec, że jest warty uwagi, a nie wziął go w komis bo był październik i za dużo by na nim nie zarobil.
ciekawe czemu opony wymieniał...
widzę, że jesteś trochę napalony na te Kymco... w sumie normalne.
Weź kogoś, jakiegoś znajomego motocykliste / skuterzystę ze sobą na oględziny (oceni na chłodno bez emocji i doradzi), przejedź się, wypytaj o szczegóły...
Edit moim zdaniem przebieg podejrzanie niski, to jest przebieg na 2 sezony a nie 10... + jeszcze ta wymiana opon... (pewnie powie że były chińskie i kiepsko trzymały sie drogi), raczej nie pokaże starych jak znam życie
Cóż, kręcenie licznika to niestety na porządku dziennym, najważniejsze żeby nie był po dzwonie, ze spawaną ramą, sprowadzony...
18 tys. km.fakt za mało na ten rocznik,dolicz uzywanie tego skunta na zachodzie +jeszcze u nas 45-50tys.km.jeżeli jest dobrze utrzymany to ok ale jak cos nie tak to bedziesz miał silnik do roboty ja to przeszłem i nikomu tego nie życzę,na każdą rzecz czekasz w wawce 2 tygodnie zanim sprowadzą do kraju, mogiła...uważaj
W sumie to poprostu totolotek...
Trzeba by tak naprawde rozebrać skuter, żeby mieć pewność ze jest ok..
Niestety tak to jest z tymi używanymi skuterami, ale jak kogoś nie stać na nowy to niestety nie ma wyjscia...
A kolege Andrzeja ile kosztowała ta nieprzyjemnośc?
Ogolnie nie uparlem sie na kymco, ale slyszalem o tej marce duzo dobrego i oczywiscie w kwocie do 4000tys. Ciezko jest znalesc cos o podobnych parametrach :)
ta zabawa kosztowała mnie ok.3-4tyś. +mechanik ale silnik prawie nowy-życie!teraz to jest frajda nim śmigac, typowy kanapowiec mimo ze mam jeszcze w garażu peugeota 100cc to kymkaczem przyjemniej sie śmiga nie ma porównania jadąc 100h na trasie nic sie nie meczysz jak 50cc czy 100cc nie napalam cię ale jak kupisz to zobaczysz...
Tydzien temu oglądałem kymco z 2004r. ! Z tym ze delikatnie przerysowany, bardziej prawdopodobny przebieg, ale tylko teoretycznie bo tez mogl bym krecony.... http://allegro.pl/skuter-kymco-grand-dink-250-kask-gratis-okazja-i2948585398.html
Ja bym się zastanowił nad tym modelem;
http://moto.allegro.pl/suzuki-burgman-250-zarej-ubezpi-stan-bdb-i2969863833.html
http://moto.allegro.pl/suzuki-burgman-i2971117793.html
http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an-250-stan-bdb-2000rok-krakow-M3317601.html
@andrzej2465
Trzeba bedzie zaryzykować i mieć nadzieje ze będzie ok. Jak kupie planuje oddać do serwisu, żeby sprawdzili przygotowali do sezonu itd. Wtedy zobaczymy czy mialem szczescie czy pecha :p
andrzej2310 widziałes burgmana 10 letniego czy 12l. z tak małym przebiegiem powiedz to blondynce ona uwierzy ja nie, te motory są po 60-70tyś i idą do nas bo handlarz jeszcze może zarobić 2tyś. taka jest prawda o tych skuterach
@andrzej 2310
Dzieki za linki. Z mojej okolicy to tylko ten pierwszy sie kwalifikuje, bo pozostalych za dalego.. ale pewnie i tak nie sprzeda burgmana ponizej 4500zl.. zapytam :)
To tez racja..
Jedź z tym Kymco do serwisu i niech sprawdzają zapłacisz może ze 120zł ale będziesz wiedział co masz.