Wczoraj w Poznaniu była piękna pogoda, więc grzechem było by nie jechać i nie zrobić przejażdżki owym kymco :-) no i skończyło się tym że się zdecydowałem.
Na serwis jestem umówiony we czwartek także zobaczymy na ile była to dobra decyzja :-) dam znać co i jak jak odbiore moto z serwisu..
Moim zdaniem to nie była dobra decyzja,bo teraz zobaczysz jak ciężko z częściami do niego. Nie kupuje się skutera,który nie był oficjalnie sprzedawany w Polsce.
Moim zdaniem to nie była dobra decyzja,bo teraz zobaczysz jak ciężko z częściami do niego. Nie kupuje się skutera,który nie był oficjalnie sprzedawany w Polsce.
Nie wiem jak jest z kymco ale jeżeli z częściami podobnie jak do Burgmana to kicha :( sam szukam(w rozsądnej cenie )lampy clar tył prawej do 650.
Nie jest tak źle z tymi częściami. Generalnie bez problemu graty dostaniesz w Motorlandzie i na Kymcosklep. Generalnie w swoim zrobiłem pełen serwis i dostęp do części był bez problemowy. Jedyna rzecz której "prawie" nigdzie nie ma od ręki to tarcze hamulcowe, ale te to się raczej wymienia raz na całe życie skutera. Na allegro masz od groma częsci używanych (plastiki, lampy itp.) tego nowego nie musisz kupować bo i po co :) Uważam że GD to świetny wybór w relacji jakość / cena. Jedyną wadą jaką spostrzegłem jest to że lusterka są na wysokości lusterek samochodowych i trzeba często w korku korzystać z ich elektryki :)
WITAM, POTZREBUJE WYMIEĆ OLEJ W GRAND DINK 250 : PROSILBYM O JAKIES WSKAZÓWKI ILE TEGO OLEJU I CZY SA JAKIES SKOMPLIKOWANE PROCEDURY PRZY WYMIANIE... CHCHIALBYM WYMIENIC W SILNIKU I W PRZEKŁADNI
Witam miałem GD 125 myślę że procedury są te same czyli musisz najpierw mieć filterek ,następnie rozgrzać silnik i przekładnię -zrobić kilka km -pospuszczać ciepłe oleje a później wlać świeży olej- u mnie to były wytłoczone pojemności na bloku silnika i przekładni ps skąd jesteś ? w razie czego 601 810 277