Witam.Szukam opini o kymco downtown 125 ,poniewaz w przyszlym sezonie chce go kupic.Osobiscie posiadam bet&winke od 4 lat i nie nazekam wiec nastepny moj zakup tez bedzie kymco.Wiec prosze o opinia osb ktore maja juz downtowna. Dziekuje.
Tutaj raczej użytkowników DT125 dużo nie znajdziesz :)
Ale po co w ogóle to pytanie, miałeś/masz Kymco więc marki przedstawiać Ci nie trzeba. Jeśli się dobrze na DT czujesz to bierz.
Ogólnie to w Polsce nie znajdziesz opinii o DT125 bo to nowy model u nas od tego roku,użytkowników pewnie można policzyć na palcach jednej ręki.
Proponowałbym kupić w tm sezonie ponieważ teraz jeszcze kosztuje około 15tyś a w 2015 około 17tyś.
Według mnie nie podrożeje,cena utrzyma się na tym samym poziomie albo nawet stanieje bo będzie większa konkurencja. Taka Yamaha Majesty S 125 kosztuje 13900zł co prawda bez ABS.
DT bedzie kosztowało około 17tyś. tak zapowiada importer.To ostatni dzwonek
Importer może też zapowiedzieć, że będzie chciał je sprzedać po 19, ale nie sprzeda... Tam już siedzi konkurencja. Co prawda dolar podrożał i to skłania importera do rozważania podnoszenia ceny, jednak euro nie podrożało i zabawa z konkurencją nie musi zakończyć się sukcesem po podniesieniu ceny... Kurs jena też nie zmienił się znacząco w trakcie ostatnich miesięcy, zarówno do euro, jak i złotego. Wydaje mi się, że importer zrobi wiele, by utrzymać cenę poniżej psychologicznej bariery 15.000,- zł.... Zwłaszcza, że to nie na tych maszynach robi obrót...
Nie ma co pękać będą tańsze na przyszły sezon "nowo otwarty rynek" 125 w polscę powoduje bicie się o nabywcę każdy będzie chciał sprzedać jak najwięcej przed zapchaniem rynku [jak to się stalo w segmencie 50cm prosty przykład z kymco ile kosztowały rok temu a teraz(nowe) pamiętajmy że popyt na 125 dopiero się zaczął i wiele marek jeszcze nie weszło na rynek polski i nie zaczęło sprzedaży swoich aczkolwiek bardzo fajnych propozycji gra się dopiero rozpoczęła.kilka linków
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.scooter.co.uk/125cc-scooter.html&prev=/search%3Fq%3Dscooter%2B125%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DIWK%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Dnts
http://www.swiatmotocykli.pl/Motocykle/56,113439,15932227,Top_12___Skutery_125_ccm_dla_posiadaczy_prawa_jazdy.html
http://www.made-in-china.com/products-search/hot-china-products/125CC_Motorcycle.html
@ Lucius,
jest użytkownik o nicku Pszla, który kupił już DT125 więc spróbuj zagadać. Nie znam nikogo więcej bo ten skuter u nas był tylko na zamówienie, w salonach ich nie było więc opinii za łatwo nie znajdziesz. Ja Ci mogę opowiedzieć o DT 300- ta sama buda, większy silnik bo przez chwilę nim miałem okazję jeździć. Ogólnie jest spoko. Wady: pozycja wyłącznie krzesełkowa, podatność na boczny wiatr, słaba przyczepność na kiepskich nawierzchniach (opony) - na frezach wężykuje że hej. czasem musiałem na frezach jechać 50-60 bo więcej się nie dało. słabo sobie radzi z dwiema osobami na pokładzie. Dość twarde zawieszenie. Plusy - duży schowek, dobre światła, dobra ochrona przed wiatrem i deszczem, wygodna kanapa. jak chcesz coś więcej -pisz
http://www.skuterowo.com/pszla/
Jesli importer za Dt125 w przyszlym roku bedzie chcial 17000 zl to sam sobie strzeli w stope wtedy koniec sentymentow i bede musial kupic cos innego niestety :(
właśnie zobaczyłem że yamaha majesty 125 kosztuje 14.000 więc jeśli kymco ma być droższy to nawet psu nie będzie chciało się na niego nogi zadzierać. no już bez przesady!!! kymco to jednak 2 półki niżej niż yamaha. w kulki lecą
Powiedział mi to użytkownik pszła a jemu sprzedawca tam gdzie kupił swojego Downtowna 125.
Pewnie że gdybym szukał nowego sprzętu to raczej nie Kymco jeżeli różnica w cenie byłaby tak jak teraz że DT 125 kosztuje ok.15tyś a Majesty 125 ok. 14tyś. a pewnie i jakaś Honda też by się trafiła w podobnych pieniądzach.
Dawidsuper8 napisał:
Powiedział mi to użytkownik pszła a jemu sprzedawca tam gdzie kupił swojego Downtowna 125.
Ten Twój wpis wiele teraz tłumaczy. Gdybym był sprzedawcą mającym przed sobą napalonego na sprzęt (w tym sezonie chcę mieć) klienta to aby utwierdzić go w słuszności wyboru i podjętej decyzji również bym rzucił text że w przyszłym sezonie Downtown 125 będzie kosztował 17 tys. zł - przecież to proste :)
Właśnie poczytałem na motogenie artykuł o burgmanie 125 (król jakości i lansu)...... kosztuje 17.000 pln. więc te kymco nawet za 15.000 dla mnie to nieporozumienie. pomijam już fakt że tyle samo kosztuje albo niewiele więcej 300-etkówa downtowna. Brak słów.
Moje typy na ustawę 125:
- motocykl - Honda Varadero 125
- skuter - suzuki burgman 125
Downtown 125 powinien kosztować 12 - 13 kafli aby był sens o nim myśleć!!!
Trochę przekłamałeś to porównanie.
Jak bierzesz Burgmana bez ABS za 17 kpln to porównaj z Downtownem bez ABS za..... 13500.
Z ABS ceny są odpowiednio 18,9 kpln i 14,9 kpln.
Czyli różnica w cenie to min. 4 kpln, a to już nie jest mało.
Jest jeszcze Aprilia SR Max 125 za 16 tys. zł i to jak dla mnie bardzo ciekawa opcja w segmencie 125 cc
roomcajz napisał:
Właśnie poczytałem na motogenie artykuł o burgmanie 125 (król jakości i lansu)...... kosztuje 17.000 pln. więc te kymco nawet za 15.000 dla mnie to nieporozumienie. pomijam już fakt że tyle samo kosztuje albo niewiele więcej 300-etkówa downtowna. Brak słów.
Moje typy na ustawę 125:
- motocykl - Honda Varadero 125
- skuter - suzuki burgman 125
Downtown 125 powinien kosztować 12 - 13 kafli aby był sens o nim myśleć!!!
Wszystko super tylko produkcja zakończona w 2011 jeżeli chodzi o Honde V
Burgman tak samo zajebisty ale kółka ma malutkie jak od taczek.
Więc moje Kymco za 6300 z 2 letnią czy nawet 3letnią GW bez limitu kilometrów na 16 calach jest zajebistym wyborem na miasto i początki poruszania.
Co do Twojej wiedzy to Kymco to córka Hondy jeden z modeli BMW jeździ na silnikach z Kymco, śmiem twierdzić że nie ustępuje konkurencji.
Reasumując jeżeli ktoś ma 15-16kafli to ma w czym wybierać czy to motocykl czy skuter. Pamiętajmy też o innej odzieży niż na 50-tkę.