300zł to dla mnie ciut dużo, jak na ładowanie w kibel. Taniej wychodziłaby mi jazda fiatem uno i ładowanie w niego co miesiąc 150zł, niż ładowanie tak astronomicznych kwot w kibel. Chińczyki też robią i przejeżdżają swoje KM, to nie ma przeżyć 10lat, tylko działać.
to kup wariator za 30, pasek za 25 i montuj - jest tego na allegro w opór. Tylko nie oczekuj że ktoś ci to zarekomenduje.
Zanabyłeś skuter z tej ciut wyższej półki, dość ciężki, raczej długodystansowy i raczej mocniejszy w swojej klasie - to i naprawa nie kosztuje 15 zł tylko 500. Nikt ci nie każe tjuningować, możesz kupić seryjne części do kymco (by było najrozsądniej). Teraz zapewne twoje wydatki wynikają z tego że ktoś go "tanio naprawiał" - już wiesz jak szybko się to kończy.
Faktycznie, jeśli uważasz, że 300zł to za dużo na naprawę zespołu napędowego, to faktycznie lepiej sprzedaj i... przesiądź sie na puszkę... może chwilowo będzie taniej...
pawlaqse napisał:
300zł to dla mnie ciut dużo, jak na ładowanie w kibel. Taniej wychodziłaby mi jazda fiatem uno i ładowanie w niego co miesiąc 150zł, niż ładowanie tak astronomicznych kwot w kibel. Chińczyki też robią i przejeżdżają swoje KM, to nie ma przeżyć 10lat, tylko działać.
A skoro dla ciebie skuter to tylko "kibel" to sprzedaj go i nie zawracaj gitary ;)
Jak Uno Turbo, to olać skutera, a to jeszcze coś z logo Kymco jest. To tym bardziej olać to. Uno Turbo rulez. Forever. :-)))
>
Było trzech największych myślicieli (zasadniczo):
Tales z Miletu;
Zenon z Elei;
Sedes z Porcelitu.
>
Na myśliciela mi nie wyglądasz, więc pewnie jesteś jeszcze młody, a jak jesteś jeszcze młody, to pewnie jesteś...
Jesteś narwany i działasz pod wpływem chwili, nie budując sobie dalszej sensownej perespektywy. Twój wybór.
No mówiłem, że na myśliciela mi jednak nie wyglądasz. ;P
Nazywam go kiblem, bo na skuterze siedzi się jak na kiblu.. Za "zaniedbałeś" z wielką chęcią wjechałbym Ci nim w tył.
Poprosiłem o rekomendacje taką, by z paskiem i rolkami zmieścić w 250zł. Więc w czym macie problem?
Jak nie macie pojęcia, to się pisze : NIE ZNAM SIĘ NA SPRZĘCIE W TYM PRZEDZIALE CENOWYM, ZAREKOMENDUJE COŚ DROŻSZEGO.
A ja tego nie kupię, bo chcę coś tańszego. Zdecydowałem się sprzedać go zaraz po tym, jak skończę kompleksowo odnawiać plastiki. Myjąc silnik trochę info o nim zebrałem, m.in. cylinder airsal. I to w bardzo ładnym stanie!
Po myciu lekko go "odmuliło" mianowicie nie wytraca już prędkości do 40kmh pod górkę.
Ustaliłem cenę na 1500 z kaskami, płynami do pielęgnacji&mycia i kurtką moto z ochraniaczami. Jak się nie sprzeda to przeprowadzki, to przestoi zimę u matki pod blokiem. Ciekawe, czy coś z niego wtedy zostanie...
I nie aż taki "młody narwany". Mam 21lat, nie zarabiam kroci, a właśnie urządzam mieszkanie i zliczam każdego zeta. I ładowanie takiej kasy w takiego typu sprzęt to nie rozsądne w tym momencie. Ot ci historia.
Wbrew pozorom i prostej logice nierozsądne to jest to zrobić "po taniości". Szybko będziesz to robił znowu.
nie namawiam cie na kupowanie superczęści z górnej półki tylko co najmniej przyzwoitych.
trzeba było pisać że chcesz pudrować trupa na handel po taniości a nie sugerować że chcesz tanio naprawić dla siebie i długo jeździć.
Jak nie macie pojęcia, to się pisze : NIE ZNAM SIĘ NA SPRZĘCIE W TYM PRZEDZIALE CENOWYM, ZAREKOMENDUJE COŚ DROŻSZEGO.
Problem w tym że do tego sprzętu NIE MA czego zarekomendować w tej kasie. To że ty masz takie życzenie to jedno a realia to drugie. Rekomendacja w tym przedziale cenowym nazywa się "kup cokolwiek co pasuje i mieści się w budżecie". Czy będzie to dobre? Zapewne nie.
Nad Twoją sytuacją finansową pochylamy się ze współczuciem. To zrozumiałe i nie ma o czym dyskutować.
Sugeruję jednak, żebyś jeszcze raz - ze zrozumieniem - przeczytał to, co napisał Wombat. Tam znajdziesz powód naszej irytacji. Słowo ^rekomendacja^ u poważnych ludzi oznacza, że to, co rekomendują, z czystym sumieniem mogą Ci polecić. Otóż w proponowanym przez Ciebie zakresie cenowym, nie ma takich części. Są ich najtańsze zamienniki. Jeżeli chcesz je nabyć i zainstalować w swoim ^kiblu^ - to Twoja decyzja. Zrobisz to samo, co ktoś zrobił już przed Tobą nie raz. To właśnie dlatego w ciemno, do zakupu każdej starszej używki należy dołożyć tysiaka na części i remont...
+++
Umycie jako sposób na odmulenie? Hmmm... wczoraj umyłem swojego... muszę to sprawdzić... ;)))
Mycie - motocleanerem. A dokładniej koncentratem, co prawda każą 1:10, ale zrobiłem 1:3. Chyba od nowości nikt podwozia nie dotykał.
A i owszem. Jak spojrzysz sobie w silnik, tam idzie (zamiast tylko do gaźnika co dla mnie jest kompletnym wtf) druga linka, do czegoś ze sprężynką. Rusza się wraz z manetką. Coś to blokowało, zwiększył się minimalnie zakres pracy manetki.
Widocznie tego kawałka "wdechu" mu brakowało, żeby mieć siłę się podciągać.
A do zakupu półtorarocznej używki co doliczyć? Na pewno nie rozpadnięcie się w środku wydechu na części.
Nie ma nad czym współczuć, kto w wieku 21 lat ma mieszkanie w ogóle :) Po prostu inwestowanie w coś (ok, ma wzmocniony wał, cylinder airsal i to widać, że nie 5cio letnie zardzewiałe "coś", no ale) takiego, po za sezonem w obecnej sytuacji straciło sens.
Miał być dla mnie, ale zamiast bujać się z tym, pozbieram po remoncie na ktm'a bez zabaw w 50tki już.
Do takich wniosków doszedłem, wystawiłem (według mnie) za uczciwą cenę.
Pojeździć miałem do końca sezonu, ale zakończę go jednak dziś - na przyszły wszystko nowe, nie będę się uzbrajał w rękawiczki, spodnie i buty już.
Chcę więc władować w niego tyle, co trzeba, żeby ktoś mógł sobie pośmigać te 10kkm - chiński wario za 120zł powinien takie coś wytrzymać bez problemu.
Jak wszyscy będą mieli takie nastawienie, to chyba poczeka sobie do maja stojąc pod blokiem.
+ średni tekst "pudrować trupa na handel". Ma problem tylko i wyłącznie na odcinku wariator -> sprzęgło.
Ważę 72kg i wciągnięcie go na 3 piętro po schodach będzie mnie kosztować dużo wysiłku, temu pokrywy jeszcze nie zwaliłem. Tak czy inaczej do końca tygodnia poprawię to, co można zrobić samemu, potem leci na sell. Nie zejdzie, to będzie stał pod blokiem łańcuchami podpięty do barierki od garażu. Dobra osiedle, nikt mu nic nie zrobi, tylko ciekaw jestem, czy będzie co zbierać.
To ostatnie zdanie, to było pytanie. Czy będzie co z niego zbierać?
Skoro mój chińczyk od dwu lat parkuje tylko pod chmurką lato-zima i jest co zbierać to nie sądzę żeby BW takie coś zaszkodziło.
po kolei.
Ktoś go nie "wzmocnił" tylko tanio naprawiał. Airsale to nicasilowe cylindry z póki najtańszych. Zapewne stąd ten wybór bo seryjny był droższy.
Ale nicasil miał dać moc (bo jest mocniejszy niż seria) a twój ma problemy z wjazdem pod górkę. W Kymco BW wału nie trzeba wzmacniać bo seryjny jest wystarczająco mocny do takich tuningów a na seryjnym cylindrze te skutery jeżdżą po 75km/h bez zadyszki.
Porównaj sobie to co masz ty ze zdrowym seryjnym skuterem.
Ta druga część linki gazu idzie do dozownika oleju. Zwiększa się dawka oleju wraz z odkręceniem gazu. U ciebie niekoniecznie to działało a do tego masz nicasilowy cylinder wrażliwy na kłopoty ze smarowaniem.
Swoją drogą - ten airsal przynajmniej jest chłodzony wodą czy ktoś kompletnie popłyną po taniości ładując tam cylinder z żebrami chłodzony powietrzem?
Skuter byłby więcej art na zdrowym seryjnym cylindrze i wale niż po tych naprawotunignach bez pomysłu i wiedzy.
10 tyś km na chińskim wariatorze i chińskim pasku z chińskimi rolkami kupionymi za 250zł całość - jest kompletną fikcją w tym ciężkim skuterze.
.
Choć z drugiej strony twój jest tak słaby że może sie uda ze 3000km zrobić zanim te części poniszczy.
Twój "po naprawie" bedzie gorszy jak nienaprawiana ale zdrowa seria. Ty jawnie piszesz że chcesz zrobić aby jeździł aby sprzedać. To to sie nazywa nie naprawić a podszykować - i to niezbyt dobrze - na handel. No to to jest pudrowanie trupa.
Stąd taka a nie inna moja opinia
To co sie zacinało to dozownik oleju[ta druga linka] skąd jesteś?jak nie za daleko to bym nabył ten twój problem [może jakiś rabat byś dał].Wrzuć fotki do galerii lub wal wp.
Wrzucę.
Paci : gdańsk
Wombat - przyśpieszenie jest okej, goniłem do 35kmg spokojnie 70tkę 2t ac - znajomą zresztą, na dużżzoo lżejszej konfiguracji.
Nie słyszałem złego słowa na airsale. Ta linka smarowania blokowana przez coś blokowała całą manetke.
Ma problem kiedy zaczyna pracować CVT. Jakby pasek nie przechodził płynnie, tylko PRZESKAKIWAŁ. Widziałeś filmik. Potem, nie ma tak, że CVT trzyma go na obrotach - spada prędkość, spadają obroty. Nie wmówisz mi, że 50tka wjedzie pod górkę na 6,5k rpm więcej jak 45kmh.
WODNY. Nie ma tam odjebanej zewnętrznie żadnej maniany, po za taśmą izolacyjną właściwie dla ozdoby tylko ( nie cylinder). Wszystko jest tak, jak ma być.
Szkoda za daleko 400km,Airsal to nie najtańsza półka bo do s9 wyrzygałem 550zl a nicasil nie tyle daj mocy co nie trzeba docierać i zmniejsza tarcie [ciut mocy na +]
pawlaqse zanim zaczniesz strasznie kombinować to sprawdź wydech,jak ja kupiłem s9 lc to się okazało po wielu zbędnych wymianach że był zaje..ny olejem bo poprzednik lał jakiś syf który się osadzał i zatrzymywał w wydechu,po wywierceniu dziurki fi 4 w tyle wydechu poszedł jak wściekły,co do szukanych części to proszę,nie są to oryginalne ale i nie tani szit z allegro;
Kymco Bet&Win 50 LC
http://shop.mieloch.pl/wariator-top-racing-sv1,pZ046381.bhtml
http://shop.mieloch.pl/pasek-napedowy-dayco,pZ000264.bhtml
rozglądając sie po tym co jest dostępne to airsal 50cm jest najtańszym garem jaki można kupić. Taki dostępny i na tyle znany że dużo nie obniży wartości.
Wg mnie ten skuter był "robiony" i być może zajeżdżony. I albo naprawiony najmniejszym kosztem a części które sie dało zdjąć zostały zdjęte albo odbył się demontaż tego co się dało a skuter w stanie "aby jechał" poszedł w ludzi.
Bez sensu jest ten kevlarowy pasek na seryjnym napędzie i "wzmacniany wał" przy cylindrze 50cm.Oczywiście można przyjąć że poprzedni właściciel był agrotunerem bez pojęcia - co też bywa. tylko czemu wybrał sobie taką poważną baze do tuningu i tak nędznie to zrobił.
kupy sie to nie trzyma.
Mogę Ci o nim opowiedzieć, ale szkoda czasu.
Airsale złe nie są, na pewno nie w silniku ten problem leży. Na szczęście po za wałem i paskiem więcej nie mieszał. Reszta jak mówiłem : ok.
Nie zejdzie to trudno, będzie stał wolno pod okenm teraz, a jak do listopada nikt nie kupi CIACH i może w maju po niego wrócę.
Najtańszy to jest taki setup:D
http://allegro.pl/cylinder-tuning-65cm-kymco-bet-win-01-07r-50-i5716249719.html
http://allegro.pl/wariator-2t-tuning-kymco-bet-win-b-w-dink-i5341898936.html
http://allegro.pl/sprzeglo-kompletne-107mm-skuter-gy6-4t-139qmb-i5184991257.html
http://allegro.pl/pasek-napedowy-do-kymco-agility-4t-vitality-2t-s9-i5713604256.html
'poprzedni właściciel był agrotunerem bez pojęcia - co też bywa'