Witam,
to mój pierwszy post na forum także chciałbym na początku wszystkich gorąco przywitać :)
Zastanawiam się ostatnio bardzo mocno nad zakupem skutera. Z racji faktu, że ma się nim poruszać na krótkich dystansach głównie moja dziewczyna, która nie ma kat. B, musi to być 50cc. Chciałbym jednak, żeby skuter był na tyle duży, żeby okazjonalnie dał radę przewieźć nas oboje (ja 180 cm wzrostu, moja 172cm). Teren, po którym będzie jeździł jest głownie płaski, a nie zamierzamy też nim latać tylko spokojnie jeździć, więc nie obawiam się o brak mocy.
Przeczytałem sporo wątków na tym forum i wydaje mi się, że najlepszym wyborem pod kątem jakość/cena/rozmiar będzie Kymco Bet & Win 50 2T i tu pojawiają się pytania do Was:
- Czy to Waszym zdaniem ogólnie dobry wybór w mojej sytuacji?
- Czy w razie wywrotki/położenia tego skutera "średnio" silna kobieta da radę go podnieść samodzielnie?
- Czy są jakieś często występujące oznaki uszkodzeń lub zużycia tego modelu, na które warto zwrócić uwagę podczas oględzin używanych egzemplarzy?
- Ogólnie wolałbym nabyć młodszy/lepiej zachowany egzemplarz, ale do tego potrzebował bym rozłożyć go na raty. Polecacie może jakiś komis, w którym jest to możliwe? Nowy jest jednak trochę zbyt drogi.
- Może ktoś z Was ma taki albo podobny i chciałby sprzedać? :)
Będę wdzięczny za każdą pomoc. Dzięki!