Szczerze to na każdej 50-ce we dwie osoby będziesz miał kolana przy kierownicy. A Like po prostu ładny jest i tyle.
Chaffinch, Pawełx40 - czy możecie rozwinąć opinię dealera: "Bet&Win 50 2T jest ciężki i dużo pali" ?
Dziś tankowałem kymco Bet&Win 50 2T na 130 km spalił 6.5 l paliwa przy dość ostrej jeżdzie + pełne obciążenie 2 osoby razem całość ze skuterem około 280 kg .Wymieniłem rolki polinie z 6.9 na 6.3 skuter zdecydowanie lepiej zbiera się do 80 km/h lepiej wchodzi na obroty nieco ponad 8000 na min. i między 60-80 trzyma przyspieszenie do końca .Niestety taka masa + silnik 2t + ostrzejsza jazda i efekt musi być w spożyciu paliwa na 2.5 l -3.5 nie ma co liczyć ja się z tym pogodziłem bo co innego mi pozostało :-)
6.5 l 8O 8O
To nie jeden samochód spali mniej.
Niestety te najmocniejsze jednostki 2T na chłodzeniu wodnym tyle palą,myślę jednak że jak nie będziemy ostro przesadzali z manetką to w granicach 3.5-4L powinniśmy pozostać.
Kapuchon napisał:
6.5 l 8O 8O
To nie jeden samochód spali mniej.
Dokładnie! Dlatego istotna jest dla mnie wielkość baku i zasięg.
Na zasięg lepiej przekłada się zużycie paliwa, od pojemności baku.Fresu napisał:
Kapuchon napisał:
6.5 l 8O 8O
To nie jeden samochód spali mniej.Dokładnie! Dlatego istotna jest dla mnie wielkość baku i zasięg.
Znalazłem w internecie coś takiego:
a nie zauważyłem tego w polskiej ofercie Kymco. Nazywa się to Grand Dink 150.
Ponieważ dopisuje mi dziś humor, prezentuję Wam coś zarąbistego:
Miałem też zapytać się o kask, ale chyba znalazłem :wink:
I rozwiązanie dla tych co lubią modyfikować skutery - coś do przewożenia babci ;)
I fajny "naked": to w sumie niezłe rozwiązanie - można pod siedzenie wrzucić torbę lub plecak:
I fajny chopper-skuter:
I wracając do tematu na poważnie: czy w silnikach 4T jest możliwość zastosowania jakichś lepszych i pewnie droższych olejów, które by powodowały, że ich wymiana nastepowała rzadziej niż te zalecane 2.000km ?
Dla treningu przeliczyłem sobie, ile rocznie kosztowałoby mnie jeżdźenie do pracy w różnych wariantach, każdorazowo zakładając roczny przebieg 5.040km (20km x 252 dni pracy) i aktualną cenę wachy 5,26zł/L (w Warszawie). Wyszło mi:
Samochód > spalanie 9L/100km > 454L/rok > 2.850zł + 600zł/przegląd = 3.450zł/rok
2T > spalanie 5L/100km > 252L/rok > 1.326zł + 5x40zł/dolewka oleju + 150zł/przegląd = 1.676zł/rok
4T > spalanie 3L/100km > 152L/rok > 800zł + 3x...zł/wymiana oleju + ...zł/przegląd = ...zł/rok
Czy możecie uzupełnić brakujące pola w moich obliczeniach?
Chodzi o przegląd gwarancyjny czy taki co co 2 lata?
Chodzi mi o taki roczny przegląd dla utrzymania skutera w dobrym stanie technicznym. Nie chodzi mi o likwidację usterek, bo te zdarzają się sporadycznie i są usuwane w razie potrzeby. Z tego co zrozumiałem, to przegląd sprowadzi się do wymiany płynu w przekładni, a w przypadku 4T regulacji zaworów. Poprawcie mnie jeżeli się mylę.
EDIT: Ile litrów oleju dolewa się co 1000km w 2T, a ile wymienia w 4T co 2000km? I ile kosztuje litr oleju dla 2T i 4T?
Fresu napisał:
2T > spalanie 5L/100km > 252L/rok > 1.326zł + 5x...zł/dolewka oleju + ...zł/przegląd = ...zł/rok
Litr oleju Motul Scooter Expert 2T (powinien wystarczyć na 1000 km) kupisz za 30-40 PLN.
Przegląd B&W po 300 km w MotorLandzie kosztował mnie ok. 150 PLN - z olejem, bez klocków. Zdjęcie blokad 180 PLN.
I jeszcze, skoro liczysz tak dokładnie: pamiętaj o kosztach rejestracji (bodajże 110 PLN), ubezpieczenia (OC 30 PLN, opcjonalne AC+NNW 350-800 PLN w zależności od zniżek i firmy), zabezpieczenia (np. łańcuch za ok. 120 PLN), kasku (100 PLN za badziew, kilkaset PLN za porządny), kurtki (od 300 PLN za w miarę porządne). Prawdopodobnie o czymś zapomniałem, uzupełnijcie, pls.
I ostatnia kwestia: liczysz koszty całoroczne, masz zamiar podróżować skuterem 50 ccm przy -30 Celsjuszach? Da się podobno, ale jak dla mnie to hardcore 8)
Hehe Chaffinch - wypunktowałeś mnie z tą zimą. Tych dodatkowych kosztów nie liczę, bo to są koszty jednorazowe do poniesienia w każdym przypadku - czy yto 2T czy 4T. Chodzi mi o policzenie jaka wychodzi różnica pomiędzy użytkowaniem samochodu, 2T i 4T.
Niewiem dokładnie ale się mogę założyć, że wygra 4T ;D
A Ty, Chafinnach trochę przesadzasz, nie trzeba przecież, jakiś specjalnych kurtek kupować ;) A kaski to proszę bardzo: http://allegro.pl/kask-szczekowy-fgn-4-kolory-najtaniej-i1589779779.html jedyne 11,90zł kask szczękowy xD Omg. a tak na serio to chyba bardziej niebezpieczne jest jeżdżenie w tym kasku niż bez kasku... Takie produkty powinny zostać wycofane z sprzedaży przez administratorów allegro...
Ryglos napisał:
Niewiem dokładnie ale się mogę założyć, że wygra 4T ;D
Nie chodzi o to kto wygra, bo to już wyszło ze wcześniejszej dyskusji o ekonomice, ale o to jak duże są różnice w rocznym utrzymaniu.
Fresu napisał:
I wracając do tematu na poważnie: czy w silnikach 4T jest możliwość zastosowania jakichś lepszych i pewnie droższych olejów, które by powodowały, że ich wymiana nastepowała rzadziej niż te zalecane 2.000km ?
Przypominam się z powyższym pytaniem, na które nikt nie dał odpowiedzi.
Fresu zarówno w 2T i 4T wymieniasz olej w przekładni i nie jest to związane z silnikiem. Przekładnia jest przy tylnym kole.
Samochód ciężko porównywać bo dochodzi też wymiana oleju, zużycie klocków tarcz, opon jakbyś nie liczył to koszt utrzymania samochodu jest wielokrotnie wyższy.
Co do ostatniego pytania to ciężko na nie odpowiedzieć. Zwyczajowo producent określa że wymienia się co X kilometrów ale każdy skuter jeździ inaczej, w innych warunkach. Jeden jest dobrze chłodzony a inny nie, jeden jeździ na niskich obrotach a inny na wysokich.
Nie ma prostej metody żeby można było określić że olej się zużył i trzeba go wymienić czy to najtańszy czy najdroższy olej.
Ustalenie pewnego progu przebiegu przy którym wymienia się olej jest umowne i nic się nie stanie jak przeciągniesz wymianę.
Mi olej do 2T starcza ostatnio na 1400km,to zależy od tego jak się jeździ i ile spala na 100km. Przy założeniu spalania 3l/100km litr oleju starcza na 1500km. Zobaczcie ile osób kupiło już ten kask za 11.90zł,masakra.