Witam Powoli przymierzam się do Naprawy kymco agility rs,i moje pytanie brzmi czy zrobić go samemu i zaoszczędzić ok 500zł(jakbym oddał do serwisu)
Wiadomo 500zł to spora suma ale ja nie jestem pewien czy sobie z tym poradzę,nigdy nie "majsterkowałem"przy skuterku,do wymiany miałbym plastiki i nie wiem co z kloszem który świeci dobrze lecz jest trochę pęknięty. Więc czy warto oddać skuter do serwisu gdzie jestem pewien że mi go dobrze zrobią nie stracę gwarancji lecz będę -500zł w portfelu
ja zrobiłbym to sam prosta robota
Ja też bym robił sam. Raz że się uczysz dwa że oszczędzasz 500zł a trzy że to jest frajda (przynajmniej dla mnie) jak coś majsterkuje
zdkładnie
czyli zdjęcie połamanych plastików i załozenie nowych to łatwizna?
tak a konkretnie to co masz do założenia nowego??
Wymiana plastików to banalna sprawa tymbardziej w markowym sprzęcie jakim jest Kymco. Odkręcasz stare i na ich miejsce przykręcasz nowe uważając żeby nie porysować nowych plastików. W chińskich sprzętach szczególnie w tych z najniższej półki plastiki to najgorsza sprawa bo ich spasowanie często pozostawia sporo do życzenia. Spokojnie dasz radę. Rób to tylko na spokojnie i nic na siłę a będzie dobrze.
Za wymiane plastikow serwis chce 500 zl?=)
Tak jak "przedmówcy" napisali, nie jest to skomplikowana rzecz. Poza tym za zmianę plastików gwarancji nie powinieneś stracić.
wymienić musiałbym podłoge,czche,osłone na nogi,osłone kierownycy klosz i nie wiem co musiałbym zrobić z tym reflektorem który swieci ale jest pękniety
aha to nie jest dużo
Plastiki to pikuś,ja na wiosnę w swoim Kymco Vitality będę robił remont silnika i tu jednak oddam do serwisu.
Hugo, a już są jakieś problemy? Ile na budziku ?
32000km,niestety ledwo 40km/h idzie.
To ładny wynik, ale nie lepiej samodzielnie pobawić się? :D
Np. teraz w zimę, w długie wieczory :P
Teraz to muszę zbierać kasę na części,a sam raczej łożysk na wale nie zmienię bo nie mam narzędzi.
a nie lepiej cały wał od razu do wymiany dać ? skoro ledwo 40 idzie to ja bym remont kapitalny robił już dawno temu
Uuh, w gre wchodzi zmiana pojemności ? Osobiście polecam kity Airsal D:
Chyba zostawię 50cm ale jakiś mocniejszy cylek włożę,a wał może jeszcze dobry. Zresztą wymieniając na nowy i tak trzeba dokupić łożyska i uszczelniacze bo nie ma w zestawie.
Ok to postaram sobie to sam naprawić wieć mam 500zł na lekki tuning.
Chciałbym na początek stożek i wariator co polecicie?