Witam,odnośnie problemu z Twoim Kymkaczem,jaki jest kolor świecy?sprawdzałeś?być może w gaźniku jest zbyt duży stan paliwa,dysza główna zbyt duża.Jeżeli sam nie masz doświadczenia z gaźnikami ,to niestety albo zmiana serwisu lub mechanik kumaty w tej sprawie.W moim Kymkaczu świeca była bardzo jasna ,za biała - wymieniłem dyszę główna,podniosłem stan paliwa w gaźniku do poziomu z manuala, podniosłem nieco iglicę .Teraz jest ok. świeca kawa z mlekiem,przyspiesza dobrze, pali od 3 do 4litrów.Ale żeby nie było zbyt słodko - jest maly problem z tym ,że jak się ssanie wyłączy a silnik zimny do potrafi się zakrztusić przy dodaniu gazu, po rozgrzaniu jest ok.Tak więc gaźnik ma nieco tajemnic,tylko to jest wkurzające ,że Tymasz skuter nowy a serwis olewa sprawę.Pozdrawiam.
Hej wuja69 objawy w Twoim kymco tz " jest maly problem z tym ,że jak się ssanie wyłączy a silnik zimny do potrafi się zakrztusić przy dodaniu gazu, po rozgrzaniu jest ok." śą to normalne objawy przy gaznikach w w moim kymco agility city 125 jest tak samo i nie masz sie czym martwić. Nie jestem super fachowcem ale zasięgnąłem języka tu i tam . Wiec spoko .Lewa w góre i do przodu
Przesyłam jeszcze zdjęcie świecy mojego kymco
https://drive.google.com/file/d/0B9j3H01p5ftxdm5XQVR2WjhmY2s/view?usp=drivesdk
Spuść paliwo z gaźnika, odkręć go od kolektora ssącego i rury doprowadzającej powietrze, odwróć i odkręć dno komory pływakowej. Wykręć dyszę główną i sprawdź jej rozmiar. Powinna być 102 lub 104. Sprawdź też śrubę od składu mieszanki, powinna być odkręcona na 2,5-3,5 obrotu od całkowitego zakręcenia. Przydałby się też obrotomierz uniwersalny, żeby sprawdzić obroty jałowe, powinny być 1600-1800. Strasznie dużo pali. Mój Kac po mocnym tuningu na 150 z dyszą 125 i odkręcaniem na maksa nie spalał więcej niż 4,5l/100km
Dysza główna jest ważna, żeby była w podanym rozmiarze, można też sprawdzić dyszę wolnych obrotów, powinna być chyba 35. Filtr paliwa też można było by sprawdzić, czy z nim wszystko ok.
Mam pytanie. Czy wkrecajac śrubę składu mieszanki przy gaźniku daję więcej czy mniej benzyny. Inaczej mówiąc czy jak wkrecam to mieszanka jest bogatsza czy ubozsza. Spotkałem już różne odpowiedzi na to pytanie.
bo są różne gaźniki :).
Ale w większości jest dysza od wolnych obrotów (i ona ma stałą średnice) a ta śruba do regulacji mieszanki to zawór powietrza.
Więc wkręcając ją przymykasz powietrze więc procentowo mieszanka się wzbogaca.
W gaźniku kac-owym jest klasycznie jak pisze Wombat bez udziwnień. Wykręcasz zubażasz, wkręcasz wzbogacasz. Jak byś jej szukał i nie mógł znaleźć to jest ukryta pod żółtawym elastycznym kapturkiem ochronnym :)
Rzeczywiście mam taki kapturek na gaźniku. Dzięki za poradę. Jutro powinna mi przyjść świeca irydowa, przy okazji sprawdzę regulację tej śrubki.
Jeszcze jedno pytanie. Logicznie myśląc regulacja składu mieszanki nie ma wpływu na zużycie paliwa bo regulujemy tylko powietrze a paliwa dostajemy cały czas tyle samo. Kwestia tylko czy będą optymalne warunki spalania i to regulujemy srubką składu dając więcej lub mniej powietrza. Czy tak?
Twoja logika jest zła. :D
Zależność nie jest liniowa i nie jest też wprost proporcjonalna. Przy dobrze dobranej dyszy wolnych jest najprościej bo wtedy niemal jest tak jak zakładasz - że pobór paliwa jest niemal stały z dyszy wolnych a tylko dozujesz do tej mieszanki powietrze.
Niemal - bo to jednak zawsze powietrze ^porywa^ paliwo.
.
Za to przez cały zakres otwarcia przepustnicy - od wolnych po maxa - jest podawana ta mieszanka dla wolnych ustawiona wg twoich parametrów. Wiec jak ustawisz że nie przepala na wolnych to taka sama dawka będzie z tego układu dla wolnych leciała przy wysokich
poniżej mniej więcej widać jaki procent uchylenia przepustnicy przypada na Pilot System (czyli te wolne)
Cześć. Sprawdziłem śrubkę regulacji mieszanki. Była wykręcona na 1 obrót. Poprawiłem na 2,5. Przelitrażuję pojazd i dam znać co dalej.
a po tym zabiegu co zrobiły obroty? podskoczyły? spadły?
Odniosłem wrażenie że regulacja wogóle nie wpłynęła na obroty. Żadnej reakcji skutera
Trochę mnie to zastanowiło czy ta regulacja działa
Jeżeli silnik nie reaguje na kręcenie śrubką od mieszanki wolnych obrotów, to zazwyczaj padnięty jest elektrozawór ssania. Nie domyka się z powodu uszkodzenia lub zbyt niskiego napięcia albo przerwy o obwodzie. W sumie, to by się zgadzało do objawów zbyt wysokiego spalania, ale na odległość to można tylko gdybać.
Tak być może ale jak odpalam silnik zimny to obroty są wyższe a potem powoli spadają. Czyli zawór działa. Tylko rzeczywiście zastanawiające że regulacja składu mieszanki nie wpływa na obroty.
Cześć. Dziś trochę poeksperymentowałem. Spalanie po ostatniej regulacji śruby składu mieszanki to 3.8l. Pokręciłem też śrubką składu na ciepłym silniku. Po całkowitym wkręceniu śruby obroty spadły ale silnik pracował. Wykręcanie do 1.5 obrotu powodowało stopniowy wzrost obrotów a dalsze wykręcanie nie robiło już żadnej różnicy. Po 6 obrotach nie kręciłem już więcej bo nie miało sensu. Silnik pracował tak samo jak przy 1.5 obrotu. Czy to zachowanie silnika jest OK?
W moim Kymkaczu jest podobnie z regulacją gaźnika, gaźnik czysty ,po odpaleniu nassaniu ok2300,potem spadają do 1700 ,silnik rozgrzany obroty 1900,może wymiana dyszy wolnych obrotów by coś dała?ale na razie dałem spokój ,ponieważ spalanie jest w normie 3-4l ,osiągi też dobre ,kolor świecy odpowiedni.Chętnie bym doprowadził regulacje gaźnika do stanu książkowego ale nie wiem jak i co zrobić.
Witam ponownie. Jestem naprawdę pod wrażeniem wiedzy i doświadczenia forumowiczów. Dzięki wam chyba powoli udaje mi się przywracać do porządku mój skuter. Serwis rozłożył ręce i stwierdził że ten typ tak ma i spalanie 4l to norma. Po dzisiejszym tankowaniu średnie spalanie wyniosło 3,4l. Nie ma też różnicy dynamiki jazdy wcześniej a teraz. A pomogło jak radziliście wyregulowanie składu mieszanki. Miałem wykręconą 0,5 obrotu a poprawiłem na 2,5. Dziś po długim oczekiwaniu w końcu doszła mi świeca irydowa. Wkręciłem ją i wykręciłem jeszcze o 0,5 obrotu śrubkę składu mieszanki. Wg manuala serwisowego powinno być 2,5-3,5 obrotu. Ustawiłem na 3 obroty bo stwierdziłem że nie ma różnicy w pracy silnika między 2.5 a 3 obrotami. Jest teraz po prostu w pozycji pośredniej między normą górną a dolną. Chyba nic się nie stanie i mieszanki nie zubożyłem za bardzo?
Witam po długiej przerwie. Właśnie chyba znalazłem przyczynę wysokiego spalania mojego Kymco. Do pracy mam 8km w jedną stronę. licznik elektroniczny dystansu pokazuje mi odleglość 4,1km. Co ciekawe jak wracam spowrotem to pokazuje prawidlową odległość. Macie może pomysł co jest grane? Tam na pewno jest jakiś moduł sterujący ale dlaczego pokazuje raz tak a raz tak.